A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Ако на сплитерот имате поврзано и телевизор кој си работи најнормално (добра слика/сигнал), тогаш сплитерот е во ред. Можно е да е од модемот. Јас имав сличен проблем пред околу една година, го пријавив во техничка поддршка и за два дена дојдоа момци од Телекабел со нов модем.

Имаат Кејблтел број за техничка поддршка? Нека си ја завршат од таму работата :)

Добро а како сакате интернет кога Кејбл Тел има бугарски линк од 150Мегабита, а нуди 4Мега на јузер???? Ова 150Мега не е рандом ставено разговарав со еден од таму.....чкарт

Здраво,

Вчера бев до Кабелтел, во главната дирекција и побарав да ме префрлат на мрежна конекција, да пробам така, да сменам од USB. Арно ама пак исто срање, се гаси модемот сам и пак си се реконектира после некое време. Дали е можно да е до модемот, да е нешто расипан? Гледам да ги видам сите работи кај мене дома. После тоа, дали има врска сплитерот нешто со самата конекција?

Дечки не ти е до модемот и нема везе дали си преку усб или етернет (јас сум преку етернет) поврзан. Истото и кај мене се дешава, а и на уште други двајца другари што се на Кејбл тел во Кисела Вода. Имаат проблеми нешто со мрежата, префрлање ова она а у, али како што ми е познато до Нова Година најкасно треба да биде се ОК.

Инаку бројот на тех подршка на Кејбл тел е 089011011.

Имаа т број за поддршка кој мора да се бара од фиксен телефон а ако користиш само мобилен не моеш да се јавиш ни нмоеш сообраќај дапровериш колку си напрајл

089011011

повели јави се...стисни 2 и почекај...

Биди УПОРЕН!

Ќе ти завршат работа...

CableTel се ОК ама мислам дека Телекабел се подобри! Слушнав дека кога врнело дожд ви снемувало Интернет! Кај нас тогаш снемува кабловска (интернетот ни е на ОнНет). Читав во весник дека ИП-адресите биле бугарски и поради тоа не можеле правилно да се логираат на некои страници... Инаку преводите на Дискавери итн. беа на бугарски па се побунија, ги тргнаа и сега имате Дискавери без никаков превод... Се надевам барем српскиот ќе го вратат, ако не за друго

Инаку преводите на Дискавери итн. беа на бугарски па се побунија, ги тргнаа и сега имате Дискавери без никаков превод... Се надевам барем српскиот ќе го вратат, ако не за друго
Го тргнаа бугарскиот зашо не е македонски шо значи дека и српскиот е страснки така да ако нема македонски нема никаков :)

Ама напредува Кејблтел ке биде за година дена боље од телекабел

Ако ова е кабловски интернет и тоа неограничен,незнам јас што сум...Срцето ми попушти веќе од нервози, 2-3 минути чекав само од кога кликнав на Одговор...и така сите имаат интернет па и ние:pos2:.

Eпа тоа е...

Неограничен и што ќе симнеш со 128 брзина поправо со 14 кб/с што ќе симнеш една песна неможеш да симнеш:)...

Ама тоа е...бар вака неможат да ме крадат...

Да го ставам тој од 2048 место 950 месечно 1500 месечно ќе ми дојде...:)

Додека бев на "неограничен" а плакав по 1500 симнував од 40 до 90 гига месечно и имав иста брзина,сега од кога дојдоа овие неписмениве,демек на неограничен не успевам ни по 10 гига да симнам од што немам интернет по 10 саати дневно а кога го имам посакувам ич да го нема таков:tapp:.

[FONT=&quot]DU Meter Monthly Report[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Period (Month)[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Download[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Upload[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Both Directions[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Dial-Up Time[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]November 2007[/FONT]
[FONT=&quot]39.69 GB[/FONT]​
[FONT=&quot]21.79 GB[/FONT]​
[FONT=&quot]61.49 GB[/FONT]​
[FONT=&quot]N/A[/FONT]​
[FONT=&quot]December 2007[/FONT]
[FONT=&quot]5.19 GB[/FONT]​
[FONT=&quot]2.15 GB[/FONT]​
[FONT=&quot]7.35 GB[/FONT]​
[FONT=&quot]N/A[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]
Ne se zalam od netot, ama me ku*ci sto ne siminja torrenti kako sto treba! Im se javil li nekoj da gi prasa sto im e filmot sto ja namaluvaat brzinata na p2p???

И јас имам интернет пакет од 950 ден од Каблетел. Паѓа нетот у п***у матер. Многу се срање, а за тој СОС бројот да не зборам. Не дигаат намерно, а ако се јават лажат и се вадат цело време. Нормално не сум задоволен и ако некој знае да ми каже кој дава најдобра понуда за интернет и кој интернет е најреален(тоа што е понудено тоа да го исполнат). Значи чив интернет не паѓа толку и ја има таа пропишана брзина(или барем приближна). Фала.

ДНС сервери на CableTel

Кои ДНС ги користите?

Јас сум со 80.77.144.11 и 80.77.144.10.Интернетот ми е нестабилен, час го има, час го нема, а и кога го има подобро да го нема, на торент неможе да крене повеке од 350 кила, го ресетирам модемот фабрички мин. 2 пати во денот...:tapp:

Со еден збор, плаќам за 4 мбитна конекција а добивам 2 мбитна.:drk:

ja u zadnje vreme dobivam odvaj 1 mbitna, ti dobar si so 2! Utre ke im se javam preeku takvoto vise, torrentive ne mrdaat!!!

A mene dns-to avtomatski mi e podeseno, treba da go cepkam ili nema nikakva znacitelna razlika?

Ако не ти е мака...

ja u zadnje vreme dobivam odvaj 1 mbitna, ti dobar si so 2! Utre ke im se javam preeku takvoto vise, torrentive ne mrdaat!!!

A mene dns-to avtomatski mi e podeseno, treba da go cepkam ili nema nikakva znacitelna razlika?

Да ѕирнеше кои ти се ДНС, ме интересираше има ли разлика во брзина.
Start--->Run--->cmd (Enter)--->ipconfig/all (Enter)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom