Запроси ја на твојот роденден (ако ти е скоро или ако ти се чека). Викни ја кај тебе, станот секако ќе го напраиш романтичен и све тоа, скромно ќе си напраиш така уредено да ти биде од околу, а на средина ќе ставиш масичка со нели сите романтични ствари, цвеќенце, свеќичка, винце ова-она (ракија никако, тоа после). Ќе си седнете фино-лепо, она нормално нема да биде превише изненадена пошто ќе мисли дека твојот ценет роденден сакаш да го поминеш со неа. Такада замисли колку ќе биде изненадена коа на тој ден ќе ја запросиш. Е сеа запросувањето. Ќе скриеш така мини-радио под маса некако без да го види (тоа сам ќе средиш како, не можам све ја да ти кажам, глупо ќе биде коа ќе те праша од кај ти дојде идејава да и кажеш "Еден дечко од форум кој сигурно е ѕвер иако не сум го упознал никад ми препорача"). Како и да е, некаде после првата чашка ќе биде овој момент (да не и дојде шубе наеднаш уште несместена и неопуштена), у меѓувреме нежни и романтични муабети (за фудбал не, не реагираат добро, тоа откако ќе се земете). Кога ќе дојде тој момент што го чекаш (а верувај пријателе, ќе го осетиш моментот) ќе го пуштиш радиото-системчето на кое ќе иде песната
Поклоните ми њу за роџендан од Саша Матич. И сеа она тука ќе биде збунета, што ти текнало таква сељачка музика каква што само ја изглеа слушам да пуштиш, али ќе ти прости пошто ти е роденден и кога ќе го слушне текстот (ако не ја знае песната веќе, ако ја знае уште поубаво), ќе и биде слатко. Тука ќе клекнеш и ќе кажеш дека не можеш без неа како Саша без брат му Дејан Матич и дека ти треба како Скипи на Тајзи (пошто сами коа пеат тапа се малце). Тогаш веќе знаеш, вадиш прстенот и она вика "Ја, ја, бите"
Не озбилно брат, не претерувај со спектакуларности. Напраи нешто убаво и само помалку несекојдневно, али не претерувај да не се треснеш од земја. Најискрен совет

И ако се одлучиш на јавно запросување кај што ќе ве гледаат минимум 250 души додека она треба да каже да, ќе ургирам да те банираат