Американски фудбал - NFL лига

• Креатор на темата Креатор на темата Neno-WH
  • Време на започнување Време на започнување
Screenshot_20220109-210549_Instagram.jpg

Ја глеам сликава прееска од овие PFF, демек најмали шансите за Рејвенс да фатат плејоф пошто треба три екипи да изгубат.

Па ова треба да е бар 70% веројатност дека ќе се деси, глејте кој екипи се: Чарџерс, Колтс и Мајами, кој поутепан. :pos:

Особено овие Колтс не знам што ги хајпнаа толку, типичен seven and nine тим...

Steelers ako ne tepaat, neresheno gi vodi Chargers i Raiders vo playoff! :vozbud:
Автоматски споено мислење:

Kakva utakmica Steelers - Ravens, kojznae kako im e na fanovite...

Kako se Steelers so tiebreakers so Chargers/Raiders?

Izgleda i dvete ekipi imaat podobri tiebreakers, taka shto remi im odgovara na Chargers i Raiders.

Последно уредено:
Каков играч е само Deebo Samuel! И феноменален плеј-кол од Shanahan во овој драјв.

26 sekundi, bomba za Kup koj bi go srusil rekordot na Megatron? :D

Последно уредено:
Прилично интересно целото коло, штета што мора да се работи па не ја гледав Чарџерс - Рејдерс, лудница било, гледавај хајлајтс сабајлево.

Петриотс класика последно коло со Мајами... Стилерс мушки се изборија за плејоф (и со малце помош од Рејдерс).

Исто и 49ерс јуначки во овертајм. Заслужија плејоф да играат! На Cooper Kup му фалеа околу 20 јарди за рекордот на Мегатрон, ама тој рекорд ќе биде срушен некоја друга година.

Е сега, од следен викенд почнува јакото. Ќе дадам некои мои проценки, кои или ќе бидат тешка днопертиза или ќе погодам нешто:

1. Синсинати - Рејдерс = Синсинати ќе се фаворити, верувам за 3-4 поени на кладилници, плус комбото Burrow + Chase, Mixon, Higgins и слично, ќе бидат преголем залак за одбраната на Рејдерс. Мое мислење е дека Синсинати се еден класа (+еден добар ветеран) о-лајн играч од сериозни "contenders" за учество во Супербол.

2. Бафало - Њу Ингланд = навивачки секако Петриотс, но Бафало се фаворити, подобар тим, домашен терен ... сето тоа се менува ако условите се како во првата утакмица во Бафало сезонава, каде што Петриотс би биле фаворити.

3. Тампа - Филаделфија = Тампа Беј, доволно е. :D

4. Сан Франциско - Далас = искрено СФ ми се посимпатични како екипа, Deebo Samuel е многу интересен играч, Nick Bosa, Kittle, Mitchell...но џабе сето тоа кога имаат лимитиран QB во името на Џими Џи. Сепак, ако изигра една сезона 2019 утакмица, можеби и ќе победат. Далас се фаворити поради целата досегашна сезона, но како што се виде против Ремс вчера, run играта на 49ерс може да работи против (скоро) секој тим.

5. Канзас - Питсбург = Супер што Стилерс стигнаа до тука, но само до тука. Чифс се најголеми фаворити во цела wild card рунда, претпоставувам 8-10 поени.

6. Лос Анџелес Ремс - Аризона = оваа очекувам да е некоја луда утакмица, некој резултат 33 - 28 ќе биде и тоа немам појма за кого. Иако Ремс се фаворити, пред се' пошто нивната одбрана има индивидуалци кои може да се повампират во секое време.

It's playoff time :D

Да пишам една днопертиза пред да почне:

Синси- Рејдерс
Бенгалс ми се симпатична екипа уште од кога почнав да пратам НФЛ иако беа живо срање, Бароу е дефинитивно еден од најдобрите таленти и иден 1st tier QB, но мене Рејдерс и Кар ми се многу потценети, затоа мислам дека можат да изненадат тука, не би ги ставил како атусајдери како што ги гледаат Америве.

Бафало - ЊЕП
Ќе биде ова еден од најладните натпревари во историјата според прогнозите, апсолутно све може да се деси, кучето Беличек е во прашање, не би ме изненадило да победат, колку и да се сериозна екипа Бафало.

Тампа - Фили
Отпаѓање на Тампа тука би била чудо на сезоната.

Далас - 49ерс
Две ненормално лабилни екипи, како хејтер на Далас секако би сакал да изгубат, али и овие СФ се непредвидливи.

Чифс - Питсбург
Уште една текма каде што Питсбург ќе загуби ради најпрецентиот тренер у декадата.

Аризона - Ремс
Исто како и Бенгалс, Аризона ми се симпатичен тим од увек, конечно играат добро и мислам дека и тоа како можат да ги елиминираат Ремс. Кол ми крејзи ама мислам дека Стафорд ништо посебно не им донесе на Ремси во споредба со Гоф. Бар не у регуларната, ќе видиме дали ќе се смени тоа у плејоф.

Let's get ready to rumble. :vozbud:

Победа после 31 година за Синсинати во плејоф. :vozbud:

Ептен сериозно влегоа Билс, ако не стават поени сега Петриотс веројатно ќе биде GG.

Тоа е тоа, 20-0, мислам дека е готова утакмицата.

27-0...каков блам... :eek: :eek:

27-3 а? И 28-3 било недоволно против Петриотс, со многу помалце време од 30 минути. :cool: :cool:

Последно уредено:
Може нема да остане така запишано ама децата мои ќе знаа дека Бил Беличик има 6 титуле само ради Том Брејди и дека не е ни близу најдобар тренер на сите времиња :icon_lol:

Реално гледано, сосема очекуван резултат е победата на Бафало, и тоа нема врска со Беличек како тренер (или било кој од другите тренери). Едноставно, ова се остатоците од последниот обид за супербол со Брејди, платени играчи во залез на кариера, без сеуште доволно нови дечки да превземат одговорност.

За разлика од @Марли , јас мислам дека ова е многу добра сезона на Беличек, со тим од кој се очекуваше да биде со 6/7 победи, стигна до плејоф, сврза 7 победи по ред и ги победи Тенеси и Бафало успат, што се топ3 тимови во АФЦ.

На крајот на денот едноставно во различни периоди се НЕ и Бафало во моментов, едните се во ребилд, кој некако успеаа да го задскријат позади плејоф настап сезонава, додека Билс се во втора година од Superbowl or bust перодот. Овој тим на Билс е веројатно најсериозен конкурент за супербол од АФЦ, единствен проблем им е главата и тоа што не се појавуваат секоја утакмица, затоа и изгубија од Џексонвил..

Според мене има 2 клучни моменти за поразов.

Прво, НФЛ оди во правец каде се потребни брзи лајнбекери, додека лајнбекери на НЕ се Хајтауер и Кајл Ван Ној. Хајтауер сезонава е преспор, не дека некогаш бил брз, ама сега и он е готов веќе. Едноставно нема играчи НЕ за да се носи со оваа игра на Билс и веројатно им се најголем мисмеч од сите тимови во плејоф.

Втора работа, НЕ имаат повреди на неколку клучни позиции, и ова не е изговор некој, зошто секој тим има повреди во овој дел од сезоната, ама тимот едноставно нема доволно добри замени, бидејќи ова е прва или втора (зависи кој како гледа) година од ребилдот кој се случува. Повредени беа 2 од корнербековите, кои се ептен просечни играчи, и играат со practice squad играчи на таа позиција.
Освен нив, повреден беше и LT Вин, кој колку и да беше лош, даваше некаква стабилност во однос на ова што се случува.

Билс од друга страна имаат барем 3 добри ресивери + Нокс. Едноставно подобар тим се Бафало во сите 3 фази од играта, мотивирани и желни да покажат дека доста им беше на НЕ.

Како надоврзување на ова е и конструкцијата општо на планот за игра. НЕ игра човек на човек во одбрана, додека цел напад на Билс е замислен да победи еден на еден одбрана. Да не зборам што го имаат и Џош Ален, што дури и да изиграш добра одбрана може да истрча или да фрли луд пас и од ништо да направи нешто (првиот ТД пас).
Нападот на НЕ е лимитиран на одлични ранинг бекови и солиден run block од офанзивна линија, Хантер Хенри, Кендрик Бурн и Мајерс (реално никој не би се исплашил од овие играчи :D ). Има и руки квотербек, кој изигра супер утакмица со оглед на се и има доста ветувачка прва сезона.

Следното лето ќе биде многу битно за НЕ, бидејќи најверојатно повеќето од лидерите на тимот ќе си отидат, Хајтауер, Мекорти и Слејтер како клучни тука би ги издвоил. ГМ Беличек јас многу го имам критикувано претходно зошто не е баш најсјаен со драфтот, ама последниве 2 години погоди по неколку добри играчи и клучно е тоа да го направи и годинава. Како приоритети би ги издвоил брзи лајнбекери, решавање на прашањето на секондарито, бидејќи му истекува договорот на ЏС Џексон и можеби најбитно, WR1, што би бил од огромна помош за нападот. Од Мек Џоунс се очекува да има скок во играта и да превземе поголема одговорност.

Со @ElNinho се сложувам за другиве натпревари, само мислам дека најмал проблем на Питсбург е тренерот моментално и нема поразот да биде заради него.:icon_mrgr:

Не стигнав да напишам нешто пред плејофот се, сега ќе испадне дека се правам паметен откако пројдоа некои утакмици.:kafence:
Очекував победи на Бенгалс и Билс, ама не со толку разлика во Бафало.

Бакс- Иглс
Филаделфија ми е многу преценета екипа, ако не потфрлија Сејнтс (очекувано и логично во rebuild година со оглед на сите повреди и пехови) немаше да помирисаат плејоф овие. Сите победи ги собраа против послаби екипи и очекувам масакр од Тампа, кои не блескаат нешто посебно ради повредите на важни играчи плус Antonio Brown antics :D Премногу се ослонуваат на rush играта и тука Тампа ќе ги изеде мислам, не давам повеќе од 5% шанса за изненадување.

Каубојс - 49ерс
Некако ги префорсираа и Каубојс кои имаат добар скор ама пак со многу послаби противници, имаше статистика дека грото победи им се со тимови под .500. 49ерс се незгодна екипа, ако се во моментум посебно, и го имаат Дибо што е во опасен налет, така да очекувам многу превртлива утакмица и според мене 50-50 би бил овој дуел.

Чифс - Питсбург
Рутински очекувам победа на Чифс тука, иако не мислам дека Питсбург ќе изгуби до толку убедливо.

Аризона - Ремс
Уште една 50-50 утакмица за мене, посебно што станува збор за преценетиве гомна Ремс и лиглето Стафорд. Многу некомпактно делуваат на терен и Стафорд мислам дека многу ги кочи, реално човекот е stat padding QB и не гледам како може да се ослонат на него во ПО. Давам блага предност на Аризона најмногу ради ова, ама кој и да помине од овој дуел не гледам како би истуркал уште некој чекор понатаму во ПО.

Деновиве ќе имам повеќе време да направам малку подетална анализа на моите Сејнтс и нивната сезона.

Првпат гледам НФЛ преку Амазон Прајм(а го плаќам веќе година дена) , доста добро го направиле преносот со статистики, акции, три аудио стрима.

Првпат гледам НФЛ преку Амазон Прајм(а го плаќам веќе година дена) , доста добро го направиле преносот со статистики, акции, три аудио стрима.
Kade gledas dryze na prajm ? Vo koja zemja ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom