Сродна душа...

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
hm...srodna dusa!!?? kolku vdahnuvacki zvuci. . .
Jas ne mislam deka postoi zatoa sto znam deka postoi... toa e onoj nekoj pred koj ja gubis podvoenosta megu tebe i drugite, tebe i svetot, svetot i minlivosta i se se sleva vo harmonija...se stanuva EDNO i se ja dobiva smislata...i toa samo zatoa sto vo tvoeto najblisko fizicko, vremensko i prostorno opkruzuvanje si go pronasol sopsveniot izguben del od celoto!...

Па сродна душа, дали имам? хмм ваљда имам, немора да биде партнер може да биде и пријател. Не мора да сакате исти работи ама да се надополнувате во секој поглед. Времето си покажува се:helou:

Епа среќна сум за сите што си ги пронајдовте сродните души :) Само што јас не верувам дека некогаш ќе си ја најдам .... Неам намера да ја барам , особено не онаа љубовната , ќе оставам на времето - да ме најде таа мене :)

не верувам дека некаде постои срудна душа и треба да се најде,без разлика дали станува збор за партнер/ка или пријател/ка било врска или пријателство никогаш неможе да се биде ЕДНО секој ќе има макар по еден(најмалку) став кој ќе се разликува од оној другиот кој некои го викаат сродна душа,точно со тек на време ќе се надополнуваме меѓусебно ама не верувам дека некогаш ќе бидеме ЕДНО :)

soulmate.jpg

Нацртано и обработено од страна на Тончи :)
Ова го мислеф на времето... сега... не знам, сеуште не сум ја нашол.

Srodnata dusa mora da ja pocuvstvuvas i togas koga ne e pokraj tebe. (Obicno toa go pravime na prv pogled i koga potoa ke svatime kakov e toj/taa se razocaruvame). Za da najdes srodna dusa, treba vreme, trpenie i nekoi otkazuvanja od svoeto sekojdnevie. Samo taka mozes da go procenis covekot kakov e. Znaci sekoe vljubuvanje vo nekoja licnost ne znaci deka e toj/taa nasata srodna dusa. Mnogu golema greska koja na zalost vo denesno vreme mnogu luge ja praktikuvaat.
Ima razlika od ljubov do srodna dusa. Veruvajte.

Ако си нашла сродна душа, сигурно ќе знаеш дека ќе останеш со неа. Времето ништо не кажува. Времето може да биде сончево или облачно. Така може да имате добри и лоши моменти.

Сродна душа е некој на кој мислите повеќе пати во денот отколку на себе си. Се доживувате себеси од неговите/нејзините очи, а ако сте сигурни дека ве сака многу добро ке се доживеете. Ако го/ја повредите, ќе ви биде многу гадно затоа што тоа е како да си кренете рака на самиот/та себе.

Единствено ако тој/таа ве повреди (што значи не ве сакал/а вистински) може да се прекине. Е тогаш вие сте биле во илузија дека тој/таа ви е сродна душа.
Се согласувам со ова... Јас ја имам најдено таа сродна душа,со неа сум,и најискрено се надевам дека нема да излезе дека сум бил во заблуда за тоа дека токму таа е мојата сродна душа...

Мислам дека постој..Постој некој сличен на тебе, нема врска шо ти е во животот..дали пријател, роднина, дечко/женска..
..Сродните души се препознаваат интуитивно, и може да бидат заедно цел живот,а и не мора. Далечноста и не игра голема улога. Тие и понатаму ќе бидат сродни души..Личности кои ќе бидат толку слични..Кога едниот ќе зини, другиот одма ќе знај шо сака да кажи..Луѓе кои имаат исти размислувања, исти идеи, исти мисли..Сакаат исти работи..И, не мора да бидат заедно за да бидат сродни души..Секако, би било преубаво ако се сретнат и бидат заедно целиот живот..
Не знам баш точно кој беше, мислам Платон тврдел дека секој човек сигурно има сродна душа..но не значи дека секој човек ќе ја најди..

Srodnata dusa mora da ja pocuvstvuvas i togas koga ne e pokraj tebe. (Obicno toa go pravime na prv pogled i koga potoa ke svatime kakov e toj/taa se razocaruvame). Za da najdes srodna dusa, treba vreme, trpenie i nekoi otkazuvanja od svoeto sekojdnevie. Samo taka mozes da go procenis covekot kakov e. Znaci sekoe vljubuvanje vo nekoja licnost ne znaci deka e toj/taa nasata srodna dusa. Mnogu golema greska koja na zalost vo denesno vreme mnogu luge ja praktikuvaat.
Ima razlika od ljubov do srodna dusa. Veruvajte.

Се согласувам комплетно. Иако имам само 18 години, немојте да ме напаѓате за тоа колку знаат тинејџерите да сакаат. Си ја најдов сродната личност и многу сум среќен, иако сум сега одделен од неа. Многу е точно тоа дека таа се чусвува и кога не си до неа. Одделен сум веќе 2 месеци и се повеќе и повеќе ја чуствувам и мило ми е што ми недостига, тоа е доказ дека има нешто меѓу нас што е повеќе отколку 80 % од тинејџерските врки. И не знам зошто секогаш луѓето кога ќе ја најдат таа сродна душа, викаат "сега за сега супер е за натаму времето ќе покажи" зошто никој не гледа позитивно и не речи "да супер ми е и вака ќе остани" изгледа само јас можам така :)

Мислам дека конечно ја пронајдов.......Се надевам дека не се лажам??!!

Ako ja pronajdes srodnata dusa, togas ne ja ispustaj. Drzi ja, stiskaj ja, sakaj ja, ne ja ispustaj, bidejki koj znae dali nekogas povtorno pak ke ja najdes.
Mnogu tesko se naogja (mozebi nikogas) no brzo se gubi.
Zatoa napravi se za da ja zadrzis, bidejki taa e odraz na tvoeto JAS.

Сродна душа...
Колку идеалистички кажано. Верувам, и во моментов мислам дека ја пронајдов мојата. Иако не е до мене, знам дека секогаш е таму некаде и од време на време помислува на мене. Исто мислиме, исто сакаме. Заедно плачеме, заедно се смееме. Делиме таги и радости. Не ја пуштам, па што сака нека биде.
Се надевам нема да сфатам дека е грешка...:smir:

Srodna dusa a?

Bas interesno...I jas mislev deka sum ja nasla no ne ispadna taka zatoa sto spored nego jas ne bev srodnata dusa...
E sega po 1 godina(i bez razlika kolku ke pomini seuste ke bidi toj za mene srodna dusa)Ama ostanuva prasanjeto dali toj me smeta mene za takva(momentalno ne mozam da otkrijam imam decko)a mislam deka sega mu e mnogu krivo zosto ne posigna po mene koga mu bev servirana na posluzavnik.

Сродна душа а? Има јака епизода за "Soulmates" во Sex & The City...
Шала настрана, да, според мене секој си има своја сродна душа. Сеуште го немам најдено мојот soulmate. Можеби треба да го побарам а?...а може веќе он мене ме бара.........who knows?
Ејјј каде и да си, знам дека порано или подоцна ќе се најдеме!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom