Свадба - да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Sum za svadba i odvelezuvanje na toj den megutoa ne sakam svadbi so po 500-600 gosti.Sakam svadba na koja ke vidat samo najbliskite po od prilika okolu 70-100 gosti od dvete strani misalm deka e sosema dobolno.

ne, samo vo opstina i tolku a so parite mesto da pravis svadba ke ides so zenati na nekoj dobar odmor na pr. u spanija

Абе ок, не свадба со тапани и сл али онака... Како мала прослава треба. Па еднаш се мажиш/жениш ебате... Или можда не?:)

Imam smenato stav okolu svadbata , zaebi Molika ili Sv Naum ili Pantelemon .
Vo dvoro Resen cakal na ulica i niz cvekinjata doma . 3 dena da se peej da se sviri da se igra . Da svirat Kocani i se boso da e , coceci do smrt i nikoj da ne igra ponisko od na stol , da se puka so ciftinja , sakam svadba so site tradicijii . Darvanje site gosti , muzika da ne zboram za bliskiot rod , da se pie do nesvest , da se urla . Da se peej cersna se od koren korneshe 3 dena :)) Da sutkam gjum so voda , se i ako e mozno so pajton da dojdat po mene .. Da gori grado min 600 gosti da pominat tie dena , na graf , na peceno jagne , prase i jare . Da se znaj deka na Mirce ksmeto se mazi :)))))

BusHav напиша:
Свадба не знам јас дали да правам(кога ќе дојде време).Може онака само за најблиските,мала веселба и тоа би било тоа
Da zaboravas deka samo Volkanovci se edno 500 dusi familija , nazad tie zimata pile tebe :))

Jas licno svadbi ne preferiram,nitu moja nitu tuga nekako mi e napnato,glupavo shablonski.
Jas koga se mazev se regestriravme u opshtina,posle rucek u kafana mojte i negovite nekade okolu 25 dusi.
Vecerta pravevme zurka doma,ludnica bese ko na film,u dvor baloni,kokteli,pienje, jadenje,pistoli,i 300 gluposti;)
Bese ubavo posto gostite si gi birav jas odnosno sve drustvo,plus muzika birav jas i sve bese pod konec.
Togas mislev deka mozebi nekogas ke me fati merak za bela vencanica ali sea za sea ne osekam nisto takvo:)

Свадба ?...Едно огромно НЕЕЕ

Анастазија напиша:
Абе ок, не свадба со тапани и сл али онака... Како мала прослава треба. Па еднаш се мажиш/жениш ебате... Или можда не?:)

Па да во право си еднаш се жениш во живот.

Jas sum ZA svadba .. ama malo sum ushte .. ima vreme .. a mozi i ima premnogu vreme .. posho dur najdam nekoja budala sho ke me saka vakva budala :D haiahaiah (= ke trebit da baram .. FERUS ke mi sviri na svadbaaaaaaa taka da moram da pobrzam .. oti ostarel coeko ! Kuma se znajt deka ke ja zeam Ana .. (= kakva svadba bi bilo bez nea ? .. mh mh mh ..

не сум многу за свадби ама ако правам ќе ја правам НАЈВЕСЕЛА :)

sum za svadba i toa golema svadba ,pa neli ednas se zive i se mazis/zenis vo zivotot i toa treba da se pamti

Абе голема, мала не ми е битно, само да не е кичерај, со турбо фолк певаљка и братучетки кои прв пат ги гледам пицнати у миничи. На крај и краева, важно е со когоќе си одиш дома после свадбата....

свадба? да - мала и интимна , нема потреба од гозби и сл.

Svadba za toa sum pa i samata go krunisav mojot brak so svadba i mislam deka toa e najubaviot momen od kako ke zaplivas vo bracnite vodi. Toa ti e momentot koga samo ednas ja imas taa cest da se obleces vo bel nevestinski fustan da se osekas kako princeza za eden den ,i da bides glavna tocka cela vecer. prekrasno cuvstvo popsebno ako seto toa se isplati, mislam ako brakot e uspesen, kaj mene bogami se isplati , barem do sega FALA BOGU

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom