Alibaba!!!

Мацо_Д()

Бизнисмен
Член од
23 ноември 2015
Мислења
376
Поени од реакции
159
gledav moze i samo eden primerok od alibaba a realno cenata e ko bez pari no nz kako da poracam, carina itn
na temu nema takvi raboti samo nekoi sitnici, na aliexpres ima no cenata im e poskapo od tuka plus shipping
Автоматски споено мислење:

vakvo nesto sakam da poracam ama kako? ako ubavo razbrav 15 dolari kvadrat e nad 10 kvadrati ako zemes
14 kv primer 210 dolari sto e ko bez pari
ako nekoj se razbira da mi objasni kako da poracam , se carini li itn
Тоа не е вистинската цена! Цената е без достава, а доставата од Кина за овој габарит и тежина ќе биде огромна.
Но прашај го снабдувачот за секој случај.
„Shipping fee and delivery date to be negotiated. Chat with supplier now for more details.“
---И да над 90 ЕУР се царини.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.768
Поени од реакции
1.161
Дали преку АлиБаба може да се нарача по 1-2 артикли како кај АлиЕкспрес? Дали е нешто поголема царината?

Член од
28 октомври 2019
Мислења
158
Поени од реакции
139
Тоа не е вистинската цена! Цената е без достава, а доставата од Кина за овој габарит и тежина ќе биде огромна.
Но прашај го снабдувачот за секој случај.
„Shipping fee and delivery date to be negotiated. Chat with supplier now for more details.“
---И да над 90 ЕУР се царини.
da be\ dostava e taa cena
tuku jas prasuvam dal nekoj od tamu nesto poracuval da mi objasni kako ide, se carini li, dal do adresa ke mi stigne, koj dostavuva do mk itn

Abe Alibaba nema nishto so tvojata carina!
Da se carini ako si nad dozvoletata suma!
Mu prajchash na prodavachot ponuda za pr. 10m² ili odish na Chat, prashuvash kolku e poshtarina (Na alibaba imash kup opcii kako UPS ; DHL..) i detali i si plajchash.
Ednostavno
ama rabotata e sto ne znam, ne e ko aliexpres i temu, poracas i zavrsena rabota, cekas ti donesat do doma, no samo sitni nekoi gluposti imam poracuvano bez carina
ova ne mi e jasno , a i ne znam do kolku e dozvoleno bez carina, dal i za dostavata vleguva vo sumata ili samo cena na proizvodot primer
inaku pisev poraki so eden, mi vika jas da najdam dostavuvac? kako da najdam jas, zar toa ne e nivna rabota?

Abe Alibaba nema nishto so tvojata carina!
Da se carini ako si nad dozvoletata suma!
Mu prajchash na prodavachot ponuda za pr. 10m² ili odish na Chat, prashuvash kolku e poshtarina (Na alibaba imash kup opcii kako UPS ; DHL..) i detali i si plajchash.
Ednostavno
ama rabotata e sto ne znam, ne e ko aliexpres i temu, poracas i zavrsena rabota, cekas ti donesat do doma, no samo sitni nekoi gluposti imam poracuvano bez carina
ova ne mi e jasno , a i ne znam do kolku e dozvoleno bez carina, dal i za dostavata vleguva vo sumata ili samo cena na proizvodot primer
inaku pisev poraki so eden, mi vika jas da najdam dostavuvac? kako da najdam jas, zar toa ne e nivna rabota?

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.419
Поени од реакции
8.134
da be\ dostava e taa cena
tuku jas prasuvam dal nekoj od tamu nesto poracuval da mi objasni kako ide, se carini li, dal do adresa ke mi stigne, koj dostavuva do mk itn

Zaboraj go toj od Alibaba!
Go prashav kolku i kako, mi vika najmalche 50 Parchina treba da zemish!
Screenshot 2025-02-05 at 00-32-40 a.com【3】new messages - alibab.png

Член од
28 октомври 2019
Мислења
158
Поени од реакции
139
Прегледај го приврзокот 442551
go zaboraviv, mnogu e za dostava , na edno drugo kliknav nesto slicno, no kontejner montazna kukjicka bese, cena eftina no imase i za mk shipping , ke se onesvestev 12 000 000 dolari :)

Прегледај го приврзокот 442551
go zaboraviv, mnogu e za dostava , na edno drugo kliknav nesto slicno, no kontejner montazna kukjicka bese, cena eftina no imase i za mk shipping , ke se onesvestev 12 000 000 dolari :)

Kajgana Shop

На врв Bottom