Разгалени деца

• Креатор на темата Креатор на темата Dark Angel
  • Време на започнување Време на започнување

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Dali nekogas ste se nasle vo situacija da se spravuvate so krajno razgaleno dete???
Opsto sto mislite za takvite deca, mozete li da gi istrpite i mozat li da se popravat takvite deca?

razgaleni deca gi ima mnogu ....... za mene moze da si kazam deka nikogas ne sum bil galen posto sum najgolem ...... cesto se galeni najmalite clenovi od familijata, ke kazat starite aj oti si najmale4ko, mu popustaat i sl. a toa pocnuva uste od najrana vozdrast, sto ke posaka deteto se mu kupuvaat, mu odat po g'zut i deteto ke si svati deka se so ke poska moze da ima. I koga ke porasne ela da ta vidum ....mnogu e tesko koga takvo dete ke se najde vo sredina so drugi deca sto sosem poinaku se vospituvani, ke imaat sosem razlicni svakanja za nestata i ke nema da se soglasuvaat vo mnogu raboti a toa ke dovede do karanici i drugi raboti ...... ZA SE SE KRIVI RODITELITE ......ja li4no nemozam da podnesam takvi deca na zivci mi idat ili go ignoriram ili ke mu kazam da si go promeni ponasanjeto ako saka da bide so mene vo kontakt ako ne zbogum prijatno ...... mozebi eden den ke svati ali kasno ke bide

да! таквите деца на живци ми идат, ај помалите некако ќе ги истрпам ама тинејџерите шо се лигави и се однесуваат како да го поседуваат светот само затоа што родителите им пружат се што ќе посакат-нив никако не можам да ги смислам... И иако не е праведно да им судиме на родителите за нивниот начин на воспитување (сепак да бидеш родител е доста тешко и сите треба да го сфатиме тоа...) мора да признаеме дека тие ја сносат одговорноста за НАС-помладите...но сепак не 100 % бидејќи понекогаш во разгалувањето на децата учествуваат и бабите и дедовците... а кога родителите ќе сфатат дека нивните деца се премногу разгалени е малку доцна...па затоа треба да учиме од нивните грешки и да не им судиме бидејќи повеќето од нас сеуште не знаат како е да се биде родител...

Dark Angel напиша:
Dali nekogas ste se nasle vo situacija da se spravuvate so krajno razgaleno dete???
Opsto sto mislite za takvite deca, mozete li da gi istrpite i mozat li da se popravat takvite deca?

Сум се нашла во таква ситуација многу пати и дефинитивно немам живци за такви работи. Посебно кога ќе се соберат по 5-6 маринци (така ги викам малите што лудуваат и не можам да се справам со нив :pos:) главата не знам кај ми е. Можеби затоа што сум единица не сум навикната со мали деца.
А што мислам... па донекаде родителите се виновни ама и бабите и дедовците кога се мешаат во воспитувањето предизвикуваат само негативен ефект. Во денешно време децата се разгалени зашто родителите им пружат се што ќе посакаат а не обраќаат доволно внимание на нивното однесување. Можат да се поправат дефинитивно само треба целосно да се сврти листот, да им се покаже малку строгост.

Само ignore за таквите, заглавив со една таква на одмор само тоа помага....

Можам да ги истрпам piece of cake :pos:
За да се управат тешка работа, слаб потенцијал, желба никаква.....

Со мали деца немам многу контакти, освен овие од уличка што ми се, ама едно повишување на гласот, и ги праќам секој по свој двор, не мене тука да ми гракаат под тераса. :pos:
А од пријателите мои, не познавам многу што се страшно разгалени од дома... Дури и оние што дома си дозволуваат да прават што сакаат, барем во друштво се однесуваат колку-толку нормално, знаат дека не се единствени ниту пак дека јас не сум мајка им или татко им па да морам да ги трпам нивните каприци.
Така да... немам некој поголем проблем со нив.:)

Разгалени деца.... Ако се стварно она Pain in the ass тогаш само игнорирам. Ако знам како да ги скршам (да им ја најдам славбата точка), ги ”скршувам’’ и после играат по мои правила. (зборувам за деца од предшколска возраст).

имам 5 годишно дете во комшии и тоа е најразгаленото дете што сум го видела прво во фамилија од двете страни и пример ако чепка лак за нокти и истура секаде и му свика некој дека тоа не се чепка и несмее така по 5 ми вика што ми викаш глупава една сега извини ми се значи крајно неваспитано сака све да е негово сака све да добие или пак ако во мом не му се даде тоа што го сака вика на цел глас и плаче додека не му се даде :nesum:
страшно од кожа ме вади со прљави влечки сака да влезе кај мене а јас недозволувам зашто килимите што ги имаме дома се 200 евра и секако мислиме да ги користиме 30 год и секој ден се нема пари да се купуваат килими и неќеше да влезе без влечки и на крај почна да се ака од цименто и вришти да ме тепа зашо не го пуштам со прљави влечки секако неможеш да му објасниш ништо зашо 5 години му допуштаат што сака да прави
вакви деца страшно ме нервираат и тие родители понатака ќе си имаат поголем проблем али јбг

тие родители понатака ќе си имаат поголем проблем али јбг
Ова дете како и да нема родители, според твојот опис.
Ме интересира што неговите родители прават, како се однесуваат во тие моменти кога си имал/а проблем од пошироки размери (кога се дерело и акало од земја)?

Инаку родителството најверојатно не е за секого :)

Сум имал работа со вакви деца..Едноставно не му обраќав внимание..Тоа е лекот..

Со вакви имам работа секој ден, со праксава низ школиве гледам се и сешто, чичини тетини, поготово кај што е елитата, несмееш да му свикаш одма ќе се расплаче, има некои си праат што сакаат, ти можеш и да се дереш, да урлаш грло да те здоболи, они нема ни со прст да мрднат...Чаре??? - Само игнор помага и мирна глава!

Ауу едно шо има дете иде кај нас на гости малку ако повишеш глас право плаче и на мајка му клевете тепала си го шо ти знам шо....коа дојде кај нас на госке главата ми ја пукне

Јас како првенче бев доста гален и да ми простуваа многу грешки но се обидував тоа да не ми влијае многу и колку што можам да ја почитувам љубовта која ми ја пружаа родителите и се гледав себеси како секое најнормално дете и сега искрено не се чувствувам лигав или разгален.
Но да има деца кои мислат дека тато и мама можат да им го пружат светот и им е вметната идејата дека го држат господ за...јумуртаците ама се обидувам многу да не им придавам значење и со мала грубост(не ќотек) си доаѓаат на место.

Нешто што највеќе мрзам е разгалено дете.Со такви избегавам да се дружам.Поготов деца на познати фаци со исклучок.Дигнати деца секад им се прогледува низ прсти,им се попушта.....И пак ќе кажам со исклучок зошто некои има што сакаат да бидат со обичните деца а не да се прават главни во друштво и да командаат.

Ич не сте снаодливи. Го прашуваш, што сака да прави. Ти кажува, што и да е. Викаш важи, само да каснам нешто. Пошто ниедно дете не може да одолее на еурокрем, одбираш баш тоа. Откако ќе види како ти слатко мцкаш, ќе ти побара, ти му мачкаш едно, и му изронуваш дијазепам од 5mg унутра. Ако не е успешно после пола саат, го повторуваш процесот. Easy as one two three. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom