Bratot
Стоик и Машкртник!
прашањето е дали се живее во Македонија подобро????????????
според мене НЕ....барем јас не живеам подобро а исто така и луѓето што ги знам околу мене.
проблемот не е од оваа влада ..проблемот е до сите влади до сега кој 17 години го цедат овој народ.За разлика од обичните луѓе партиските војници кој пишуваат на овој форум тоа не може да го видат или пак не смеат да го видат тоа.
И да сработела оваа влада нешто , барем до сега нема видливи резулати, тоа не значи дека нема да се видат резултатите за некој одреден период , ама за жал сега нема ништо од тоа.
Епа дали се живее подобро од 91?
Значи за две години непартиските и неопределените неутралци очекуваа пари да растат по дрва.
Само еден инвеститор крупен да се привлече, од иницијалниот интерес па додека се определи да инвестира, до отпочнување на инвестицијата преку изградба на инфраструктура како фабрика и до самиот старт на работа се потребни најмалце 3 години.
Тоа е реалноста, за жал.
За жал оние инвестиции во образование ќе се чувствуваат потстепено, меѓутоа вистинските оспособени кадри после 10тина години.
На пазарот во Македонија има недостаток од 500 информатичари, па ебате земјата би се рекло, ама тие 500 оспособени информатичари неможат да се создадат за 2 години нели, туку е потребен цел образовен циклус инвестирање во таквите кадри.
Исто е и во спортот, што ако го земавме Катанец кога не се пласиравме на првенството, потребни се вложувања во спортот во играчкиот кадар,во терените,во средствата потребни за рамноправност со Европските екипи за да и ние направиме резултат.
И оваа Влада имаше крупни грешки, меѓутоа патот кој го трасира дава надеж.
А сигурен сум дека ќе има преструктуирање во министерските места и оние кои не покажаа резултати ќе бидат сменети.