A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Точно, лошо е, ама една птичка ми кажа дека за 2-3 месеци ќе има нови пакети со поголем аплоад (5-10 мегабита) и најверојатно со 150 мегабита данлоад, за мала разлика во цена, најверојатно нешто како 100-200+ денари од сега.

Беа од сервисот ,чепкаше што чепкаше и испадна дека од некоја бандера имало проблеми со сигналот,за некој ден ќе го поправеле, а во меѓу време се онесвестува интернетот минимум 5 пати во денот.
Ај некој што е со томсон модем нека провери колкави се вредностите
idiot.jpg

Не е така едноставно, се мести според локација/интерференца. Кај тебе е во ред, не се секирај. За апстрим, до 55 треба да биде, а ти си на 54 dB.

WhJFJvy.png

Имаш проблеми со аплоадот? јас користам Docsis III модем исто така па малце по различно е.

Не е така едноставно, се мести според локација/интерференца. Кај тебе е во ред, не се секирај. За апстрим, до 55 треба да биде, а ти си на 54 dB.

WhJFJvy.png

Имаш проблеми со аплоадот? јас користам Docsis III модем исто така па малце по различно е.
Намален ми е и данлоад и аплоад ,намален е квалитетот на дигитална,уште фиксниот фали да заебава
Иначе не беше 54 ,сеа го среди ,беше некаде 42-44

Па на лимит си имаш 0.5 dB + за да идеш до максималниот дозволен левел за аплоад...мада не би требало да биде проблем. Можеби е само моментален проблем, препорачливо е да се околу 52dB сигналите, кај тебе е 54.5......колку беше пред да чепка и дали беше исто откако чепкаа?

Мислам дека треба не треба да стои QAM16, за аплоад...тоа е показател дека нешто не е во ред, ама не сум сигурен. Според тоа што го кажуваш, можно е сигналот да е проблем, не загледав убаво во првиот пост.

Па на лимит си имаш 0.5 dB + за да идеш до максималниот дозволен левел за аплоад...мада не би требало да биде проблем. Можеби е само моментален проблем, препорачливо е да се околу 52dB сигналите, кај тебе е 54.5......колку беше пред да чепка и дали беше исто откако чепкаа?

Мислам дека треба не треба да стои QAM16, за аплоад...тоа е показател дека нешто не е во ред, ама не сум сигурен. Според тоа што го кажуваш, можно е сигналот да е проблем, не загледав убаво во првиот пост.
Ако добро се сеќавам QAM16 отсекогаш стоело - викаш не треба така?. Сигналот 100% е проблем ,нешто е заебано по бандерите , ќе дошле деновиве тие некој други сервисери и ке го поправале сигналот по појачалата или сл. Не се објасни добро сервисерот

Ако било од секогаш не е фрка, ама од она што го знам кога сигналот е неправилно подесен, може да падне од повисока модлуација на пониска и да создаде проблеми, во теорија за подобар трансфер повисока модулација е подобра, но е по подложна на интеференци а со тоа и послаб сигнал.

Мислам дека проблемот е надвор, а не кај тебе во модем. Ништо неможеш да направиш сега за сега, поготово не откако ти кажале дека проблемот е во појачалата, најверојатно треба да ги штелуваат.

П.С. Техничарите на Близу вшусност не се лоши, лоши се тие во контакт центар.....

@Psyside сеа ми се јавија дека го подесиле ,еве како покажува сеа
iidi.jpg

Аналогната и дигиталната се подобри сеа

Да, беше на раб на нестабилност претходниот сетинг, само ме чуди модулацијата за аплоад....дали дека е 1 канален и со мал трансфер форсираат појак сигнал наместо трансфер (QAM16 vs QAM 128/256) незнам, но најверојатно тоа ќе да е.

Точно, лошо е, ама една птичка ми кажа дека за 2-3 месеци ќе има нови пакети со поголем аплоад (5-10 мегабита) и најверојатно со 150 мегабита данлоад, за мала разлика во цена, најверојатно нешто како 100-200+ денари од сега.
За сите пакети или само за најскапиот ќе се менува брзината.И некои други информации за телевизија да не знаеш?

За телевизија не прашував, затоа што не гледам. најверојатно за сите пакети, за најбрзиот по сигурно е, ова се 90% сигурни информации, не е 100% точно.

За телевизија не прашував, затоа што не гледам. најверојатно за сите пакети, за најбрзиот по сигурно е, ова се 90% сигурни информации, не е 100% точно.

Ај те молам од птичката извади информации кои реони им се сеуште DOCSIS 2.0-only? Си знаел дека не е секаде во DOCSIS реоните достапен најскапиот пакет? И да сака човек да им плати, не може... Можеш да дознаеш? :)

Сум знаел, меѓутоа во моментов неможам да прашам за жал....најдобро јави се во Близу ќе ти кажат.

Сум знаел, меѓутоа во моментов неможам да прашам за жал....најдобро јави се во Близу ќе ти кажат.

Пет пати сум пробал да прашам, добивам одговор дека немаат информации. Се имам откажано од прашување на тој начин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom