Nemorosus
Маршал Изет Фазлиновић
Прво мислев некоја програма за правење музика... по името. (Audium). Но испадна, програма за комуникација... и тоа многу добра. Многу многу добра, навистина. Прво користев Microsoft Messenger (знам дека е Windows Live Messenger, ама читај наслов, зборувам за Mac тука). Доволен ми беше. Но дојдоа потребите за дополнителни акаунти, и едноставно промена. И гледам по интернетов, т.е гуглам Must Have Mac Applications и прва беше оваа паткава Audium. И читам дескрипција...
Значи Audium е апликација за Mac OS X што им овозможува на корисниците да се интегрираат со нивните акаунти (како да ги кажам...), на повеќе сервиси за чет како MSN, Yahoo Messenger, Jabber, и да не набројувам зошто незнам повеќе
. Служи како замена на веќе постоечкиот iChat, и навистина... добра замена
Една програма... повеќе сервиси.
Многу повеќе!
Вака сега. Еве некој работи што мене ми оставиа впечаток:
- Убавата интегрираност со самиот оперативен систем, и најважно не досаѓа. Облаците со контактите што се приклучуваат се убави, црни и малку проѕирни. Ова сето може да го смените, од опциите што се нудат.
- Стабилноста и брзината. Мислев дека ќе има проблеми со конектирање на серверот на MSN, како некој апликации што ми правеа проблеми, зошто не е на Microsoft, нели?. Но ова работи подобро и од нивниот месенџер за Мек. А и ми се свиѓа повеќе и од тој на Windows
- Додавањето на линкови... не е исто. Исто како во HTML
Можете да го направите да изгледа линков до google, од http://www.google.com во Google. Сакам да кажам дека може да има наслов. А тоа на обичниот мсн го нема (ни на Windows
)
- Разговори со табови... И најаката работа, е позицијата. Се наоѓаат доле, место горе. Многу ми се свиѓа тоа. Едноставно не ми превземаат внимание, и многу се корисни.
- Работи со скоро све. Немора да е MSN. Според официјалната интернет страница, апликацијава работи и со Yahoo, Jabber и незнам кој
.
Еве како изгледа на мојот десктоп (од лево):
ТУКА ЗА ПОВЕЌЕ СЛИКИ, ОД ОФИЦИЈАЛНАТА СТРАНИЦА.
И тоа... тие што користат Mac на Кајгана (не верувам дека се многу, али ај), не верувам дека не ја знаат апликацијава. За тие што не ја знаат...
Значи Audium е апликација за Mac OS X што им овозможува на корисниците да се интегрираат со нивните акаунти (како да ги кажам...), на повеќе сервиси за чет како MSN, Yahoo Messenger, Jabber, и да не набројувам зошто незнам повеќе

Вака сега. Еве некој работи што мене ми оставиа впечаток:
- Убавата интегрираност со самиот оперативен систем, и најважно не досаѓа. Облаците со контактите што се приклучуваат се убави, црни и малку проѕирни. Ова сето може да го смените, од опциите што се нудат.
- Стабилноста и брзината. Мислев дека ќе има проблеми со конектирање на серверот на MSN, како некој апликации што ми правеа проблеми, зошто не е на Microsoft, нели?. Но ова работи подобро и од нивниот месенџер за Мек. А и ми се свиѓа повеќе и од тој на Windows

- Додавањето на линкови... не е исто. Исто како во HTML

- Разговори со табови... И најаката работа, е позицијата. Се наоѓаат доле, место горе. Многу ми се свиѓа тоа. Едноставно не ми превземаат внимание, и многу се корисни.
- Работи со скоро све. Немора да е MSN. Според официјалната интернет страница, апликацијава работи и со Yahoo, Jabber и незнам кој

Еве како изгледа на мојот десктоп (од лево):

ТУКА ЗА ПОВЕЌЕ СЛИКИ, ОД ОФИЦИЈАЛНАТА СТРАНИЦА.
И тоа... тие што користат Mac на Кајгана (не верувам дека се многу, али ај), не верувам дека не ја знаат апликацијава. За тие што не ја знаат...