Alesso

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.745
Поени од реакции
14.873
Alessandro Lindblad (born July 7, 1991), commonly known by his stage name Alesso, is a SwedishDJ and electronic dance musicproducer.

www.alessomusic.com

Alesso-Electric-Zoo-NY-600-007.jpg

И според мене ако вака продолжи, му се пишува место во EDM историјата

И најновиот ремикс на OneRepublic кој излегува на 04.02.2013

Дада, добар е.
Добри ефекти и хармонии вади типот.

Tiesto, Avicii, Paul van Dyk, David Guetta...
Tiesto - од транс у електро-хаус, прогресив. Подобар беше со трансот.
Аvicii - стекна слава со Seek Bromance и Levels, немаше да успее ако беа само инструментал.. сеа покомрцијален стана, старите траки му се супер.
Paul van Dyk - сепак ќе кажам кога како некогаш транс легенда, сеа замина по хаус-прогресив и така и така транс, ојде на комерцијала.
David Guetta - беше добар.

има и др. бени бенаси, сандер ван доорн, џохан гилен...

Од ниеден што наведе не е пропаднат... Туку се со сменети стилови. Не можеш да кажеш дека Тиесто е пропаднат ако за настап во Лас Вегас зема по 200 000 долари

Добар е, големо освежување и дел од новата гарда на хаус ДЈи. Лани јако промо имаше на Тумороуленд, а понатаму се' е историја, што би рекле западњаците. Некни, на последниот ден од УМФ имаше одличен сет, еден од најфалените настапи од вториот викенд.

ПС - За да не се изгуби темата, подобро преименувајте ја во 'ДЈ на тапет', по теркот на 'Ѕвезда на тапет' од подфорумот Филм и ТВ. Ќе ставаме нови имиња на секои недела-две и ќе се одржува редовна дискусија. (y)

ППС - '91 е типот. Како бре :eek: !? Не е можно да е само пола година постар од мене, далеку повозрасно изгледа ...

Супер е :) за 2 недели доаѓа во Чикаго ама нема да можам да одам идам друг план за тој викенд. Ако оди некое другарче ќе споделам видео :)

Конечно ја извади. :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom