Acer Aspire One

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.254
Поени од реакции
12.494
Денес го разгледував во Германос многу ми се допадна. 1.7 процесор, гига рам и 120 гига хард диск. Малечко, симпатично и прикладно. Тежи едвај 800 грама. Бев скептичен за екранот но се покажа добар.

Освен Трн, дали има некој друг што го купил и од каде? Во Германос е 20-21 илјада, во други продавници не сум проверил.

Мене ме интересира:

- Дали е за секојдневна употреба пред се за очите, дали замараат, дали сметаат на очите бидејќи екранот е прилично малечок.

- Колку трае батеријата

- Дали може да се надгради со гига рам и дали е обичен ДДР2 рам, дали има слободни слотови

- Од корисниците кој како е задоволен, кој се жали, предности мани...Дали имате десктоп кој го користите покрај него или само лаптопчево...

Мене ме интересира:

- Дали е за секојдневна употреба пред се за очите, дали замараат, дали сметаат на очите бидејќи екранот е прилично малечок.
Не замара, ама не е за долга употреба....повеќе е за да ти се најде пошто е лесен и можеш секаде да го носиш. Да презентираш нешто, да програмираш, мејл, да ти служи како нотес наместо пенкало и лист...
- Колку трае батеријата
Два ипол саата.
- Дали може да се надгради со гига рам и дали е обичен ДДР2 рам, дали има слободни слотови
Мојот е со гига рам, значи може да се надгради, нема слободни слотови, ама може да се промени меморискиот чип на појак.

Има и дополнително празно место, по шаблон, ако сакаш, да му вметнеш и Bluetooth, oд расклопен блутут УСБ....ако знаеш да лемиш како мене :)
- Од корисниците кој како е задоволен, кој се жали, предности мани...Дали имате десктоп кој го користите покрај него или само лаптопчево...
Користам и лап топ, и десктоп, и ова малово...сите ми бркаат работа кое за што е наменет...На малото добра финта е што може преку УСБ да подигнеш каков сакаш оперативен систем, така што, кога одам на кафе а о околина има заштитена вифи мрежа, подигам Back Track и пробивам WEP па сурфам гага... :)

Башка, секаде со мене го носам :) Единствена маана е што му фали ЦД-РОМ, ама како идат времињава и тоа ќе се исфрли уште малку од употреба :)

Ќе постирам слики попосле.

П.С. Јас да си се пофалам, си го набавив по дилерска цена, со вклучен 1ГБ РАМ, за џабе пари :)

Јас го гледав прееска во Германос, го уклучив и имаше XP, гига рам 120 хард, ги прашував дали има екстра слободен слот покрај овој 1 гига, за да му додадам уште 1 гига и да има 2 гига. Ми се допадна доста што е малечок, екранот е доста бистар и не замара само ми гледаше малку ситен фонтот (мора да се мести најголеми букви во експлорерот) па се прашувам дали би замарало доколку и подолго го користиш, дали е штетно за очите...ама не може тоа од одма да се примети...

Спецификациите се одлични, дури и што нема ЦД во ред е...

Го барав на страната на сет веќе го нема. Дај ако можеш нешто разгледај, дилерска-недилерска, па ќе се раскусуриме некако :)

Ако земаш барај со 6 келијска батерија, а не 3 келијска бидејки оваа 6 келијската ке ти трае околу 5-6h.

Jas imam takov si go zemav od amerika za 300 dolari :D.
Po pravo si go naracav do tuka i tuka mi zemaa 1300 denari od posta.
Inace 8.9 inci 1.6GHz 512RAM 553 mislam a moze da se nadgradi do 1 GB. 8 GB SDD.Dojde so linux no si staviv XP.
Za surfanje na internet i slusanje mucika ama so zvucnici e top epten malce zamara za oci. SOVET zemete si maus zasto toa touchot e epten nezgoden.
Za baterijata so 3 cell koga ke uklucam zvuk i wireless ke trae negde okol 2-2.5 saati
a so 6 cell naravno duplo.
Sea kako sto gledav na wikipedia imaat izvadeno nov model so 3G podrska. toj e nesto poskap malce.
Za drugi informacii pisete PP. Pozzs

Го работев некое време и баш е ОК.Малку е помал дисплејот, ама кога ќе се навикне човек е супер.Лесен, преносен и со голем HDD.За комбинација со 3g душа си дал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom