Од Обршани сум, Кривогаштани е одалечено на едно 7км од кај мене. Бучин имаат базна станица А1 поставено на ридот, ама накај Битола патот горе, Телеком имаат поблиску овде измеѓу Бучин и Пресил нив им е базната станицa, сигурно добивам сигнал од Бучин стасува до ваму и уште една станица има овде кај село Загорани горе на ридината. Овде претежно КДС и низ Кривогаштани имаат кабловска DOCSIS 3.0 без лан, имав можност да истестирам од еден рутер отклучен рутер во Кривогаштани и uploud-oт беше до 3 и овде имаат кабловска, прашав за оптика ми рече тој чоекот дека само кај нодот имало и до дома кабел коаскијален влечеле. Остај кабелнетов, кажувај чаре како да барам да пуштат оптичко влакно до дома без овие глупости, инаку комбо боксов сега ме задоволува и откако го покачија uploudot малку повеќе се живеј сега рает,ама пак паѓа линијата за превземање. Нема многу луѓе овде да мислиш, имај на телефон неограничен интернет скроз и можиш да гледаш и 4К видеа, само јак сигнал треба и да пристават овде антени за да се зајачи сигналот, оти негде пак знае да зафркава интернетот. Во најдобар случај доколку побарам понуда за интернет имам од А1 до 50/10 преку телеком ќе оди сигурно или ако одбијат таму од телеком, ќе земам само интернет од телеком и то е то. Кога бев зимоска кај чичко ми им велев дека сакам да се префрлам на кабелнет и ми рекоа дека кочи интернетот и дека скроз некогаш снемува и ми рекоа да не земам.