A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Само интернетот ми го променаa уште сум на ултра тарифите.L пакет по старо 200/20
Само wifi некако многу варира со овој модем Ubee.
Ruter samo tvoj, kaj mene wifi na modemot e off.

Eve sega opticki internet od telekabel deneska mi priklucija ne e tolku loso kako sto vikaat podobro e od a1

Attachments

• Screenshot_20251103_212552_Speedtest.jpg
    Screenshot_20251103_212552_Speedtest.jpg
    160,3 KB · Прегледи: 9
Eve sega opticki internet od telekabel deneska mi priklucija ne e tolku loso kako sto vikaat podobro e od a1
Podobro od A1? Koj paket e ova 80/60?
na a1 docsis 99,99 brzinata e taa sto ja plajkas nema padovi ,ili imas 99mbps ili nemas voopsto internet izmejgu nema....nema ni varijacija na ping

Pa ne znam za preporaka, jas imam mercys 1200g(gigabiten)
sto i da zemas da e 1000/1000 lan/wan i wifi6 gledam pisuvaat site, iako i wifi5 ke brka rabota
Зедов гигантите изгледа на новите брзини ме имаат поставено.Фала ти за предлогот.

Attachments

• Screenshot_2025-11-08-00-47-02-957_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2025-11-08-00-47-02-957_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    232,8 KB · Прегледи: 24
Kako e so stabilnost internetot na A1?
Kaj mene nema optika, kabelski ke treba da bide.
,,go merkam,, ovoj paket NetTv S i ne sum pameten.
Telekabel znam od sosedstvo //Skopje, naselba Vodno// ,,deka e uzasen,, , i prakticno ne sum pameten sto da izberam. Sovet? Licno iskustvo?

Attachments

• Screenshot_20251106-104348_Chrome.jpg
    Screenshot_20251106-104348_Chrome.jpg
    139 KB · Прегледи: 8
Telekabel znam od sosedstvo //Skopje, naselba Vodno// ,,deka e uzasen,, , i prakticno ne sum pameten sto da izberam. Sovet? Licno iskustvo?
Jas imam docsis, nema problemi 99% od vremeto ili ima net ili nema drug problem nema ...
ne znam kako e sega so tie Ubee modemi imav takov 1 mesec imase problemi mi go vratija stariot Tc7200,

Прашај во комшии за најсигурно. Кај мене се ок, ама тука и Телекабел се со нова мрежа, па и они се ок.

Jas imam docsis, nema problemi 99% od vremeto ili ima net ili nema drug problem nema ...
ne znam kako e sega so tie Ubee modemi imav takov 1 mesec imase problemi mi go vratija stariot Tc7200,
Kolega, iskreno ,,panika me fakja,, od kabelski kako poim. Sto modemi davaat koj da znae. Sega skoro se preseliv i zamisli ,,famoznata naselba Vodno,, nema optika. A ,,gumenite creva,, sto izleguvaat od zemja pokraj trotoarot koi pretpostavuvam deka se za optika ,,izgleda ukrasni se,,.
Momentalno na LTE od Neotel kako privremena opcija, so Dogovor na neopredeleno vreme, stabilen e, drzi 20/2 brzina no skapo e mesecno //ne mi se frlaat pari//.
Dopolnitelno sakam da stavam IPTV pa Neotel so LTE modem ,,nema da gi ispolni uslovite,,.
Najmalku sto sakam vo zivot e da potpisam Dogovor na 2 godini, bez da znam kako toa nesto ke raboti vo praxa, bez test period.
Ako imas sovet sto da pravam, ke ti bidam blagodaren.
Автоматски споено мислење:

Прашај во комшии за најсигурно. Кај мене се ок, ама тука и Телекабел се со нова мрежа, па и они се ок.
Ne gi ni poznavam komsiite, seuste.

Последно уредено:
Kolega, iskreno ,,panika me fakja,, od kabelski kako poim. Sto modemi davaat koj da znae. Sega skoro se preseliv i zamisli ,,famoznata naselba Vodno,, nema optika. A ,,gumenite creva,, sto izleguvaat od zemja pokraj trotoarot koi pretpostavuvam deka se za optika ,,izgleda ukrasni se,,.
Momentalno na LTE od Neotel kako privremena opcija, so Dogovor na neopredeleno vreme, stabilen e, drzi 20/2 brzina no skapo e mesecno //ne mi se frlaat pari//.
Dopolnitelno sakam da stavam IPTV pa Neotel so LTE modem ,,nema da gi ispolni uslovite,,.
Najmalku sto sakam vo zivot e da potpisam Dogovor na 2 godini, bez da znam kako toa nesto ke raboti vo praxa, bez test period.
Ako imas sovet sto da pravam, ke ti bidam blagodaren.

Ne gi ni poznavam komsiite, seuste.
Stom nemas bliska komunikacija so okolinata kade zivees tesko deka ke znaes kako e....ako a1 imaat kupeno pred 10god, nekoj tamu kabesli lokalen tesko deka nesto ima novo, kaj mene cela Hfc mreza e nova, taka da mozebi poradi toa nema nikakvi problemi .....
Sovet .....da prasas a1 dali ima opcija 30dena test so toa sto potpisuvas 24m,.ako prvite 30 dena imas problemi mozes da raskines dog.bez penali

Stom nemas bliska komunikacija so okolinata kade zivees tesko deka ke znaes kako e....ako a1 imaat kupeno pred 10god, nekoj tamu kabesli lokalen tesko deka nesto ima novo, kaj mene cela Hfc mreza e nova, taka da mozebi poradi toa nema nikakvi problemi .....
Sovet .....da prasas a1 dali ima opcija 30dena test so toa sto potpisuvas 24m,.ako prvite 30 dena imas problemi mozes da raskines dog.bez penali
eve wifi btzina kaj mene doma paketot mie 100/5
ne mozam da se zalam .....toa e realnosta

Attachments

• Screenshot_20251123-104642.Speedtest.png
    Screenshot_20251123-104642.Speedtest.png
    219,1 KB · Прегледи: 4
Последно уредено:

eve wifi btzina kaj mene doma paketot mie 100/5
ne mozam da se zalam .....toa e realnosta
Znam deka mrezata e na bivso Blizoo ili kako se vikase. E sega, dali Telekabel ili A1 ja prevzemal taa mreza ne znam, a dali e tehnicki vozmozno i ednite i drugite da ja koristat istata mreza po banderi?
Interesna situacija e ovde mrezata, osobeno sto eden komsija vo kukjata sproti men3, ,,plukase po Telekabel,, koga otstranuvaa nekakov defekt //slusav dodeka vleguvav vo kola//.
Inaku kaj tebe odlicna konekcija fakt. Bi sakal da ja imam istata.
Ke pobaram test da mi dadat, toa bi ja razresilo dilemata za ponatamu. Posle ke ti pisam, ke ti kazam sto kako. Pa i za IPTV da ne bide javno, sto od kade kako ,,reklama,, ke ti se obratam vo privatna poraka ako ne e problem za preporaka.

Znam deka mrezata e na bivzo Blizoo ili kako se vikase. E sega, dali Telekabel ili A1 ja prevzemal taa mreza ne znam, a dali e tehnicki vozmozno i ednite i drugite da ja koristat istata mreza po banderi?
Interesna situacija e ovde mrezata, osobeno sto eden komsija vo kukjata sproti men3, ,,plukase po Telekabel,, koga otstranuvaa nekakov defekt //slusav dodeka vleguvav vo kola//.
Ke pobaram test da mi dadat, toa bi ja razresilo dilemata za ponatamu. Posle ke ti pisam, ke ti kazam sto kako. Pa i za IPTV da ne bide javno, sto od kade kako ,,reklama,, ke ti se obratam vo privatna poraka ako ne e problem za preporaka.
Mreza iznajmuvaat A1 / Neotel samo od Telekom, Telekabel ima svoja i A1 ima svoja .....samo telekom renta mreza na drugi ....
ako bila Hfc mrezata od blizoo toa nee odamna i sigurno im e Hfc / docsis 3.0

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom