DDR3 Али зависи колку сакаш да земеш 1 гб , 2, 4, 8 ...А меморија што да земам?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
DDR3 Али зависи колку сакаш да земеш 1 гб , 2, 4, 8 ...А меморија што да земам?
DDR3 Али зависи колку сакаш да земеш 1 гб , 2, 4, 8 ...
па тоа е непрекидно-НЕПРЕКИДНО скоро 4 години бе, прави малку математикаДобро, ќе го земам поскапиов, ама зошто вика дека има век 30.000 часа? Да не се расипе после?![]()
па тоа е непрекидно-НЕПРЕКИДНО скоро 4 години бе, прави малку математикапола-пола во денот ти е скоро 8 години
па што ако се расипе после, ајде некој денар и мајсторите нека земат
![]()
Па ваљда графичката е .. ке им кажеш таму што конфигурација имаш и ке ти кажат колу рам може да имаш ...Ама не знам мојов колку може максимално.
P.S А зошто некои игри ми кочат(пр. GTA4, NBA2K12)? Да не треба да ја сменам графичката?
ОК.Па ваљда графичката е .. ке им кажеш таму што конфигурација имаш и ке ти кажат колу рам може да имаш ...
Ама не знам мојов колку може максимално.
P.S А зошто некои игри ми кочат(пр. GTA4, NBA2K12)? Да не треба да ја сменам графичката?
Испечати го ова и иди во продавница сосе лаптоп, да видат колку плочки рам се веќе вградени. Лаптопот има 2 слота, ако има 2 плочки по 1 гига, ќе мора да купиш 2 од 2, ако е една од 2 гига докупуваш само 1. Графичката не можеш да ја смениш, барем јас така мислам, дека е Интелова. Ако евентуално е на MXM слот, теоретски можеш да ја смениш, велам теоретски, дека ретко се наоѓа овде таква графичка. Види прво дали ти се исплаќа надградба на рам, бидејќи со таа графичка пак ќе ти сецка во некои игри, да не фрлаш пари залудно. Кај мене на пример Left 4 Dead 2 со се на фулл ми кочи поприлично на Ati Mobility Radeon HD2400XT 256MB, иако позајмува и од рамот.
Пак велам провери дали ќе ти се исплати, зашто би требало да е поскап сега ДДР2, јас го купив и рамот и кулерот пред околу 3 години. Тогаш беше ОК инвестиција што се вика. Сега ми е „дотраен“ лаптопот, ако играм игри ќе купам нов.