Да се пуши или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Бате Недев
  • Време на започнување Време на започнување
Да не се пуши.Ме нервира кога ке влезам во некоја просторија каде што има чад од цигари.Не можам да поднесам и веднаш излегувам.Дома никој не пуши, и кога ке дојде некоја комшивка на гости, кога ке зачурли цигари најмногу ме нервира..ама се правам демек ништо не е.

Tacno....nepusacite ne se dolzni da disat cad!

Мислам дека не треба да се пуши,го мразам чадот од цигарите,но сигурно јас одлучувам за себе,а не за тие околу мене,мое е да кажам дека се штетни цигарите,иако мислам дека сите пушачи добро го знаат,а нивно е дали ќе продолжат да пушат,никад не ги осудувам бидејќи никад не сум пробал цигара што значи и не знам какво е чувството да ти недостига да запалиш една цигара на не знам колку саата.....така да :toe:

за дали луѓето да пушат, тоа е нивно право, ( од кај ќе земаат продавниците пари :) ), но за пушењето на јавни места, каде што се собира голема група на луѓе, болници, станици, или некои други затворени или отворени простории, за таквото пушење сум НЕ, бидејќи не пушам, а ми смета чад-та. :)

ZIKS напиша:
за дали луѓето да пушат, тоа е нивно право, ( од кај ќе земаат продавниците пари :) ), но за пушењето на јавни места, каде што се собира голема група на луѓе, болници, станици, или некои други затворени или отворени простории, за таквото пушење сум НЕ, бидејќи не пушам, а ми смета чад-та. :)
И јас мислам дека не смее да се пуши на јавни места.. срамота е. А за пушење во канцеларии, во некио простории, коли зашо да не.. (знаете за какво пишење зборам :))

А за цигарите.. и мене ми пречи чадот. Не пушам но кога седам со неки другари кои пишат што да правам.. коку и да ми смета не можам да им велам не пушете.. тоа е нивно право. Јас мислам дека не треба да се пуши.. барем не кога околу тебе има непушачи.

Иако сум пушач, се согласувам со покачувањето на цените на цигарите и сите рестрикции за пушење на јавни места. Начинот на кој што треба да се откажеме е вољата, а и ударите по џебот.

Јас мислам да не се пуши,зборувам конкретно за мене.Мислам ај нешо да ти даваше,али ова само ти одзима се како што е здравјето(најважно) и пари(исто така важно во денешицава)!Значи Пушење-Дефинитовно НЕ !

Mislam deka zakonot e odlicen ama ne se sproveduva vo celost.

Pusacite nikako ne smeat da pusat koga na nepusacite im smeta, za toa sto e poloso da bides pasiven pusac i od samiot pusac.
Ama pa da si ima prostorii i za pusacite obavezno, a ne zimno vreme nadvor na -10.

Aleee напиша:
ако сака некој да пуши слободно нека пуши, а ако не сака нека не пуши, никој не го тера да пуши, тоа е прашање на избор

Ubo Kazano....A Na Tie Sho Mu Smeta Cadot Od CIgarite Neka Ne Se Pikaat Kaj Sho Ima Cad I Gotovo :):toe:
:salut:

najubo e da ne se pusit zs ..... zs e taka najubo za site ...a ako pusit nekoj ne ke go mavam so tepih:tapp: :tapp: (ko so rekov vo temata : FRLI MU NESTO NA TOJ POD TEBE (barem mislam deka taka se vikase):tapp: )

Пушач сум. Ме нервираат забрани за димење на јавни места и слични рестрикции, како и општото поскапување на еден од моите мили отрови.

That said, не би му препорачал на некој да почне со пушење. Стварта се сведува на јачината на автодеструктивниот импулс кај секој од нас, и волјата да тој импулс да го култивираме или потиснеме. Некој пуши цигари, некој пуши крек. To each his own.

Sith

lady_majush напиша:
Ubo Kazano....A Na Tie Sho Mu Smeta Cadot Od CIgarite Neka Ne Se Pikaat Kaj Sho Ima Cad I Gotovo :):toe:
:salut:

Мислам дека пушачите се тие што го напаѓаат здравјето на непушачите а не обратно, така да теба пушачите да да не се пикаат каде некои непушачи мораат да бидат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom