Ајнштајн-Росенов мост

• Креатор на темата Креатор на темата LiquidHeII
  • Време на започнување Време на започнување
Не замеравај на НЕБО иако потпишан/на (пошто на една друга тема нешто ко да кажа дека е женско) како научник далеку е сеуште од правилно разбирање на природните науки, кои со средно образование и да сакаш неможеш каок што терба да ги интерпретираш.

ОК :wink:

а (со извинување што бегам од тема) НЕБО што планираш да се запишеш на факс?

Не замеравај на НЕБО иако потпишан/на (пошто на една друга тема нешто ко да кажа дека е женско) како научник далеку е сеуште од правилно разбирање на природните науки, кои со средно образование и да сакаш неможеш каок што терба да ги интерпретираш.
Aj dokazi deka nemam razbiranje od prirodni nauki?Ti namesto da davas komentari za mene,mozes da davas za moite teorii i hipotezi...vorojatno poradi toa sto ti voopsto ne se razbiras od prirodni nauki,ne gi razbiras moite teorii i hipotezi,i zatoa samo mene me komentiras:nebo ova nebo ona....

P.S. masko sum

Aj dokazi deka nemam razbiranje od prirodni nauki?Ti namesto da davas komentari za mene,mozes da davas za moite teorii i hipotezi...vorojatno poradi toa sto ti voopsto ne se razbiras od prirodni nauki,ne gi razbiras moite teorii i hipotezi,i zatoa samo mene me komentiras:nebo ova nebo ona....

P.S. masko sum
отвори ворд документ напиши твојата хипотеза, поткерпија со математички равенки и постави го фајлот овде да го видиме, па после ќе коментираме.

отвори ворд документ напиши твојата хипотеза, поткерпија со математички равенки и постави го фајлот овде да го видиме, па после ќе коментираме.
Za toa mi treba pomos od nekoj doktor na nauki,a vozmozno e da go napravam sam,samo ako imam doma internet i mn vreme....

Па тогаш шо туку кукаш за коментарите на луѓето?
Доколку само сакаш да завземиш став барем потруди се да го аргументираш не само да вадиш идеи од ракав и да ги туркаш како хипотези, теории ....

Па тогаш шо туку кукаш за коментарите на луѓето?
Доколку само сакаш да завземиш став барем потруди се да го аргументираш не само да вадиш идеи од ракав и да ги туркаш како хипотези, теории ....
Ako nemozam da gi napisam moite hipotezi i pretpostavki vo word fajl,toa e poradi toa sto izrazuvanjeto ne mi e najdobra strana,a ne poradi toa sto vo mojot mozok gi nemam tie teorii...

добро бе небо од каде ти доаѓаат сите тие ''гениални'' идеи?! аман! ако сакаш да станеш научник најпрво треба да учиш!!! никој не почнал да се бави со наука со поставување на хипотези!!!
јас студирам Хемија, имам просек 10, во средно неколку пати бев наградуван на полето на природни науки и сеуште не ни ми паѓа на памет да поставам моја сопствена хипотеза!!!
но ти со 16 години, со слушани неколку средношколски часа по хемија математика и физика се декларираш како научник?!
аман!
мој совет, повеќе слушај отколку да зборуваш (пишуваш на форум), пиши само за нешто во кое си сигурен и можеш да го аргументираш!

со извинување што избегав од темата!

добро бе небо од каде ти доаѓаат сите тие ''гениални'' идеи?! аман! ако сакаш да станеш научник најпрво треба да учиш!!! никој не почнал да се бави со наука со поставување на хипотези!!!
јас студирам Хемија, имам просек 10, во средно неколку пати бев наградуван на полето на природни науки и сеуште не ни ми паѓа на памет да поставам моја сопствена хипотеза!!!
но ти со 16 години, со слушани неколку средношколски часа по хемија математика и физика се декларираш како научник?!
аман!
мој совет, повеќе слушај отколку да зборуваш (пишуваш на форум), пиши само за нешто во кое си сигурен и можеш да го аргументираш!

со извинување што избегав од темата!
Ucenjeto nema vrska so ideite.
Za edna moja idea,diskutiraa profesori ,i zaklucija deka iako mojata idea e principielno vozmozno,taa ke ostane vo smerot na naucnata fantastika,bidejci da se realiziraa taa ideja se potrebni 60 000 000 000 milijardi dolari.ako sakas da ja slusnes taa idea,poveli,ke ti pisam na pp.

P.S.
Mislam deka znam zosto imas prosek 10 a nemas nitu edna hipoteza.Verojatno zatoa sto rabotite gi memoriras mehanicki,i ne razmisluvas sto ke bide ako nekoj zakon na fizikata ne postoi ili sl...

Абе џабе е ова, универзумот не е како балон, сигурен сум јас. лол
P.S НЕВО666 која е таа твоја идеа?!

OVaa rabota mi e nelogicna. Ja mislam deka sirenjeto na uneverzumat nema nikakva vrska so planetite po moe solarnite sistemi ne se priblizuvaat ili odalecuvaat so sirenjeto na uneverzumot. I malce e cudno so uneverzumot vo vid na topka so se slucuva koga ke stignes do granicata na uneverzumot so ponata drugi uneverzumi znaeme deka nisto ne e beskonecno ama nekoi raboti ne se ubavo objasnati :)

OVaa rabota mi e nelogicna. Ja mislam deka sirenjeto na uneverzumat nema nikakva vrska so planetite po moe solarnite sistemi ne se priblizuvaat ili odalecuvaat so sirenjeto na uneverzumot. I malce e cudno so uneverzumot vo vid na topka so se slucuva koga ke stignes do granicata na uneverzumot so ponata drugi uneverzumi znaeme deka nisto ne e beskonecno ama nekoi raboti ne se ubavo objasnati :)
si slusnal za crvotocina?vo eden naucnofantasticen film bese ubavo objasneto,mislam deka bese serija i se vikase dalecni prostorii.Mislite deka ova e mozno samo vo fantastikata?Ajnstajn pisuval naucna fantastika?

Eve nesto za mojata idea.
So nea bi mozel da se napravi mnogu skap stit od UV zracenja na zemjata,kako nov sloj na ozon.
Ako vo orbitata okolu zemjata se pustat golem broj na "satelitcinja" koi bi imale dimenzii pomali od branovata dolzina na vidlivata svetlina,kolku branovata dolzina na UV zracite,tie bi bile dovolno golemi za da ja reflektiraat ultravioletovata svetlina.
Kako bi se postavile takvi sateliti okolu zemjata i kako bi izgledale?
Postojat povekje nacini da se postavat vo orbitata.A bi izgledale kako prstenite na nekoi planeti(koga bi se gledale so uv teleskop).

Eve nesto za mojata idea.
So nea bi mozel da se napravi mnogu skap stit od UV zracenja na zemjata,kako nov sloj na ozon.
Ako vo orbitata okolu zemjata se pustat golem broj na "satelitcinja" koi bi imale dimenzii pomali od branovata dolzina na vidlivata svetlina,kolku branovata dolzina na UV zracite,tie bi bile dovolno golemi za da ja reflektiraat ultravioletovata svetlina.
Kako bi se postavile takvi sateliti okolu zemjata i kako bi izgledale?
Postojat povekje nacini da se postavat vo orbitata.A bi izgledale kako prstenite na nekoi planeti(koga bi se gledale so uv teleskop).

нема врска! за решавање на тој проблем има милијарда други идеи кои се по реални од оваа! па ова не е ни идеа! неам никаква врска! сателити бе???!!!!
на што би се движеле?
од каков материјал би биле?
нема тело кое рефлектира 100% од сите агли, што со абсорпцијата?
како би останале тие сателити на потребното растојание?
што со космичкото зрачење?Ако би изгледале како прстени не би можеле слободно да се движат во просторот поради неправилната геометрија, што со тоа?
А зошто баш прстени?
Кој би ги направил?
како би ги лансирал?
Колакав процент би покриле од површината?
А што со видливата светлина?
леле не ми се верува дека се спуштив толку ниско да коментирам вакво постови!

а сега назад на темата

во врска со ширењето на вселената, тоа е хипотеза поставена врз основа на набљудувањето на взаемната положба на глаксиите која се менува со текот на времето

нема врска! за решавање на тој проблем има милијарда други идеи кои се по реални од оваа! па ова не е ни идеа! неам никаква врска! сателити бе???!!!!
на што би се движеле?
од каков материјал би биле?
нема тело кое рефлектира 100% од сите агли, што со абсорпцијата?
како би останале тие сателити на потребното растојание?
што со космичкото зрачење?Ако би изгледале како прстени не би можеле слободно да се движат во просторот поради неправилната геометрија, што со тоа?
А зошто баш прстени?
Кој би ги направил?
како би ги лансирал?
Колакав процент би покриле од површината?
А што со видливата светлина?
леле не ми се верува дека се спуштив толку ниско да коментирам вакво постови!

а сега назад на темата

во врска со ширењето на вселената, тоа е хипотеза поставена врз основа на набљудувањето на взаемната положба на глаксиите која се менува со текот на времето
Imas podobra idea,sto ke gi zameni prstenite?
Bi gi napravil covekot,verojatno nekoi lugje od NASA ili ESA,no bidejki proektot e mn skap,nikoj.Bi gi lansirala NASA ili ESA ili druga vselenska agencija.Kolkav procent?nemora da poteknuvaat od zemjata,moze da se nabavat od nekoj drug asteroid ili slicno i da se proizvedat nadvor od zemjata,sto e mn skapo.Mozat da se dvizat,t.e. da ostanat vo orbitata,na ist princip kako prstenite na saturn.Tie satelitcinja ke bidat mn mali za da ja reflektiraat vidlivata svetlina,samo ke ja reflektiraat ili apsorbiraat svetlinata so mala branova dolzina.
Jas mislam deka jas se spustiv nisko da mu objasnuvam na nekoj koj ne razmisluva.
Ako moze da ima nekoja druga planeta prsteni,bi mozela i zemjata da ima,ama vestacki,zosto nema dovolno mali mesecini za da ima prirodni.
Ovaa idea e vozmozna,ako se imaat dovolni sredstva.

Imas podobra idea,sto ke gi zameni prstenite?
Bi gi napravil covekot,verojatno nekoi lugje od NASA ili ESA,no bidejki proektot e mn skap,nikoj.Bi gi lansirala NASA ili ESA ili druga vselenska agencija.Kolkav procent?nemora da poteknuvaat od zemjata,moze da se nabavat od nekoj drug asteroid ili slicno i da se proizvedat nadvor od zemjata,sto e mn skapo.Mozat da se dvizat,t.e. da ostanat vo orbitata,na ist princip kako prstenite na saturn.Tie satelitcinja ke bidat mn mali za da ja reflektiraat vidlivata svetlina,samo ke ja reflektiraat ili apsorbiraat svetlinata so mala branova dolzina.
Jas mislam deka jas se spustiv nisko da mu objasnuvam na nekoj koj ne razmisluva.
Ako moze da ima nekoja druga planeta prsteni,bi mozela i zemjata da ima,ama vestacki,zosto nema dovolno mali mesecini za da ima prirodni.
Ovaa idea e vozmozna,ako se imaat dovolni sredstva.

Idejata ti e dobra ama toa u dalecna idnina samo i se sfativ i kako ke se divazat i so treba da pravat ama samo u dalecna idnina. A i nemora da bide u vselenata ili pak da bidat prsteni i itn. Ima naocari sto stitat od tie zraci pa moze da so pomos na helium ili jaglerod dioksid lesno da se iskacat na nekoa dalecina i da bidat vo vid na elipsi i ne mora 100% da se zastitime od toa so tek na vreme :)
Po moe mislenje za brzo vreme (15-30 godini ) ke se najde kako da se pravi ozonot ( veke e nesto pronajdeno ama uste u faza na nekakvi testiranja ili neznam sto ) so toa i ke se krpat dupkite.

А место сателитчиња да напрајме една стаклена сфера оклу планетата и да ја обложиме со фолија која нема да прпушта штетните зрачења

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom