А1 Македонија

Дај боже побрзо да ги надоградат базните и да имаме побрз фиксен интернет преку нивната мобилна мрежа. Моменталниов комбо бокс што го користиме дома на момент скроз закочува, ама пак се опоравува.
Се надевам дека за брзо време ќе направат големи измени како:
-Воведување на еСим опцијата за сите уреди што ја подржуваат и исто така да може и припејд бројче да се додаде.
-Воведување на нови канали меѓу кои и тие што ги укинаа, како Еуроспорт, Гранд, Пинк, Спортклуб, Синестар, ит.н.
-Воведување на иптв преку тв бокс за руралните средини и места каде нема оптика и кабелска, за да станат повеќе конкурентни.
-Воведување на 5G на места каде немаат оптика/кабел.
-Имплентација на VoLTE за сите корисници и постепено исклучување на 3G за да се ослободат фреквенции за 5G и да има секој корисник поголема брзина.
I jas sum za.!

Дај боже побрзо да ги надоградат базните и да имаме побрз фиксен интернет преку нивната мобилна мрежа. Моменталниов комбо бокс што го користиме дома на момент скроз закочува, ама пак се опоравува.
-Воведување на еСим опцијата за сите уреди што ја подржуваат и исто така да може и припејд бројче да се додаде.
-Воведување на нови канали меѓу кои и тие што ги укинаа, како Еуроспорт, Гранд, Пинк, Спортклуб, Синестар, ит.н.
-Воведување на иптв преку тв бокс за руралните средини и места каде нема оптика и кабелска, за да станат повеќе конкурентни.
-Имплентација на VoLTE за сите корисници и постепено исклучување на 3G за да се ослободат фреквенции за 5G и да има секој корисник поголема брзина.
Се слагам ама кај нас е научна фантастика одење напред и воведување нови технологии

Брат 4џи па и 5џи сигналот никогаш не бил стабилен и не ни може да е стабилен. Не како кабел.

А за ИПТВ преку бокс или со слаб нет не знам колку сакаме. Моментално имам ИПТВ преку слаба линија на Телеком (среќа е стабилна) и се осеќа огромна разлика со 1,2 и без ниту еден ресивер.
Ако нема јака линија може Сателит да е најдобра опција само пошто нуди повеќе канали од Антена. Иначе тој ТВ приемник ќе ти го ебе нетот одма (стабилност и брзина).

Реално само добар кабел му е лекот ако веќе нема можност за оптика. 4џи и 5џи нека си остане за мобилен.

Срамота е што во 10км круг на Скопје нема секаде услов барем со стабилен кабел, па јас на под 10км од А1 и Телеком не можам да станам оптика 100 со 100 или бар да добијам 50ка dwnl.

Nema logika na Combo Box da ne mozes da zakacis resiver preku lan kabel, sekako im odi televizijata preku lan... Telekom mozes, kaj ovie ne. Ako nema kabel, nema televizija, koja ludost... a paketite za Combo uste nema ponuda so 5G i pogolema brzina... mnogu se vleckaat

Nema logika na Combo Box da ne mozes da zakacis resiver preku lan kabel, sekako im odi televizijata preku lan... Telekom mozes, kaj ovie ne. Ako nema kabel, nema televizija, koja ludost... a paketite za Combo uste nema ponuda so 5G i pogolema brzina... mnogu se vleckaat
combo box е безжичен рутер.
стабилноста е мала, иптв на таков рутер е огромен ризик. Особено пошто тој е макс сигнал што може да се добие, така да иптв то ќе ти намали брзина на нет.

combo box е безжичен рутер.
стабилноста е мала, иптв на таков рутер е огромен ризик. Особено пошто тој е макс сигнал што може да се добие, така да иптв то ќе ти намали брзина на нет.
Jas koristam ip televizija preku android tv box so combo box, ako imas dobar 4G signal ke nemas problem. Brzinata se namaluva za 5 mbps na HD, znaci ke imas 14-15 Mbps internet od 20 mbps. Dokolku priklucis uste eden televizor ke imas 10 Mbps za koristenje na drugi uredi. Zatoa se zema neogranicen internet, pa ke vi preporacam i ADSL dokolku linijata e odlicna i posle da si instalirate koja aplikacija sakate i da gledate sto sakate po zelba. Ne vi go preporacuvam combo box dokolku imate drugi alternativi, ako nemate ni ADSL togas mozi ama samo so 500GB sto e, so najeftinata mobilna linija vi doagja 848 denari mesecno + 5000 budget.

Не е предвиден комбото за ТВ, само за недт мада и тоа е дискутабилно последниве 5-6 месеци слаб им е нетот. Јас зедов комбобокс септемврито и го вреатив за 10 дена...
Автоматски споено мислење:

Jas koristam ip televizija preku android tv box so combo box, ako imas dobar 4G signal ke nemas problem. Brzinata se namaluva za 5 mbps na HD, znaci ke imas 14-15 Mbps internet od 20 mbps. Dokolku priklucis uste eden televizor ke imas 10 Mbps za koristenje na drugi uredi. Zatoa se zema neogranicen internet, pa ke vi preporacam i ADSL dokolku linijata e odlicna i posle da si instalirate koja aplikacija sakate i da gledate sto sakate po zelba. Ne vi go preporacuvam combo box dokolku imate drugi alternativi, ako nemate ni ADSL togas mozi ama samo so 500GB sto e, so najeftinata mobilna linija vi doagja 848 denari mesecno + 5000 budget.
Точно така, комбобокс се зема само ако нема друга алтернатива или веќе ако имаш друг нет поа комбото да е додаток

Tresete gluposti... Telekom so 4G ruter koj e ogranicen na 15/1 dava da stavis maxtv (koja vlece 2-4 od brzinata dodeka se gleda tv) taka da A1 so 50/2 ne treba da ima nikakov problem, samo rabotata e sto treba da dozvolat da moze i taka, sekako tv im e ip... Isto ko sto se cekase Combo Box da ima so 500GB taka i za ova ke se ceka 2 godini... Otkako pustija Combo Box so 500GB imaat iljadnici novi korisnici duri i paketite so Sim karticka imaat extra popust ako zemete i net od A1.

Комбо боксот барем кај мене појќе од 30-35мб (спидтест) не креваше, реално од 15-25 беше брзината со големи варијации на брзината

Popaten speed test vo edno selo lokaciia pomejgu Prilep i Krusevo, me iznenadi.... ili pak navamu ne im e cepkana mrezata....
Btw denes obnoven dogovor za comboM koj e od pred 6 godini
obnoven i mobilniot na nova M, so 150gb data/100netSef so opcija za razmena....
celiot paket e obnoven samo poradi odlicnata cena i golemiot popust, zaedno so besplaten redmi note11....
ova e so stariot tel, donovive ke vidime sto ke bide na noviot...

Attachments

• Screenshot_20221213_202748_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_20221213_202748_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    147,4 KB · Прегледи: 20
  • Screenshot_20221213_201709_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_20221213_201709_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    149,1 KB · Прегледи: 20
Popaten speed test vo edno selo lokaciia pomejgu Prilep i Krusevo, me iznenadi.... ili pak navamu ne im e cepkana mrezata....
Btw denes obnoven dogovor za comboM koj e od pred 6 godini
obnoven i mobilniot na nova M, so 150gb data/100netSef so opcija za razmena....
celiot paket e obnoven samo poradi odlicnata cena i golemiot popust, zaedno so besplaten redmi note11....
ova e so stariot tel, donovive ke vidime sto ke bide na noviot...
I jas denes obnoviv combo paket so A1 M optika 50/3 za doma I Nova xs za mobilna.Vkupna Cena 848 den plus subvencija 5000 denari. Ova e za zena mi. Jas si prodolzuvam so Lycamobile. Optikata povtorno kaj mene e 50/50 iako pisuva 50/3

Sent from my 220733SG using Tapatalk

I jas denes obnoviv combo paket so A1 M optika 50/3 za doma I Nova xs za mobilna.Vkupna Cena 848 den plus subvencija 5000 denari. Ova e za zena mi. Jas si prodolzuvam so Lycamobile. Optikata povtorno kaj mene e 50/50 iako pisuva 50/3

Jas ne se otkazuvam od lycamobile--ama poradi komboto moram da prodolzam bidejki imam bez malce 1000ka popust...kaj mene nema opcija za optika ostanuva 50/3mbps,prva prijava posle 5god,za net bese pred nekolku nedeli poradi osteten nadvoresen kabel....

Jas ne se otkazuvam od lycamobile--ama poradi komboto moram da prodolzam bidejki imam bez malce 1000ka popust...kaj mene nema opcija za optika ostanuva 50/3mbps,prva prijava posle 5god,za net bese pred nekolku nedeli poradi osteten nadvoresen kabel....
Ako gledame realno 799 denari e samo internet za doma so tarifen model A1 M so 50/3. Znaci za mobilnata so tarifa nova xs mi doaga 48 denari za 4 giga I neogranoceni razgovori shto e badijala

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom