Сакаш? - Не знам...

• Креатор на темата Креатор на темата Dark Angel
  • Време на започнување Време на започнување

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Муабетов немојте одма да го сватите како понуда за секс.
За секс, за мување, за врка, за брак... ај забегав :)
Јас примерно тоа “не знам“ многу го мразам.

Каков е вашиот однос кон “не знам“. Колку време можете да го поднесете тој статус кво, и да чекате некој да се одлучи за “што понатаму“ со вас.
Или пак веднаш се откажувате.
Што придонесува “да/не“ да премине во “не знам“.

Повелете мислења...
а може и лични примери, уште подобро

Ova "ne znam" spored mene ima mnogu pozadini.Na primer ako nesto ne saka ama ama da ti kaze ne, za da ne te povredi(sto ne go postuvam ova), ili pak saka ama saka da ja/go molis.ako kaze odma da nema da bide posle interesno.:smir:

Во сите овие погоре наведени врски, многу повеќе ценам искрено не знам отколку неискрено или не сигурно, да или не :)
Човек не може секогаш се да знае и да биде потполно сигурен во тоа, посебно кога емоциите се во прашање.

Статус кво не може до бескрај да се влечка, кога и да е ќе се расчисти.
Стрплива сум доволно, знам да дадам простор и време за размислување и донесување сигурно да или не:smir:

Ne znam- nesigurnost,strav i neodlucnost. Ne go sakam ovoj zbor!

Драга моја Дарк Ејнџл, како ми ја погоди темата на расположението...:zlo:
Има само две работи кои не можам да ги поднесам, тоа е некој да ми касни и некој да не може да се одлучи.
Не знам...многу ми е несигурно и да бидам искрена не сакам да бидам со личност која не знае дали сака или не сака да биде со мене (два пати се имам гадно заебано со тоа) и затоа подборо ќе биде да се стави крај на целата таа работа.
Верувам дека ако некој е за мене и ако има силни чувства за мене нема да има потреба да се одбранува со тој статус кво.
Ценам искреност, не дека не, само не поднесувам не знам и чекање...со тоа мислам дека кажувам се.:nenene:

NE znam... koa nekoj ne prifaka ne... togas ide ne znam.. pa ja ke vidime... pa nekad moze... ili koga ednostavno sakas a ne si spremen za nesto...

Зависи од ситуација. Некогаш тоа незнам (кај жените почесто) значи да, а некогаш (кај мажите тоа) значи не.
Јас за било што кога добивам таков одговор се тргам настрана ... се препознава според фаца на партнерот кога и што значи ... ако е накај да, мразам да морам да убедувам или па да молам, а ако е накај не, па уште толку нема шанси за истото.:toe:

Дивајн напиша:
...Некогаш тоа незнам (кај жените почесто) значи да, а некогаш (кај мажите тоа) значи не....
Јас па мислам обратно, дека жените почесто им значи не, а кај нас да. па кога ќе размислам, ние мажите ретко викаме не знам, така да, и да го кажеме, повеќе тера накај да отколку не.
"Не знам" е всушност многу за***н збор и го мразам од се срце. не сакам да го слушам, ни да го користам. ставаш особа во неизвесност.
Како и да е, зависи од-до случај. има некои случаи каде што не вреди да се чека да помине тој статус кво, а негде треба да се чека. па и тоа зависи од карактерот на личноста. за секој различно значење и толкување.

Кенгурчо, кога дечко на некој начин поканува девојка на секс да кажеме, ако таа сака, кажува незнам.
Ако е обратно, ако тој сака ќе каже да, а ако нејќе ќе каже - па незнам.

Тргнав од тој прост пример (част и чест на исклучоци секако) ...:smir:

Мразам такви типки МНОГУ. Баш тоа или џа или бу...ако неки ајт!

Дивајн напиша:
Кенгурчо, кога дечко на некој начин поканува девојка на секс да кажеме, ако таа сака, кажува незнам.
Ако е обратно, ако тој сака ќе каже да, а ако нејќе ќе каже - па незнам.

Тргнав од тој прост пример (част и чест на исклучоци секако) ...:smir:
вред. само тргнав на поопшто поради следново:
Dark Angel напиша:
Муабетов немојте одма да го сватите како понуда за секс.
има исклучоци... подобро да сме искрени отколку да кружиме со "не знам"

Хм... Ова е само еден начин да се одолговлечи нешто што некој не сака да ми го каже в лице. Секогаш гледам да сум директен и да не оставам некој да е во неизвесност.

Има само САКАМ и НЕСАКАМ.
Оние зборови: НЕЗНАМ, НЕМОЖАМ етц.. се само челенови на групацијата Д арт оф мајд-факинг!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom