A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
лее која глупост е ова со језеров и пасс у пм и тоа на нивната страна да маваш најависе :pos2:

лее која глупост е ова со језеров и пасс у пм и тоа на нивната страна да маваш најависе :pos2:
Не е толку глупа...Пошто ако имаш Wireless низ дома, ако успеат да ти влезат во рутер да имаш дополнителна заштита...

Ги нема од сабајлево во дигиталниот пакет SportKlub , SportKlub+, HRT2 и HBO. Не ми се верува, ставиле место нив некои албански безврска. Им го враќам одма ресиверов, катастрофа, тотално ме разочараа CableTel:jaj:

Не е толку глупа...Пошто ако имаш Wireless низ дома, ако успеат да ти влезат во рутер да имаш дополнителна заштита...

тешка работа тоа знаеш ли дека вака е по не безбедно ? Како ? еве како

Повекето луѓе користат Mozilla и зачувани лозинки му одиш на комшијата дома или на било кој на кафе корисник е на cabletel отвараш Mozilla одиш Алатки Па опции па безбедност и имаш Снимени лозинки скоро сите дома си ги имаат снимено лозинките и стискаш на покажи ги лозинките ке му видиш име и пасс на cabletel ајде на здравjе бричење 80 % од луѓето дома не ни користат Главна лозинка :)

Ги нема од сабајлево во дигиталниот пакет SportKlub , SportKlub+, HRT2 и HBO. Не ми се верува, ставиле место нив некои албански безврска. Им го враќам одма ресиверов, катастрофа, тотално ме разочараа CableTel:jaj:

И јас си одам, 20 албански,15 српски, 5 македонски канали останатото ионака е бесплатно на сателит. Е... дигиталната понуда.

реално гледано кабелскиве ни се срање......

јузерот и пасвордот се рандом букви и бројки...стои на последната сметка доле лево во ќошот...до 15 (денес) моеш да се логираш со user:cabletel pass:cabletel пошо до 15ти (денес) мора да стигне најновата сметка и да биде платена.

Тоа ваљда не мислиш на фискалната сметка. А оваа другава која ми ја даваат доле лево има само празно место и некаде накај средина името на касиерката. Ама тоа у фејсбук го напишав, искочија добри резултати.

У моментов сум логиран пак со кејблтел јузер пас, ама глупо е на секое седнуење на компјутер да се осеќам ко у нет кафе да сум. Да си платам на крај 120 денари ако не?! :uvo:

Тоа ваљда не мислиш на фискалната сметка. А оваа другава која ми ја даваат доле лево има само празно место и некаде накај средина името на касиерката. Ама тоа у фејсбук го напишав, искочија добри резултати.

У моментов сум логиран пак со кејблтел јузер пас, ама глупо е на секое седнуење на компјутер да се осеќам ко у нет кафе да сум. Да си платам на крај 120 денари ако не?! :uvo:
Не не, не на фискалната, на таа другата...Епа кај мене доле лево во ќошот (нели има 2 полиња) во едното ми стои јузер - во другото пасворд...ги впишуваш еднаш и потоа ти бара да ги смениш ради безбедност и си ставаш што сакаш...иначе, ако не ти стигнал пасворд пробај вака - место јузер првите 3 букви од името и првите 3 букви од презимето, место пасворд - истото.
пр.

ВикторТрајчевски

usr:viktra
pass:viktra

Мислам дека еднаш се најавуваш за цел ден,други ден пак се најавуваш за цел ден така е ако грешам нека ме исправи некој

Права мизерија наместо да ја збогати понудата тие и тоа што вреди го кратат е почнаа со HBO, HBO comedy, HTV 2 Planeta sport Sport klub, Sport klub +......, a сега пуштаат некои канали инфо што не може да се разберат каде се филмските спортските пакети? Ти ги прашуваш зашто се укинати каналите тие ти кажуваат дека и тие што ги гледате ке се менуваат. Трагедијата е што нема конкуренција асолна и што некои им дозволува да работат беззаконски. :nenene:

абе луѓе, ги прочитав последните 2-3 страни, и гледам се збори за некои јузери, пасворди и нивен сервер од каде што можат да се симнуваат филмови и остало, без да влезат во трансферот...е сеа, јузерот и пасвордот ги најдов, и во моментов ги гледам, ама...за каде служат тие? второ, како да се стигне до тој сервер? и трето, како да проверам колку гига имам истрошено, преку таа нивната страна? со овој јузер/пасворд не може, со што треба?

Права мизерија наместо да ја збогати понудата тие и тоа што вреди го кратат е почнаа со HBO, HBO comedy, HTV 2 Planeta sport Sport klub, Sport klub +......, a сега пуштаат некои канали инфо што не може да се разберат каде се филмските спортските пакети? Ти ги прашуваш зашто се укинати каналите тие ти кажуваат дека и тие што ги гледате ке се менуваат. Трагедијата е што нема конкуренција асолна и што некои им дозволува да работат беззаконски. :nenene:

Ништо нема на тој "дигитален" пакет. Џабе плаќање е само. Ти крадат трансфер, ти бришат канали, снимка ужас, сервисерите ги нема со недели, понудата ужас, телефонијата кикснува на моменти а пак на 15 ти бараат пари и тоа одма да им платиш. Ебате квалитетната услуга. Боље беше коа беа помали кабелски оператори...

Има тука некој што има 64 битен оперативен систем и да користи Cabletel интернет само со модем? (без свичови, рутери....) ?

Сега за сега CableTel мислам дека имаат најдобар интернет и доста водат во интернет мрежата.

Мислам дека еднаш се најавуваш за цел ден,други ден пак се најавуваш за цел ден така е ако грешам нека ме исправи некој
И ја така мислев...еве денес 2 пати ми бараше да се најавам...изглеа ако интернетот не се користи по некое време се заштитува со лозинка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom