Вашата “дефиниција“ за Бог...

• Креатор на темата Креатор на темата Dark Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Sekoj veruva vo nesto i mora da veruva vo nesto inaku ne bi postoel na ovoj svet.Sekoj veruva vo nesto sto go tera da uspee vo nesto ali veke koga sme kaj Bog e toa e nesto podrugo radi toa sto retko koj veruva vo nego a i retki se oni od Balkanot koi veruvaat vo boga 100% posto nie nasite roditeli i familii zivele vo Jugolsavija Vo komunizmot kade sto veruvanjeto vo boga bilo zabraneto pa zaradi toa,zaradi taa zabranetost i nie nemozeme da veruvame vo boga 100% posto nasite roditeli ne bile vospituvani da veruvaat vo boga pa zatoa i nie sme na nekoj nacin vopitani taka osven sto kaj nas pomlada populacija veruvame vo boga na nekoj nacin se zaradi Mediumite i zaradi jakata Propaganda koja ja siri samata Crkva posto dosta bile site tie godini sedenje vo senka za vreme na komunizmot...
Jas Samiot veruvam deka postoi nesto deka mora da postoi nesto ali ne do tolku da go velicim da mislim isus alah napraele ova odele po voda ti rekov mi rece ne toa bile samo nekoi mnogu pametni momci.Posto da pojdeme od Faktite po Evangelijata na apostolite od Isus>Zosto samo 7 evangelija se zacuvani kade se drugite 5? Posto vo site niv tie apostolitte pisuvale od svoja gledna tocka na Isus i ste napisale po nesto no kade e vistinata? Ocigledno e deka seto ova e Golema Propaganda So koja sekako celiot svet se obedinil i mora da se veruva vo nesto zatoa sto ako ne se veruva ke se desat Sodoma I Gomora.
Neka Mi Izvinat site onie koi se vernici i sto veruvaart i posveteni na Boga ali ova se samo Fakti...

една енергија во која веруваме ! - моја дефиниција за бог

Верување во онострано .

Бог-самобендисано суштество кое се нарекло така како што се нарекло.За некои е Исус,Алах,за некои Буда,за некои типот со кој се валкаат во кревет,за некои е оној кој им дава прашок..од оној кој ти го пере мозокот.За мене Бог...не сум открила сеуште.
Малку груба дефиниција,јас така гледам на `Бог`.

Bog e nasekade okolu nas i vo nas...

Бог е тука,со тебе и кога тоа најмалку го очекуваш...

Потреба за верба во нешто возвишено ...

Бог е сила која прави материјата да има форма, да се движи и да менува друга материја. Тој нема форма, ни лик, ниту може да се види. Тој се чувствува, и ако некој пошол да го бара, нека се сврти малку кон себе, во својата душа, тој е таму.

Bog e edinstveniot vo koj veruvas a ne go gledas, slusas, cuvstvuvas, dopiras. Toj e najvozvisenoto nesto, toj e nekoj koj ne cuva odozgora, a nie veruvame vo nego beskrajno, t.e. zavisno koj kolku veruva.

ке го видам ке ти кажам
според мојава чудна фантазија..дух..што може све да направи..долга коса АБЕ врска неам

ЕНЕРГИЈА која му дава на човекот надеж и сила. Секој има потреба да верува во нешто. Безразлика дали е тоа Бог или нешто друго.

Znaete sto e Bog za Amerikancite? "Krst, kuce, tolpa, besilka, revolver"...:pos2: (Ebrouse Bierse)

Vaka... bog bi trebalo da bide nekoja univerzalna "materija-energija"- celina, za coveckite setila nedostapen, univerzalen, okolu nas nasekade i vo nas, ona, sto gi odreduva granicite na se sto postoi... no coveckiot zivot, negovata slobodna volja i negovata mera se neprikosnoveni i neusloveni od bog, osven vo slucajot so sudbinata (sto vsusnost e zbir na slucajnosti i fakti kaj nekoja licnost, na koi taa samata ne moze da vlijae i ne moze da gi izmeni). So svojata slobodna volja, merata i so zivotot, covekot moze da se razviva svesno i zelbeno, nezavisno od Bog, no SEPAK vo granicite, fizicki i duhovni, sto Bog gi postavil, i na ovaa materijalno-duhovna osnova, sto Bog ja sozdal... komentari???

God is too big to be defined by words, the closer you get to defining God, the further away it gets

- Интересна мисла која ја слушнав денес....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom