Американската компанија Кемет влегува во Бунарџик

• Креатор на темата Креатор на темата arheolog
  • Време на започнување Време на започнување
Претставници на оваа компанија во Владата потпишаа два договора, за закуп на земјиште од 4,4 хектари за период од 50 години, согласно со Законот за слободни економски зони, и за државна помош. Ќе се произведува целокупна технологија за кондензатори и друга опрема за зелената индустрија. Вредноста на инвестиција е 25 милиони евра, а ќе се вработат 500 лица. На почеток ќе бидат вложени 12 милиони евра и ќе се ангажираат 200 вработени

Знеш ли воопшто што значи....
Ќе се произведува целокупна технологија за кондензатори и друга опрема за зелената индустрија.
Што ти требаше овој излет надвор од Фан клуб Арсенал....?!?

Знеш ли воопшто што значи....

Што ти требаше овој излет надвор од Фан клуб Арсенал....?!?

Зборот ми беше дека ти кажа 500 вработени, а јас те поправив и кажав 200(така и е), јас убаво го болдирав тој дел, ама очигледно ти си го болдирал другиот дел. А забрането да не е да се пишува и на други теми?! ;)

Зборот ми беше дека ти кажа 500 вработени, а јас те поправив и кажав 200(така и е), јас убаво го болдирав тој дел, ама очигледно ти си го болдирал другиот дел. А забрането да не е да се пишува и на други теми?! ;)

Читај прв пост од темава!

Не бе..не е забрането.... туку се некако си мислам дека фудбалот повеќе ти лежи!

Првиот пост на темава е малку постар, а иначе еве ги денешните вести, изгледа имавме мало недоразбирање зашто јас прочитав од друг линк и таму убаво си пишува, прво 200 вработени, па понатаму ќе достигне 500.
http://www.time.mk/cluster/9243c354cd/ne-videle-na-si-en-en-pa-dojdoa-vo-bunardzik.html

Првиот пост на темава е малку постар, а иначе еве ги денешните вести, изгледа имавме мало недоразбирање зашто јас прочитав од друг линк и таму убаво си пишува, прво 200 вработени, па понатаму ќе достигне 500.
http://www.time.mk/cluster/9243c354cd/ne-videle-na-si-en-en-pa-dojdoa-vo-bunardzik.html
Охо, збогум сиромаштијо. Уште да ги вработиме другите 299 500 невработени, и средено е!

Ај нека ни е со среќа новата компанија на Бунарџик,убаво е да се множат,само инвестицијата не е многу гоелма што би ја закрепила македонската економија,бидејќи ние сме си јака држава па во некапитални проекти на плоштат инвестираме и по 75 милиони евра ,така да ова фирмава као за споредба изгледа као колонијал у малоо со смешни 25 милиони евра.
Ако сакаше ова наса мила влада да решеше проблем со невработеност ќе инвестира и ќе ги стимулира домашните компании и ќе се бара извоз и нови пазар,така е поефтино,ако се отоврат нови пазари ќе се зголеми и побарувачката за нови работи места,и ако се инвестриаат пари во домашни фирми парите се кај нас,така економијата нема никогаш да слабее,а вака еден споменик па ќе се сликаме ситте до нив и ќе покажуваме што имае на плштадот,големи споменици и празни стомаци.така најдобро е со време да си фатиме место пред спомениците и да просиме за корка леб,тоа се нашите нови работни места.Кај нас има закон за се ако погрешиш на државата а ако таа погреше,пу пу пу не се важи ..

!!!ВМРО ВМРО ВМРО ВМРО ТИ СИ НАША СУДБИНА!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom