А Иран?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
P.Overdrive напиша:
Како што пишав погоре, не се плашат Американците од Иранците, туку од тие што стојат позади нив (Руси и Кинези).
И треба да се плашат.....а веруј дека тоа копче нема да биде притиснато баш за христијаните....ич нема ни да ми биде криво и да ме озрачат ако отидат јабана Американците и Англичаните и чат пат уште некое европско идиотско земјиче....повеќе штета у животот сум видел од нив отколку од иранските урми :)

Денеска рускиот министер за одбрана соопшти дека Русија ќе му го испорача на Иран, Tor-M1 системот за против воздушна одбрана наменет за авиони и наведувани проектили.

Во 2005 Русија и Иран потпишаа договор вреден $700-милиони за овој систем.

"Договорот беше потпишан и сега е време да се исполни" изјави денес Сергеј Иванов.

Од рускиот весник „Новости“

па нека имаат зш да не , малце и истоков да се ојача да има баланс а тоа Американците нека бркаат работа и нека си ја средуваат малце нивната држава а не само да се мешаат во други по цел свет
Глобализација

France warning of war with Iran

Bernard Kouchner

Mr Kouchner has sounded the alarm over Iran's nuclear programme
French foreign minister Bernard Kouchner says the world should prepare for war over Iran's nuclear programme.

„We have to prepare for the worst, and the worst is war,” Mr Kouchner said in an interview on French TV and radio.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/6997935.stm

Според мене не е добро да се продолжи со нуклеарно вооружување сепак тоа е опасно да го има некои кој не ја потпишал конвенцијата за светско разоружување исто како Северна Кореа и Иран е потенцијална опасност по светскиот мир доколку има нуклеарно оружје никој нема ништо против да има нуклеарни централи ама оружје ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ.
За пример. САД и Русија и сите останатаи држави кои имаат нуклеарен арсенал истиот да го намалат на минимални граници. А Иран не е должен на тоа бидејќи не е потписник никаде не се задолжил. Па според ова ОН како "чувар на мирот" е должен да не дозволи никакво нуклеарно оружје било каде во светот.
Доколку и Македонија почне да развива такво чудо и нас ќе не предупредат ќе ни праќаат комисии и ако си тераме на инает ке ни објават воина и санкции.
Тоа е нешто кое е потпишано и кое мора да се спроведува Иран развива нуклеарно оружје тоа е факт на ОН а не на САД така да јас го оправдувам спречувањето на Иран да го направи и да го употреби тоа оружје.

Zeleno od mene za Pere, zoshto vekje imame smislena diskusija, a ne emotivna.

Postoi rezhim tnk. "klub" na zemji so nuklearno oruzhje na koj "mora" da mu pripagjash ako imash nuklearno vooruzhuvanje. No vo 2000-01 god. seriozno se postavi prashanjeto shto ako ne mu pripagjash a postoish kako nuklearna sila (Iran ne saka, kako shto ne saka i Severna Koreja zaradi opstanokot na rezhimite tamu). Prashanjeto beshe, dali togash klubot praktichno e srushen? I ako klubot se srushi, shto togash, koj ja garantira bezbednosta vo svetot?

Trn: Bzhezhinski pred nekolku meseci izjavi deka ako SAD go napadnat Iran, kje im udrat takov kjotek, shto kje gi napravat salata. Isto reche deka Irancite go znaat toa. Toj chovek obichno ne zboruva na pamet, barem ne do sega (jas navistina ne znam dali mozhat). Problemot na Amerika e shto vojskata im e stacionirana vo Irak na 20tina mesta i e lesna meta za brzo istrebuvanje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom