Cубвенции za Лешник

• Креатор на темата Креатор на темата Tigri11
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 август 2013
Мислења
1.408
Поени од реакции
2.164
Pozdrav,

Sakam nekoi informacii za seenjeto na Leshnik. Imam moja zemja i mi trebat informacii za subvenciite sto gi dava drzavata i od prilika kolku se investiciite.

Ako nekoj ima nekoja stranica online, kontakt, ili bi sto informacii bi mi pomognallo mnogu.

Околу 500 евра по хектар мислам беа субвенциите за лешникот
Почетна инвестиција за припрема на површината, садење и садниците од 2500 до 4000 евра додај тука и инвестиција од 2000 евра по хектар за систем капка по капа оти без наводнување ќе немаш квалитет (големина) на лешниците ниту пак добри приноси. Имај во предвид и дека последниве години цената оди надолу па оние што одгледуваат не се задоволни баш, и уште по важно уште од сега планирај како ќе ги собираш истите оти е голем проблем (трошок) е ако мислиш тоа да биде со луѓе - рачно. Додека механизирано секогаш постои како опција но треба да имаш барем десетина хектари за да имаш економска исплатливост за купување на таква скапа машина

Последно уредено:
Околу 500 евра по хектар мислам беа субвенциите за лешникот
Почетна инвестиција за припрема на површината, садење и садниците од 2500 до 4000 евра додај тука и инвестиција од 2000 евра по хектар за систем капка по капа оти без наводнување ќе немаш квалитет (големина) на лешниците ниту пак добри приноси. Имај во предвид и дека последниве години цената оди надолу па оние што одгледуваат не се задоволни баш, и уште по важно уште од сега планирај како ќе ги собираш истите оти е голем проблем (трошок) е ако мислиш тоа да биде со луѓе - рачно. Додека механизирано секогаш постои како опција но треба да имаш барем десетина хектари за да имаш економска исплатливост за купување на таква скапа машина

Falla za odgovorot !

Имаш на YT видеа детално објаснето. 500 евра од хектар лешник. 3 евра садник, во декар 65 корени. Капка по капка и по можност ограда. 50% ти враќа државата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom