Ако сакаш да запознаеш човек, дај му власт!

Член од
17 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
7
Ова ми е една од најомилените поговорки.Дали вие сте се нашле во таква ситуација кога преку влијанието и моќта на некој врз вас сте виделе што човек е ?
Поздрав до сите модератори! :motor: И сите останати :cuc:

Well, something like this?

leviathan%20Image.jpg

Leviathan? :icon_cool
Интересна тема, сепак би ја модифицирал ''твојата'' порака.

Ако сакаш да запознаш човек, дај му време.
Што сака, што мрази, која е неговата опсесија, неговите тајни, неговиот темперамент, неговиот... живот ќе ги имаш на огласна табла. (6)

Јове -Бт, поздрав.
Тоа е поговорка (Ако сакаш да запознаеш некој, дај му власт).
Сепак, и времето покажува квалитети или слабости кај човекот, како што велиш.
Сликичето е супер, хе,хе,хе.Поздрав

Томас Хобс....
него....ја имам друга идеа, ја коа сакам да запознаам некој во вистинско светло..се карам со него.Затоа што кога ќе се изнервира може да ти каже се што му лежи на срце....тогаш ќе видиш дали некој бил лицемерен наспрема тебе и што навистина мисли.

Томас Хобс....
него....ја имам друга идеа, ја коа сакам да запознаам некој во вистинско светло..се карам со него.Затоа што кога ќе се изнервира може да ти каже се што му лежи на срце....тогаш ќе видиш дали некој бил лицемерен наспрема тебе и што навистина мисли.

Ова е твојот начин на вистинско запознавање?
Па во нервоза човек можи да речи се и шо мисли и шо не мисли. На нервна база луѓето се претвараат во сосем друго од она што навистина се. Многу лоша проценка ќе добиеш ако така ги запознаваш. Мислам, според мене.
Јас искрено им давам простор и време за да се докажат какви всушност се. Ако се лицемери и ако се преправаат, кога тогаш ќе им излези правото лице, не можат цел живот да се преправаат дека се добри ако се лоши.
А вистинскиот пријател по невоља се знај. Ако имаш некаков проблем кој е многу тежок, и ако е тој тука до тебе, ако не избега, е тогаш ти е прав пријател.

Ова е твојот начин на вистинско запознавање?
Па во нервоза човек можи да речи се и шо мисли и шо не мисли. На нервна база луѓето се претвараат во сосем друго од она што навистина се. Многу лоша проценка ќе добиеш ако така ги запознаваш. Мислам, според мене.
Јас искрено им давам простор и време за да се докажат какви всушност се. Ако се лицемери и ако се преправаат, кога тогаш ќе им излези правото лице, не можат цел живот да се преправаат дека се добри ако се лоши.
А вистинскиот пријател по невоља се знај. Ако имаш некаков проблем кој е многу тежок, и ако е тој тука до тебе, ако не избега, е тогаш ти е прав пријател.

....Да не ме сфатиш погрешно, кога се запознавам не го започнувам тоа со караница:uvo:...има многу примери на парови , и на другари за кои се било супер се додека не се појавела некоја караница и после тоа нејќат очи да си видат.....и што ако се појават караниците тек во бракот...а??????...Многу е битно да можеш да ја надминеш таквата ситуација......точно е тоа дека некој може да каже се и сешто во таква состојба.Може да преувеличува и да измислува.....ама веруј ќе можеш да добиеш поостра слика за тоа што другите мислат за тебе.
и затоа таквиот пристап го одбирам како последна етапа од грубото спознавање на луѓето околу мене.:toe:....инаку не би се обидел намерно да испровоцирам расправија , туку доколу би имал можност..не би ја пропуштил

Поздрав Император.

И јас не би пропуштила да го простудирам убаво човекот кога ќе се распали некоја расправија (иако многу ретко ми се случува тоа со пријателите и познајниците). Како и да е, никако не треба да се започне караница само за да го тестираш човекот, како што велиш. Па, кој би ми дал такво право на тест ?

Поздрав Император.

И јас не би пропуштила да го простудирам убаво човекот кога ќе се распали некоја расправија (иако многу ретко ми се случува тоа со пријателите и познајниците). Како и да е, никако не треба да се започне караница само за да го тестираш човекот, како што велиш. Па, кој би ми дал такво право на тест ?
Точно ...:smir:.., не е многу фина работа да ставаш некој на тест.
Мене ме ставале,и имало само негативни ефекти откако сум сфатил дека само сум бил тестиран...
оф топик...(ме лажеше дека и касни, и три дена си ја чукав главата зашто не сум користел кондом, и почнав дури сериозно да си кројам планови , абе неможев да спијам...имав само 17 години тогаш...ц ц ц , женска беља, и на крај сфатив дека само сум бил тестиран, )

женска беља, и на крај сфатив дека само сум бил тестиран, )[/quote]

Imperator, оф мори мајко! Ова било ужасно. Не е добра идеја за тест.Никако!

Поздрав Император.

А зошто да не го тестираме човекот за некои пофини и поубави работи? Знаете како викаат,како ке ви тргне,така ќе е и понатаму(не мора да е 100% точно ама има некоја вистина).Тестирај го со нешто поинтересно и поубаво,нешто што ќе му причинува задоволство(општо и за машки и за женски). Караници ќе има ,тоа е неизбежно зошто ништо не е совршено, но треба да гледаме на посветлите страни од животот.Барем така јас мислам:kajg:

А зошто да не го тестираме човекот за некои пофини и поубави работи? Знаете како викаат,како ке ви тргне,така ќе е и понатаму(не мора да е 100% точно ама има некоја вистина).Тестирај го со нешто поинтересно и поубаво,нешто што ќе му причинува задоволство(општо и за машки и за женски). Караници ќе има ,тоа е неизбежно зошто ништо не е совршено, но треба да гледаме на посветлите страни од животот.Барем така јас мислам:kajg:

Ја ќе ти одговорам....затоа што сум научил дека сите можат да бидат фини и добри кога сакаат........ама не се сите разбрани и разумни кога се налутени.

На маката се познава човекот.Значи на исто мислење сме отприлика.

Луѓето се трудам да ги запознаам со тек на време. Порано правев ограничувања засновани само на одреден впечаток, но мислам дека полека се променувам и знаете со тоа станувам подобра личност, барем според мене.
Да се вратам на темата, јас би ја превртила поговоркава, како КОГА НА ЧОВЕК МУ ДАВАШ ВЛАСТ, ТОА ЕДЕН ОД НАЧИНИТЕ ПОДОБРО ДА ГО ЗАПОЗНАЕШ, зашто пресудниот фактор да запознаеш некој човек не е да му дадеш власт, туку тоа е еден од факторите кои влијаат на човечката психа, па знаете кога му давате власт на некој човек му давате и право да биде на повисоко ниво и нормално е дека ќе се промени, што не мора да значи дека ќе се промени накај неговата вистинска страна, туку само ќе се соочи со различни услови на дејствување, шти значи ќе го промени своето однесување според промената на неговиот статус.
И знаете тоа се случува не само кај луѓето туку и кај животните, и кај растенијата и кај целиот жив свет. Па тоа е правило, дека повеќе власт значи и повеќе предности и заборавање на почетната точка на од која сме тргнале. Но, никако не е пресудна за одредување на вистинската суштина на личноста, единствено времето покажува колку и како знаеме некој.И така

~*~

1.Ако некој сакам да го запознаам во никој случај не му давам власт, прво грижејќи се за себе и свое добро само на сама себе можам да си дадам власт, второ, ќе се расипе човекот, не е убаво тоа.

2.Императорот сакаше нешто сосема трето да ви потенцира а вие му се нафрливте на човекот без да ја разгледате неговата идеја како добар тест и проверка.

3.Со тек на време ги запознаваме сите, ништо ново.

:helou: Starite rekle :za da zapoznaes nekogo treba da sednes za ista sofra .Tocno e deka lugeto se menuvaat koga ke im se dade vlast.Samo ,mnogu dobrite luge se isti i so prosjaci i so carevi.:smir: :smir: :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom