Analog ili DV input signal??

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.225
Поени од реакции
954
А многу ме интересира што е разликата меѓу Analog и DV?

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
Да, и мене тоа многу ме интересира, па ако некој знае подетално да објасни која е разликата меѓу нив нека пише ако не му е тешко :) Колку што имам разбрано ама не знам дали е така.. начинот на приклучување нема удел во квалитетот на сликата што мониторот може да ја постигне.. Наводно разликите се околу некои начини за сетирање на мониторот.. не знам.. ако некој знае подетално нека пише! :smir:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Јас колку што сум упатен, разликата е во следново. Кај аналогниот од графичката дигиталниот сигнал се претвора во аналоген, додека кај DVI сигналот останува дигитален цело време, односно ја нема таа конверзија дигитален-аналоген каде што е можно да се појават загуби на квалитет на сликата.:) За преносот знаеме која е разликата меѓу дигитален (кој се состои од 0 и 1 и неможе да има загуби, едноставно има слика или нема) и аналогниот (кој зависи од повеќе работи).
Иначе колку што имам читано скоро и да нема разлика во сликата кога би споредувал 2 слични монитори еден до друг едниот со аналоген, а другиот со дигитален влез.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Разлика се осеќа само на поголеми резолуции од типот 1600/1920/2056/2560.

Значи до 22 инчи не ти праи разлика дали си на DVI или VGA.

Kajgana Shop

На врв Bottom