Што ако се појави подобра опција?

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
ako se pojavi podobra opcija,iskoristi ja sansata,zatoa sto ako ne ja iskoristis najverojatno ke zazalis...:)

Шансите да зажалиш ги има и да искористиш и да не искористуваш..

U pravo si anastasie :) samo so veke ako si so MAZ a ti se ukaze podobra opcija A VAMU IMAS DECA..... ONDA ne se smetaat tie zeni za ZENI u prav smisol ..... preminuvaat u KURVI :D pa sea ti vidi dali ke se razmislis za podobra opcija ako si od tie POD (B) :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Не е точно, и зошто го отера муабетот на омажени жени не ми е јасно! Пред некое време еден пријател се јадеше заради некоја си колешка, а дома жена и бебе го чекаат...

Не е точно, и зошто го отера муабетот на омажени жени не ми е јасно! Пред некое време еден пријател се јадеше заради некоја си колешка, а дома жена и бебе го чекаат...

Pa go oterav zaradi toa so vo site ovie raboti NEMAS TOLKU NESTO BLISKO so koe bi razmislila PA KOLKU TOLKU DA SE SEKSAS so drug ....... ama veke koa imas DECA jbg ....... Ja ubo si kazav pa sea AKO SUM GRESKA NEKA ME ISPRAVI NEKOJ :toe::toe::toe:

Pa go oterav zaradi toa so vo site ovie raboti NEMAS TOLKU NESTO BLISKO so koe bi razmislila PA KOLKU TOLKU DA SE SEKSAS so drug ....... ama veke koa imas DECA jbg ....... Ja ubo si kazav pa sea AKO SUM GRESKA NEKA ME ISPRAVI NEKOJ :toe::toe::toe:

Муабетот ти е глуп и ретардиран. Подобрата опција се сведува на оставање на нешто што имаш за да пробаш нешто кое ти изгледа попривлечно, попогодено, подобро... А не ебење на страна

ama sepak se raboti za podobra prilika neli?pa najverojatno pomali se sansite da zazalam ako ja iskoristam

ama sepak se raboti za podobra prilika neli?pa najverojatno pomali se sansite da zazalam ako ja iskoristam

Се работи за она кое ни изгледа како подобра прилика. Додека не пробаме не знаеме дали ќе испадне дека сме направиле добра „зделка“ или глупост со колосални размери. Тоа е и дилемата. Ако ние можевме да се испроектираме без да преземаме ризик, со новата особа на 5 месеци од сега - секако дека ќе знаевме од предвреме дали ќе е добра или лоша одлуката. Вака, одиме на слепо. Таа „подобра опција“ може да испадне да има еден куп цаки кои ќе ни одат на нерви кога всушност ќе сме во врска со неа... Компатибилноста не се проценува, само може да се провери.

Па барем така се чини. Никогаш неможеш да знаеш со сигурност што е подобрата опција. Едно е сигурно. Врти сучи ти пак ќе бидеш незадоволен. Зошто? Зошто си ненаситен. Да го прашаш Буда ќе ти каже дека сето страдање произлегува од тоа што секогаш сакаме нешто друго, нешто повеќе.:toe:
На фб има група за басните на Езоп и баш сеа пред некое време имаше една што го обработува прашањево.

A dog was crossing a bridge over a stream with a large piece of meat in his mouth. As he looked into the stream, he saw his own reflection in the water and mistook it for another dog with a larger piece of meat in his mouth. Feeling greedy for the bigger piece, he attacked the other dog, and his own piece of meat fell into the water. He ended up losing both, his own and the one he tried to grasp in the water, as that was only a reflection, and the stream swept both away.

Се работи за она кое ни изгледа како подобра прилика. Додека не пробаме не знаеме дали ќе испадне дека сме направиле добра „зделка“ или глупост со колосални размери. Тоа е и дилемата. Ако ние можевме да се испроектираме без да преземаме ризик, со новата особа на 5 месеци од сега - секако дека ќе знаевме од предвреме дали ќе е добра или лоша одлуката. Вака, одиме на слепо. Таа „подобра опција“ може да испадне да има еден куп цаки кои ќе ни одат на нерви кога всушност ќе сме во врска со неа... Компатибилноста не се проценува, само може да се провери.
se soglasuvam,ama koj rizikuva toj dobiva,pa kojznae...jas sum avanturist...:)))

Секогаш има подобра опција. Сепак која е веројатноста идеалната за тебе да биде некоја која си ја запознал и сќарил?
Математички е крајно невозможно.
Затоа најдобрата опција е онаа која ние ја сметаме за најдобра.
Најудобна за некого, највозбудлива за друг, ако ти е по кеиф она кое го имаш и сметаш дека ти е пријатно во поголем од разумен степен, остануваш со неа.
Ако приметиш дека постои посоодветен капацитет, пробуваш со друга.
Сепак, све си зависи од карактерот на човекот, некој е авантурист, некој сопруг.

Па важно е во кое време ќе се појави таа подобра опција. Ако е се под конец во врската тогаш подобра опција и неможе да постои:wink: Ако врската е во самиот почеток а се појави подобра опција и не си сигурен веќе во својата љубов кон партнерот тогаш може е подобро да раскинеш и да се свртиш кон подобрата опција. Се знае како е. Подобро да се спречи отколку да се лечи:smir:
Е сега доаѓа моментот. Имаш стабилна врска, но ете се појави некоја нова особа така нарешена подобра опција. Е тогаш има две опции. Или си остануваш верен:back: Или испаѓаш вол и вараш:nenene:

Доколку врската која ја имате во моментот е одлична и доколку навистина постои љубов - НЕ ПОСТОИ подобра опција ;)

Секогаш постои подобра опција кога си во врска затоа што лујџето острана знаат подобро да ги оценуваат и вреднуваат рабоите што вашиот партнер или партнерка не ги гледал.Ако тој/таа ве изневерувал/а ве повредувал/а не ја испуштајте новата шанса лажејќи одев толку време тој беше океј..тоа идеализирање е само залажување на самиот себе дека ке биде се како порано..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom