AMD 6970 + GTX 460 for PhysX?

• Креатор на темата Креатор на темата dejan_str
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 април 2011
Мислења
31
Поени од реакции
2
Имам АСУС 6970 и сакам да ставам и GTX460 за физикс.Знам теоретски како оди тоа од прилика но ме интересира даки некој успеал да направи таква комбинација и помош да направам и јас.
Ви благодарам однапред

Не би ти препорачал, прво бара доста fine tunning, второ зависи од играта и од верзијата на драјвери кои ги користиш во дадениот момент, со едни ќе работи се со други не... Згора на тоа GTX460 е оверкил само за Physyx, некоја 9800GT или GTS250 би биле подобро решение од поглед на цена/перформанси сегментот.

Јас го поставив истото прашање и на крај решив, дека не ми е потребно =)))

Не би ти препорачал, прво бара доста fine tunning, второ зависи од играта и од верзијата на драјвери кои ги користиш во дадениот момент, со едни ќе работи се со други не... Згора на тоа GTX460 е оверкил само за Physyx, некоја 9800GT или GTS250 би биле подобро решение од поглед на цена/перформанси сегментот.
Epa GTX460 imam моментално и затоа таа сакам да ја ставам.Прочитав на НЕТ дека за брзо време ке подджуваат и AMD графичкиве PhysX дали со нови драјвери или од наредната серија незнам.

Па ако имаш све комплет во моментов, пробај, па чекаме Update овде на форумов. :)

Само незнам кога ке редам нови драјвери за AMD дали ке има проблем

Само незнам кога ке редам нови драјвери за AMD дали ке има проблем

Баш затоа, може нема понови кракнати драјвери а ти имаш графичка којашто е излезена пред само 5 месеци. Значи може да имаш downgrade во перформанси и проблеми со 6970.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom