Мистичен напиша:
Последен пат, во мое време (на крајот од девеесеттите), ама ете Спајдер имал 5-6 години тогаш, па не се сеќава. Не дека тогаш имаше којзнае колку квалитетни изведувачи, ама имаше сцена бе, се случуваше македонска забавна музика општо. Имаше и такви кои пееја ради разонода, ама пак песните им беа хитчиња. И у диско, коа ќе пуштеа некоја песна од нив, сите ја пеевме на глас. На радио секој ден имаше буквално по десетина нови песни.
Е мистичен не се сеќавам,ама тоа не е причина да си немам стари македонски хитчиња сместени во еден фолдер кои ќе ги преслушувам 1-2 пати во денот....факт е дека веќе не се обрнува внимание дали на некој му се допаѓа песната,сега секој што ќе му донесат песна ја пее...ама и таа па како ја пее...па да внесеше некои емоции,да внесеше некој поучен текст...они пеат
Ми ја зеде душата
и сега си отиде
без тебе се е монотоно
врати ми се и ќе бидеме среќни засекогаш
пеат типични бајки-тралалјки,нон-сенс песни и слични срања...ама да ти кажам и американциве мислам дека ич не се подобри,кај нив спротивно од нас илјадници песни излегуваат неделно ,од нив 100 стануваат хитови, од кои 1 вреди да се слуша повеќе од една недела на некоја од плејлистиве на компјутерот....како што можам да приметам не само македонија,туку веќе и цел свет иде у пм гледајќи ја бијонсе како си го тресе газот,ја пее иреплејсабл,а никој не се замара дека текстот е толку себичен или дека она го пее тоа заради пари,мислам дека за да успееш треба да го внесеш својот живот во песните,да ги внесеш сите твои чувства што си ги осетил,сиот гнев,сета тага,или сиот бес...
Инаку еве некои песни и да видиме што се нема во нив...
-Животот не е измислена фраза,од секоја радост посилен е...мај ес...
-Пеј си ти нананијнанајна,запеј ми нананијнанајна-тралала,тралала си имам нова песничка
-Мојот свет се вика музика,нема вера ниту граница,мојот свет се осум ноти една душа балканска-наставничке,имам многу убава нова песна која ме опишува мене како личност која многу ја сака музиката и многу сака да им го лиже газот на балканските држави
-Една од макпланет девојче што ја видов-брукаааа,да не ја спомињам песната
-Абракадабрадарба,вила јас би ти била-еееее....да видите и штотуку полнолетни девојчиња како мешаат,па така ќе имат и што да гледате,и што да слушате,да гледате разголени женски и да слушате зрели девојки кои пеат песни за недораснати деца
-И летни дождови...и досадни балади...пее Ѓорѓи Крстески,тамам рима...па смени чоече,зар не можеш да испробал нешто ново?
-И капка пот...и дланка в'џеб,најдобрата крадачка на пари всвет...дали таа збори дека може да го земе на некоја обична девојка дечкото и да си поигра со него како сака?....
И ете го брилијантниот текст на нашите текстописци...а уште да се почне да се збори и за музиката...и на крај ќе се види дека на нас ни недостасува сосема се за да направиме добра музика :jaj: