А1 Македонија

и сега кој би дошол подобар убее или зте-то? :) Сега имам убее и ако направам пример нов договор ќе ми дадат нов (убее) или може стариот да го користам (зте) ?

Ubee za ADSL siguren li si
100%
Автоматски споено мислење:

и сега кој би дошол подобар убее или зте-то? :) Сега имам убее и ако направам пример нов договор ќе ми дадат нов (убее) или може стариот да го користам (зте) ?
Ne ti zaebava ZTE to so diskonekcii?

Се откачив од А1, затоа што имаат интернет услуга која само они ја наплаќаат месечно, а кај сите други е бесплатна, си иде со интернетот. До пред година дена и кај нив беше тоа нормално и бесплатно. Мене конзолата на Нинтендо не ми работи он-лајн, без таа работа и морав да се откачам од А1.

Сега сум на оптички од Нео-Тел. ZTE рутер. За сега, да чукнам во дрво, без проблеми.

Zosto adsl od A1 koga imate Combo Box so 50/2 brzina... od nova godina ke ima i so 200 brzina.
Далеку се тие 50 што ги рекламираат а за 200..мало морген :)
Појќе од 40-45 нема кренато и тоа момент било

Attachments

• aaaa.JPG
    aaaa.JPG
    77,6 KB · Прегледи: 29
Ako ti e za internetot Docsis mrezata na A1 e siroko raspostraneta i e dobra samo televizijata ne mi se svigjat paketite. Posle nego odi bezicniot a ADSL stavi go na kraj so 16/1 brzina i toa retko ke bide sigurno od 8/1 povise nema da ti kaci

Ako ti e za internetot Docsis mrezata na A1 e siroko raspostraneta i e dobra samo televizijata ne mi se svigjat paketite. Posle nego odi bezicniot a ADSL stavi go na kraj so 16/1 brzina i toa retko ke bide sigurno od 8/1 povise nema da ti kaci
таа 16/1 кај мене е 8,5/0,5-0,7
Автоматски споено мислење:

pa pak e najmalku 3x pobrzo od adsl...
Да точно е ама колку гледам пример спидтест вади 30-32мб ама во реалност ретко оди до таму обицно околу 17-18 до 20-22мб е. Што сеикако е подобро од 8,5мб

Зависи таму колку им е јака мрежата на А1, на некои места има и 100 Mbps вади. Има села каде што мрежата им е ептен слаба, а има и таму кај што им е блиску базната. Таква ти се погодила местоположбата кај тебе, иначе ВДСЛ е распространет на повеќе места каде што нема план за оптика и тоа е то.

Зависи таму колку им е јака мрежата на А1, на некои места има и 100 Mbps вади. Има села каде што мрежата им е ептен слаба, а има и таму кај што им е блиску базната. Таква ти се погодила местоположбата кај тебе, иначе ВДСЛ е распространет на повеќе места каде што нема план за оптика и тоа е то.
Па на мобилен сила 65 оди, обично околу 45-55 е а погоре пишав за комбо боксот

Па на мобилен сила 65 оди, обично околу 45-55 е а погоре пишав за комбо боксот
Combo Box e ogranicen na 50/2, drugarce go koristi i brzinata mu se dvizi od 40 do 50 postojano. Ne se zali deka mu kocelo. Kaj sto ima polosa mreza, so ruterot idat i anteni, so niv ne bi trebalo da ima nikakov problem za stabilnost.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom