Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
иииииииииии, ова е добро!
браво и продолжи да експериментираш :D

Добро бе.. Вие само кругчиња знаете да цртате?
Ајде да правиме нешто по комплицирано. :)

имав во план денеска да ги учам како да обработуваат фотографии, ама поради политичко-безбедносната состојба не бев на работа, а тука немам photoshop...
а за утре ви ветувам 2 нови вежби :)

Ај да направиме сите по некоја слика па после да има избор за најдобра?! Да имаме рок една недела.

deXterche напиша:
Ај да направиме сите по некоја слика па после да има избор за најдобра?! Да имаме рок една недела.

најубава вселена? :D
може, ама мислам дека сеуште е рано. да почекаме уште некој ден, може ќе се пријави уште некој заинтересиран плус уште вежбање треба :)

:) :) :)

Princ напиша:
имав во план денеска да ги учам како да обработуваат фотографии, ама поради политичко-безбедносната состојба не бев на работа, а тука немам photoshop...
а за утре ви ветувам 2 нови вежби :)

weee bas sakam da napraam

Pa eve us edna

untitled1sa0iv.jpg

Браво :pehar:. Ми се допаѓаат детаљите а детаљите секогаш ја прават финалната слика.

Само да ја пофалам темата. Не ми се верува дека покрај толку работа седнав и јас да правам вселени. Во ГИМП. (Офф топик: аналогија на sferize во ГИМП е Map Object...)

Acid напиша:
Мандрак, ќе им ја објасниме постапката на правењето на знамето кое се вее во мојот потпис? Почни ти прв, баш и мене ме интересира... Ти ја направи анимацијата (ама некако лошо се вееше..) - јас после само ја декомпајлирав (ако може така да се каже) и го поправив движењето (веењето) на знамето.

Најверојатно сите ги интересира кои алатки се користени за да се „свитка” знамето, баш како да се вее. :wink:
Знамето е креирано во 3D Studio MAX, ставен ефект на бранување, како такво рендерирано во тарга секвенци потоа импортиран фолдерот комплeт во Image Ready и пуштено како анимиран гиф. Основна грешка во брзање направив што не внимавав да се поклопат првиот и последниот фрејм од анимацијата за да се добие мазен луп без скок кога секвенцата ќе заврши и повторно ќе стартува, но Ејсид го решил:)

Kako da napravam snezni bukvi (da ima sneg na niv navrnato)??
vaka neso
snow.jpg

ili nemoze :(

Здраво DuFFy,

отвори нов документ со големина 250x250 пиксели.
Кликни за да ја промениш предната боја и смени ја во #C2C2C2 и земи го текст тулот. Напиши некој збор. Јас напишав 156 со фонт Times New Roman и големина 120 точки. Потоа му дадов на текстот Stroke од 2 пиксели ама ова не е многу важно за крајниот резултат.

1.jpg

Креирај нов Layer и оди Blending options --> Layer Style --> Inner Glow и играј со бројките. Стисни ОК. Земи го Brush Tool-от и отвори ја листата со четки во Options барот. Скролај додека не ја најдеш "Airbrush Hard Round 9". После намести да ти е бела предната боја удирајќи D на тастатурата и после удри X. Почни да црташ снег онаму кадешто имаш потреба од снег :)

2.jpg

Поздрав, се надевам ти помогнав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom