Сакаш? - Не знам...

• Креатор на темата Креатор на темата Dark Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Кога некој ми вика не знам, се ладам за личноста у момент и си идам. Несигурна сум, и ми треба итекако одобрување, така да нема шанси да прифатам неодреден одговор, Тоа го сфаќам исто како да ми рекле изричито не.
А што се однесува до мене...Штом сакам да бидам со некој (било за секс, врска, и сл.) се трудам тоа прво да го покажам, па ако треба и да го кажам. И у тој случај никогаш не викам не знам.
Не знам употребувам само кога мислам не, но од разни причини не можам да бидам директна.

НЕ ЗНАМ=НЕ у блага состојба за да не испадне вулгарна иначе НАто го нагласив затоа што е претежно овој збор искористен од онаа женска популација, или еве благо кажано спротивниот пол:) на крај краева ако личноста со која разговарам каже НЕ ЗНАМ одма и кажувам Е ЈА ЛИ ТРЕБА ДА ЗНАМ

Па...„не знам” може да значи и „ми треба време да размислам” ..
Сепак, втората варијанта повеќе ми се допаѓа:)
Инаку, и јас ги мразам одговорите со „не знам” .. И немам трпение да чекам одговор :(

Едит: Доколку се работи за поделикатна работа, како на пример брак, логично е партнерот/ката да го одолговлечи одговорот.

Neznam go svakam kako seuste se misli ili neznae so da kaze kako dvoumenje a ne deka neznae taka da jas mislam deka nikoj ne go saka toj zbor a site go upotrebuvame nekako e neodlucen i neiskren zatoa da sme na cisto za so i da se raboti treba da kazuvame da i ne a ne neznam :duel:

Тој збор незнам треба да се забрани со закон. Многу пати се користи во ситуации кои треба да се одговорат со да или не. Трето нема, ама за да некој/а може вака или онака да се извлече вика незнам. Се нервирам премногу кога некој ке ми направи такви работи, па си го еквивалентирам со НЕ.

Toa 'ne znam" me vadi od takt ,ne mozam da podnesam odgovor NE ZNAM toa vsusnost i ne e odgovor spored mene:tapp:

Де бе, сите некако не оставате простор за некој да размисли.
Јас лично сметам дека тоа Не знам си е нешто кое секој има право да го употреби. Не можеме да очекуваме секогаш од секого да биде спремен за ДА и НЕ одговори. Затоа секогаш постои и алтернативата не знам, без разлика дали е тоа за секс и мување.
Е сега, во воведот се споменува и брак. Епа не можете веднаш во такви моменти да очекувате некој да биде спремен на одлука која тотално го менува текот на животот. Ако е едниот спремен, не значи дека е и другиот. А таа неспремност не може да се гледа како НЕ од причина што несигурноста е само последица на времето потребно за размислување на одредени предлози и работи.
Статус кво миговите, точно дека се мигови на исчекување и неизвесност, но токму тие го прават животот поубав. Тогаш се гледа трпеливоста на партнерот кој понатаму, во текот на една посериозна врска е доста потребна.
Едноставно сметам дека НЕ ЗНАМ е лично право на секој да си ги преслуша мислите и да се консултира сам со себе.

Уфффф јас често викам не знам:kesa:
Не знам не значи НЕ!Не знам значи.....не знам:)
На пример срцето ти вика да ја прифатиш врската а разумот не!Тогаш незнаеш што е исправно.И сакаш да си со него но во исто време и не сакаш.
Чудно звучит?Знам така и се осеќам:toe:

Да ми рече некоја не знам,најдобро е веднаш ја ставаш на ignore....така мислам и така правам...:salut:

ова "не знам" ,ми е културен начин на одјеби се ако се работи за врска мување брак или слично нема незнам или сакаш или неќеш

Де бре, па на вас како да не ви се случило да речете : Не знам, не сум сигурен/а.
Ве молам, сите си имаме момент на сомнежи.
Како сите да сте одлучни во секоја прилика!
Постои Не знам, некои луѓе едноставно не можат во истиот момент кога ќе им го постават прашањето да одговорат со Да или не.
Тоа не мора да значи дека личноста која рекла не знам треба да се стави на ignore, или некои слични глупости со кои се изначитав погоре.
Има некои прашања, од кои зависи понатамошниот живот, иднината на некои луѓе, некој едноставно не е сигурен дали сака слободниот живот да го замени со фамилија.
И не се понашајте како сите да сте секогаш сигурни во вашите чувства па секогаш стрикно да одговарате со Да или не, па тоа да ви дава право да ги судите другите.

Се согласувам:smir:

Сум го добил тој одговор и секогаш проценувам 100% дали значи "да" или "не" според изразот на лицето на личноста.

незнам=дати го резнам

обично е Не

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom