Ајде да ми помогнете во врска со запросување на девојката.. САКАМ ДА БИДЕ НЕШТО ЈАКО.

• Креатор на темата Креатор на темата Marcys_DE
  • Време на започнување Време на започнување
Све све али избегавај музичари да има у близина ко че ја просиш , да не те акне со гитарчето по глаа како таја пред некој ден на ЈуТубо :) шо му напраи на тој ..

Ко ќе ја запросваш публика нешто од страна да цути ќе имаш? Ако имаш такво нешто во план, идам Германија. За авионски карти, хотели, ова она накнадно ќе се погодиме ;)
ПС: ако сакаш ќе ти донесам луѓе со пароли will you marry me? или па на германски таму како викат.
ПС2: Играм на свадби, плачам на погреби, присуствувам на секакви семејни и несемејни средби по поволна цена. Со мои луѓе уште поповолна цена!

Запроси ја на твојот роденден (ако ти е скоро или ако ти се чека). Викни ја кај тебе, станот секако ќе го напраиш романтичен и све тоа, скромно ќе си напраиш така уредено да ти биде од околу, а на средина ќе ставиш масичка со нели сите романтични ствари, цвеќенце, свеќичка, винце ова-она (ракија никако, тоа после). Ќе си седнете фино-лепо, она нормално нема да биде превише изненадена пошто ќе мисли дека твојот ценет роденден сакаш да го поминеш со неа. Такада замисли колку ќе биде изненадена коа на тој ден ќе ја запросиш. Е сеа запросувањето. Ќе скриеш така мини-радио под маса некако без да го види (тоа сам ќе средиш како, не можам све ја да ти кажам, глупо ќе биде коа ќе те праша од кај ти дојде идејава да и кажеш "Еден дечко од форум кој сигурно е ѕвер иако не сум го упознал никад ми препорача"). Како и да е, некаде после првата чашка ќе биде овој момент (да не и дојде шубе наеднаш уште несместена и неопуштена), у меѓувреме нежни и романтични муабети (за фудбал не, не реагираат добро, тоа откако ќе се земете). Кога ќе дојде тој момент што го чекаш (а верувај пријателе, ќе го осетиш моментот) ќе го пуштиш радиото-системчето на кое ќе иде песната Поклоните ми њу за роџендан од Саша Матич. И сеа она тука ќе биде збунета, што ти текнало таква сељачка музика каква што само ја изглеа слушам да пуштиш, али ќе ти прости пошто ти е роденден и кога ќе го слушне текстот (ако не ја знае песната веќе, ако ја знае уште поубаво), ќе и биде слатко. Тука ќе клекнеш и ќе кажеш дека не можеш без неа како Саша без брат му Дејан Матич и дека ти треба како Скипи на Тајзи (пошто сами коа пеат тапа се малце). Тогаш веќе знаеш, вадиш прстенот и она вика "Ја, ја, бите" :)

Не озбилно брат, не претерувај со спектакуларности. Напраи нешто убаво и само помалку несекојдневно, али не претерувај да не се треснеш од земја. Најискрен совет :) И ако се одлучиш на јавно запросување кај што ќе ве гледаат минимум 250 души додека она треба да каже да, ќе ургирам да те банираат :D

Гледам некои глупости трескаат, ова не е филм реален живот е... :)

Најпрво нека ти помогне некој другар/ка. Запросувањето нека биде на водиковец, Водно. Другар ти или другарка ти нека причека на видиковец, таму нека направи една патека со свеќи се до самата ограда што е.
Ти за тоа време демек ќе искачате во град, земи ја со кола и вози кон видиковец, не плаши ја само кажи и дека си подготвил изненадување. Кога ќе стигнете горе ќе бидете сами.... фати ја за рака однеси ја до самата ограда од каде свети целото Скопје. Извади го прстенот од џеб, клекни и речи и....Ќе се омажиш ли за мене? .....

Ќе направиш нешто прекрасно и незаборавно :)

Со среќа и пиши што си направил :)

Аман више со овие јавни запросувања :tapp: Беа интересни првите две-три, тогаш тоа беше нешто несекојдневно и оригинално. Сега се е веќе копија и веќе видено. Така да, не ти препорачувам да ја запросиш на ваков начин, освен ако не си способен да смислиш нешто ептен оригинално што не го направил никој претходно.
Убаво е што сакаш тој момент да биде посебен, но не значи дека за да биде таков треба да се случи пред огромен број сведоци. Чинот на запросување јас го сфаќам како нешто интимно, момент кој треба да го споделат двајцата партнери и за кој не е потребна публика.
Ја лично за поромантичен начин би го сметала оној кога дечкото сабајле би ме разбудил со утринско кафе и прстен, без никакви циркуси, отколку со некоја „спектакуларна“ и неоригинална идеја украдена од Интернет. :pipi:
Поздрав и со среќа.

сигурно имате тревник таму позади голема куќа,епа почекај троа повеќе да потпорасне и искоси го у форма на (marry me) и качи ја на терасата да го виде.

земи 1 кило банани у кам ( ке ти треба 1на ама да не се брукаш за 1 земи 1 кило другите ке се изедат нека се има) и ке ја исечеш со скалпер пажљиво од страна и ке го натнеш прстенот и после нешто ке ја викнеш демек неш фора ова она вечера и бананата ке и ја дадеш и после ке го најде прстенот и после ке чекаш одговор,

не се замарај не треба толку помпанозст во ова, бар за мене е исфорсирано до бола :гомце: , интимна атмосфера само вие двајца подобро...

Абе седнете на маса напрајте муабет дали може да се издржувате заедно, не тука барај мислења од странци за тоа како да си ја побараш за жена својата девојка. :facepalm:

Можеш да и кажеш дека си бремен од неа и дека е доцна за абортус (ќе помогне ако си дебел). Понекогаш успева. Ако не успее, барем ќе знеш дека не е за тебе.

Ej, види пробај на некоја јавна манифестација. Сигурно ќе биде изненадена. Досега тоа не го направил никој.

Of topik, mislam deka Sungerot Bob i Sky bi bile sovrsen par kako sto se trgnati so romantikite i dvajcata.

On topik, ne ti trebaat spektakularni i so ti znam kakvi zaprosuvanja. Premnogu vaznost mu se pridava na nacinot na zaprosuvanjeto. Prvo zatrudni ja pa pobaraj ja za zena. Nema da odbie. So sreka i se najdobro.

Дај кажи каде си во Германија јас ќе направам патеки со свеќи, ќе ви фрлам ружи над глава, ако треба и некоја танцова точка ќе подготвам, стеф ќе ми даде часеви.

Аман бе деца,кога ќе сватите дека самото запросување е нешто ЈАКО. Чим ти ја запросуваш ја искажуваш твојата љубов, и покажуваш дека ја почитуваш како личност,дека таа е вистинската,дека ја посакуваш,дека си спремен да бидеш со неа во добро и зло,и пред се дека ја знаеш и како таква ја сакаш.

Е шо појако сакаш од тава.

Примери за просидба имаш многу,избери си една, ама џабе е кога не е твоја.

Начинот на просидба треба да те отсликува тебе , а не форумџиите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom