Макро фотографија

• Креатор на темата Креатор на темата Точкест
  • Време на започнување Време на започнување
2myaxbs.jpg

2lwghw.jpg

DSC01106.jpgDSC01100.jpgDSCN0761.jpgDSCN0592.jpg

Te и од мене нешто-до душа аматерски :)
P.S Дали е добар Nikon COOLPIX L20 за ептен тазе почетници?

Прегледај го приврзокот 29799Прегледај го приврзокот 29800Прегледај го приврзокот 29797Прегледај го приврзокот 29798

Te и од мене нешто-до душа аматерски :)
P.S Дали е добар Nikon COOLPIX L20 за ептен тазе почетници?

А за фотките , немој да сликаш макро со блиц, секога гледај да има природна светлина , за да добиеш најдобар ефект, и најприродни бои.

А за фотките , немој да сликаш макро со блиц, секога гледај да има природна светлина , за да добиеш најдобар ефект, и најприродни бои.

Фала за советот :)

Еве тазе слики од мене.......(без блиц) :) поззз
DSCN3356.jpgDSCN3369.jpgDSCN3365.jpgDSCN3370.jpgDSCN3368.jpgDSCN3345.jpg

СУПЕР,стварно.браво

Незнам што е супер на фотката, не му давај грешна слика за тоа .
Прво датата е изгорена на слика EPIC FAIL немој никогаш повеќе тоа одма исклучиго.
Следно, пред да сликаш слисли шо уствари сакаш да сликаш што сакаш да изразиш преку сликата, направи некоја композиција, да има смисла нештото, следно секогаш во фокус треба да ти е тоа што сакаш да го потенцираш.
Со еден збор оваа фотка нема никаква врска со уметничка фотографија.
1+
плусот ти го давам за bokeh позадина :)

Незнам што е супер на фотката, не му давај грешна слика за тоа .
Прво датата е изгорена на слика EPIC FAIL немој никогаш повеќе тоа одма исклучиго.
Следно, пред да сликаш слисли шо уствари сакаш да сликаш што сакаш да изразиш преку сликата, направи некоја композиција, да има смисла нештото, следно секогаш во фокус треба да ти е тоа што сакаш да го потенцираш.
Со еден збор оваа фотка нема никаква врска со уметничка фотографија.
1+
плусот ти го давам за bokeh позадина :)

леле,не ме карај.:pipi:

мене ми се допаѓа сликата супер.не се разбирам ни јас многу во овие работи,ама оваа слика ми се допаѓа баш.

Добро професоре не знам кај напишав декае уметничка само онака покушај беше ова но неуспешен ај тинк :pos2:

леле,не ме карај.:pipi:

мене ми се допаѓа сликата супер.не се разбирам ни јас многу во овие работи,ама оваа слика ми се допаѓа баш.

Незнам во што можи да ти се допаѓа оваа слика ни естетски не е убава :)

Ова не беше карање критика беше.

За убава фотографија потребно е кога ќе се забележи нешто да се има идеја како тоа да се пренесе во .jpg а не само да се стави апаратчето на macro пресет и да се чкрапне.
Композиција, фокус... подобро земи прочитај по нетов правила за фотографирање. Сега сум мртов уморен и ме мрзи да барам линкови со корисни содржини. Доколку имаш 1500 денари за книга да ти препорачам Tom Ang - How to photograph absolutely everything. Ја има во англиски центар во Скопје.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom