А1 Македонија

Ако имам договор со А1 на две години , во кој е вклучен интернет , телевизија и мобилен број, дали по истекот на тие 2 години ако не потпишам нов, законски А1 може еднострано да ми ја зголемува претплатата ?

Ако имам договор со А1 на две години , во кој е вклучен интернет , телевизија и мобилен број, дали по истекот на тие 2 години ако не потпишам нов, законски А1 може еднострано да ми ја зголемува претплатата ?
moze vo sekoe vreme da zgolemi predplata samo ne go pravat toa zosto mora da te izvesti i imas pravo bez penali da raskines dogovor, taka da posle zavrsuvanje dogovor sekako mozat.. napravi si Combo paket

moze vo sekoe vreme da zgolemi predplata samo ne go pravat toa zosto mora da te izvesti i imas pravo bez penali da raskines dogovor, taka da posle zavrsuvanje dogovor sekako mozat.. napravi si Combo paket
Мислам дека по закон за електронски комуникации , не можеа да менуваат ако има и мобилен број во договорот. Имам колега кој има пред 10 години може и повеќе , со А1 договор потпишано со интернет, телевизија и мобилен број со 1ГБ интернет за смешна цена за денешно време и му ѕвонат 100 пати за да се префрли на друг пакет, тој не се префрла и никому ништо , не му зголемуваат претплата ниту нешто менуваат.

Posle 2 godini ako ne produzis dogovor avtomatski ti se produzuva mesec za mesec se dodeka ti ne odlucis dali ke go produzis na uste 2, dali ke si stanas pripejd korisnik mesec za mesec ili ke begas od tamu na drugo mesto.

A1 ja gasi 3G do krajot na godinata, neoficijalno info.
Автоматски споено мислење:

Ama ne bese vaka pred nekoe vreme, na 5G idese i 500, sega ne kreva nad 100. Ista lokacija isto mesto. Mozebi idat na celta da pokrijat sto poveke so tie frekvencii, ili pa ja bustiraat 4G mrezata
Не знам дали би сакале да ја изгасат :D Како што се неспособни се ќе изгасат 3G ќе ја остават само.

Тоа значи и Lycamobile ќе го има истиот проблем што го им Телекабел сега а тоа е што немаат VoLTE и повиците ќе им одат на 2G.

Не знам дали би сакале да ја изгасат :D Како што се неспособни се ќе изгасат 3G ќе ја остават само.

Тоа значи и Lycamobile ќе го има истиот проблем што го им Телекабел сега а тоа е што немаат VoLTE и повиците ќе им одат на 2G.
ke bide veselo hahah

Јас би рекол дека ќе ја остават, оти на некои места летоска немаа 4G само 3G фаќаше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom