Усно или писмено?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Усно или писмено?

• Усно

Гласови: 54 41,2%
  • Писмено(тест)

Гласови: 77 58,8%

• Вкупно гласачи
    131
Писмено...
1.Имаш повеќе време да размислиш за разлика од усно(ако не одговориш одма=не знаеш)
2.Многу е полесно да препишеш од некој околу тебе или да ти поткажат.
3.Има некои што ептен ги фаќа трема пред табла коа треба да одговараат,па колку и да знаат ќе зезнат работа.

Лично мене ми е многу полесно да одговарам усно затоа што може некој да ми поткаже, може професорот да ми помогне а можам и да се снајдам некако со зборови, да вртам сукам и пак да се извлечам. А немам баш некој талент за препишување, затоа и не сакам баш многу многу писмени :)

За повеќето писмено е полесно ама кај мене е обратно. Секогаш на писмени се зафркнувам на најлесните прашања и за еден или два бода ќе добијам пониска оценка. Плус не ме бидува за препишување.
Усно се извлекувам зашто немам проблем при комуникација, можам една реченица да ја вртам 15 минути истото да го зборувам или да започнам муабет со професорот на таа тема на која одговарам. Често сум се извлекувала кога не сум научила кажувајќи го она што сум го слушнала додека се предавало на час и проширувајќи го на мој начин од општа култура се здобивам со внимание од професорот.

Јас отсекогаш сум сакал усно одговарање, за разлика од писменото.

Usno to so ke go kazis mojs i da recis vo toj moment drugo KE TI KAZIT nekoj edno drugo a na pismena ak napisis nesto so zdravje nek si ojt!!!

zs mi davas losa reputacija STEF???????

Писмено...
1.Имаш повеќе време да размислиш за разлика од усно(ако не одговориш одма=не знаеш)
2.Многу е полесно да препишеш од некој околу тебе или да ти поткажат.
3.Има некои што ептен ги фаќа трема пред табла коа треба да одговараат,па колку и да знаат ќе зезнат работа.

ne samo pred tabla tuku i za ispit, bolje e pismeno vo sekoj slucaj

мене поубаво ми е писмено.на усно може да имаш трема.а на писменото пак можеш и да препишеш нешто

Зависи.Ако оговарам од место а не на табла тогаш усмено зошто од позади се ми кажуваат,мада и на писмено не се жалам за двојче-тројче ќе ми кажат нешто(освен на физика,математика):nenene:

Студент сум и мислам дека на факс подобро е да одговараш усно од повеќе причини:прво,веднаш знаеш која оцена ке ја имаш а не да се туфкаш 3 недели до резултати,второ, на факултети каде бројот на студенти е огромен мислам дека не ги проверуваат баш испитите и многумина се оштетени,трето, ако си учел и да не ти текнува нешто или професорот ке те потсети или ке види дека го владееш материјалот и ке поминеш добро,и на крај има факултети каде е препорачливо усно одговарање заради правилно изразување,реторика и користење стручни термини.:helou:

Ех бре,се е за препишуење :wink: мислам дека писмено е подобро,се е тишина и можеш добро да размислиш,а усно не би рекла бидејки можеш да се збуниш и да се блокираш тотално, али за кој како важно да е научено.:toe:

pismeno mi e podobro, ne za prepisuvanje, ne znam da prepisuvam :) podobro mi e zasto mozes darazmislis za prasanjeto (iako nema mnogu vreme za toa) i da go sostavis odgovorot a usno mozam da se zbrkam od strav :)

ako imas nauceno, usno\
ako sakas da prepisvis, pismeno

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom