Ако беше последната личност на планетава, што ќе правеше?

• Креатор на темата Креатор на темата Dev!L!sH
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 септември 2008
Мислења
65
Поени од реакции
23
Локација
The City of Townsville
Кога ќе размислиш малку подобро, ова е многу добра тема за филозофирање :) Само замисли, потполна тишина, нема апсолутно никакво суштество на планетава освен тебе, не ти се заканува никаква опасност ниту од отфрлање ниту од физички или психички напади, но воедно нема никаква комуникација со живиот свет. Потполна изолација... И сега си во таа ситуација... :) Јас лично ќе направам најголеми напори да си направам клон :D Животот нема смисла ако немаш друштво, барем според мене... Што ќе направиш ти???

Таа личност најверојатно би споулавела од осаменост.Не знам колку би издржала во самотија.

Па немаше ништо да правам, мразам самотија.

Ќе прекине да ми работи срцето од страв, па ваљда ќе завршам и јас пред било што да смислам. Параноична сум од такви нешта. Често ми се случува да не можам да заспијам додека не почнам да слушам галами т.е. како ми чекорат комшиите над мене, како поминуваат коли, како пискаат деца. Не е тоа за мене, не.:jaj:

После мноооооооооооогууудневно талкање, барање луѓе и уверување дека навистина нема никој друг ќе се самоубијам...

Шо ќе прам друго... :uvo:

Прибидејки не ќе можм повторно да ја населам(зс не сум хемафродит или како и да беше) ќе си дозволам некоја помалку болна смрт :(

не ти се заканува никаква опасност ниту од отфрлање ниту од физички или психички напади

Не би се согласил за второто, баш напротив, човек се чувствува многу поранлив кога нема некој сличен на него (човек де) во близина. Самата помисла на соочување со таква бескрајна празнина е крајно вознемирувачка, па ако веќе си претпоставуваме, најверојатно би се утепал или би полудел до толку што не би бил во состојба ниту да го перцепирам, ниту да го извршам гореспоменатото. :)

Абе која смрт луѓе :D Во таквите моменти доаѓаат најдобри идеи за создавање живот :) Книгите не се мртви, ќе се образовате малку воа ноа и ќе ја исполните земјава пак :P Мора да постои оптимизам.... ајде поздрав :pop: xD

Абе која смрт луѓе :D Во таквите моменти доаѓаат најдобри идеи за создавање живот :) Книгите не се мртви, ќе се образовате малку воа ноа и ќе ја исполните земјава пак :P Мора да постои оптимизам.... ајде поздрав :pop: xD

Ќе читам и ќе се образовам и ќе ја исполнам земјава? Со што?:uvo:

Nikakvo sustestvo??? Ni zivotni, ni nisto???
Eeee pa togas cel svet ke propadni za mesec, se ke se poremeti,a i jas isto :)
Ne znam navistina sto bi pravela...Bi ludvala nekoe vreme, bi pravela raboti sto vo normalni slucaevi ne bi gi napravila, ama sepak poveke od 3 dena ne si davam.
No electricity, no water, no food....gotovo pcojsav LOL

ќе возам што сакам, ќе мочам кај сакам, ќе јадам што ми се јаде, ќе пафкам џоинти многу и ќе уживам во самотијата.

а да, ќе пробам тоа со клонот, но да е женско

Не ни сакам да помислам на такво нешто. Језива ми е самата помисла да бидам сосема сама, да нема никој во мојот живот, а и општо на планетава. Имам страв од такви работи, да се случи нешто такво - би полудела.

Оваа тема ме потсеќа на филмов со Вил Смит забораив како беше....... Лоша работа дефинитивно..... Ама бар ќе бидам Најбогатиот човек на светов:kesa:

И најпаметниот:tapp::tapp:

Колку треба да си егоцентрик за да посакаш да бидеш сам на планетава и при тоа да си напраиш клон од себе за да имаш друштво?!
Како и да е,фала ама не фала,јас би се убила,крај на приказната.Социјално суштество е човекот,не мора да повторам,сите знаеме.Имам потреба од друштво,љубов и слични фини,лигави работи,па дури и негативни.
Како и да е ќе умрам,ама подобро веднаш,од колку да се мачам и да полудам...
Да создадеш живот?!Како?!Франкенштајн?!
Немам толкав капацитет за да научам толку книги и не сум толку сестрана за да пројавам желба да го научам сето тоа и да го кренам светот на раце сама.А и ус пат,уште не знам некој што создал живот од ништо.Па така да,ни науката нема многу да ти помогне тука.
Бизарна тема...а и не многу содржајна...не верувам дека некој ќе рече ОДЛИЧНО!!!

Ејјј језиво е и страшно е и се е!:nesum:
Јас ке си легнам ако бидам при себе и ке си чекам да пуштам душа или ќе одлепам!:)
Сериозно нема друго што да се праи , јас сега неможам без никој не па така!:uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom