Access Point Linksys - проблем

GPS

Член од
11 октомври 2007
Мислења
18
Поени од реакции
0
Неодамна купив AP Linksys WAP54G поради неговите перформанси кои ги видов на веб страната на гајтамлес но испадна голема лага а ако не е дали тој уред ги има следниве перформанси како што пише на гајтанлесс (Мислам на подвлеченото)
http://img84.imageshack.us/my.php?image=golemilgajtanlesslagiua6.jpg

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Неодамна купив AP Linksys WAP54G поради неговите перформанси кои ги видов на веб страната на гајтамлес но испадна голема лага а ако не е дали тој уред ги има следниве перформанси како што пише на гајтанлесс (Мислам на подвлеченото)
Врати го и земи си WRT54GL router. Со DDWRT може да го пукнеш и до 250mW. Нормално, ќе ти биде доволно и 150... И што не е точно од ова што го пишале? И ти од нив го купи, или? Обично се прашува од таму кај што се купува, а не од Гајтанлес :)

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475

Другарче се е ОК ама си заборавил на клучниот збор WRT шо е како оче наш во круговите на wireless ,еве сега ќе ти кажам зошто:

1)Има брз процесор и голем флеш!
2)Има три опен source (TOMATO, ТАЛИСМАН)софтвери за него!
3)Не се ресетира!
4)Цена однос/перформанси е 100% задоволува квалитет.
5)Повеќе зрачи ако сакаш да го користиш за point to point во етер!
6)онНет го користи за WIFI sorry NoNet.
http://en.wikipedia.org/wiki/Linksys_WRT54G_series#Third-party_firmware_projects

Да не те лажел некрофилот:pos2:

Толку од мене:vozbud:

GPS

Член од
11 октомври 2007
Мислења
18
Поени од реакции
0
Во право сте, но нема да сакаат да го заменат бидејки веке две недели го имам.
Acid дали случајно имаш направено некое тестирање до каде се фака сигналот на отворен простор (мислам до прозор ако ти е) со обичните антени?

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Во право сте, но нема да сакаат да го заменат бидејки веке две недели го имам.
Acid дали случајно имаш направено некое тестирање до каде се фака сигналот на отворен простор (мислам до прозор ако ти е) со обичните антени?
Jas ti preporacuvam dve 13Dbi ISKRA YAGI anteni da go pojacas signalot ama taa verzija e SUND mislam deka e Tajvanska pa ne znam kako ke se drzi na dozd,vetar i vlaga,napon.

GPS

Член од
11 октомври 2007
Мислења
18
Поени од реакции
0
ne sum znael deka i tuka se infiltrirani skopjewifi, oti gi spomnav odma postot mi letna ni pcuev ni vregav.... ako na skopjewifi forumot brisat temi i baniraat ako kazes kritika (vistinata koja gi mami lugeto) za niv ili gajtanless

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
ne sum znael deka i tuka se infiltrirani skopjewifi, oti gi spomnav odma postot mi letna ni pcuev ni vregav.... ako na skopjewifi forumot brisat temi i baniraat ako kazes kritika (vistinata koja gi mami lugeto) za niv ili gajtanless

Ако сакаш да правиш point to point WIFI одма ќе ти кажам дека треба да ангажираш уште еден другар за да правиш, тестови треба да имаш соодветен софтвер и картички,па треба да видиш колку е односот сигнал/шум,да ја заштитиш опремата од дожд,да нема препреки меѓу вас,јас од мое лично искуство можам да ти кажам дека сум направил конекција до 2КМ на високи точки ,без никаков проблем со LINKSYS!

Само да знаеш дека брзината на WIFI е многу помала од декларираната за Интернет е добар ама за ftp и големи фајлови ЈОК!

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Душичка ти - сварно незнам што од повлеченото не е вистина...

Излезната страна на WAP54G е толку колку што е напишано ...

Иначе убаво пишува таму која е вистинската намена на уредот - ако на некој не му е јасно кој поим што значи нека праша убаво за да му се разјасни - иако сум 99% дека низ брдото текстови на страната на Гајтанлес ке најдеш што те интересира ...

Иначе генерално не е добра идеа кога се земаат во предвид анализи и статии стари по неколку години бидејќи во мегувреме Linksys има извадено најмалце 6 нови ревизии и најмалце 60 нови модели на својата гама на производи ...

Ако сеуште мислиш дека има лага во наведените податоци - бујрум располагам со инструмент со кој можам да ти го измерам наведеното па ќе имаш и доказ ...

Пак ќе кажам - wireless е цела наука не е тоа плукни залепи, доста тресете зелени со ова, она вати, миливати, јаги маги, децибели, децибелметри ...
Прво малце физика на радио бранови, потоа малце теорија на wireless, па потоа пракса ...

Затоа имаш форуми - прашај за да ти кажат посикусните :tapp:

GPS

Член од
11 октомври 2007
Мислења
18
Поени од реакции
0
Znaci, mene mi treba da ja gledam jacinata na klientite ama toa ne mi e ovozmozeno, snagata e 28mW = 15dBm verovatno so se antenite e sega sto pise deka gi ima istite performansi kako i WRT54G a toa e ako go flesuvas ke mozes da go podesis do 251mW kako i WRT54G ama ne bilo taka

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
Znaci, mene mi treba da ja gledam jacinata na klientite ama toa ne mi e ovozmozeno, snagata e 28mW = 15dBm verovatno so se antenite e sega sto pise deka gi ima istite performansi kako i WRT54G a toa e ako go flesuvas ke mozes da go podesis do 251mW kako i WRT54G ama ne bilo taka
мали, убаво ти кажа бидиков
дај прочитај нешто прво па после збори за излезни моќности, антени, перформанси и употреба
повеќе не секогаш значи подобро

да бе, и у дбк сме инфилтрирани, пази што збориш по телефон да не ти го избришеме и идентитетот
размисли малце како и за што поставуваш теми, па нема да брише никој
а за банирање ни најмалце не помислил некој

GPS

Член од
11 октомври 2007
Мислења
18
Поени од реакции
0
Скопје вифи зрачат со 251mW a може и 500ка

Edit:
Припази на јазикот, држете ја дискусијата на ниво. Без навреди, последна опомена.
- Acid.

GPS

Член од
11 октомври 2007
Мислења
18
Поени од реакции
0
gledam deka tuka nema demokratija, toj se moze da zbori da vrega i negovite postovi stojat a moite se brisat, epa kade sto ima vrski nema uspeh i zatoa ke vi propadne forumot poradi vakvi raboti, kolku pomalce imate luge od pred edna godina samo. a ovoj idiotot sto se siti sega za toa sto go kaza MU GO ZAPAMTIV UBO i ke vidi.
samo da znaete ima drugi forumi kade sto ima demopkratija i nema malisani koi imaat vrski kaj adminite i pravat so sakaat

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Тука се почитуваат правила, а тие велат дека освен пишување на зададена тема не треба да се замараш со уредувачката политика на форумот или со закани (читај простотилук) кон другите членови. Ако ти се дискутира за Linksys - дискутирај. Ако планираш да навредуваш членови, да се закануваш и да даваш прогнози околу тоа дали ќе успее или пропадне форумов - иди си. Ако не, сами ќе те преселиме на Идивиди.

Продолжете со дискусијата. Уште еден оф-топик и ќе има санкции.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ок, дечки купив линксус безжичен рутер. Работи супер, само едно ме интересира. Како можам да му ставам пасворд при пристапување во безжичната мрежа?

Kajgana Shop

На врв Bottom