Да се пуши или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Бате Недев
  • Време на започнување Време на започнување
Да не се пуши :toe:
Јас , како бивш пушач , кој не пуши веќе месец и пол , велам да не се пуши на јавни места ! Сега ,како непушач , кога ќе излезам некаде каде шо се пуши(а тоа е секаде),ми се пуши , ми се плаче ,што лошо влијае врз мојата решеност за откажување од пушењето .
Мислам дека законот за , т.е против пушењето треба да профункционира во вистинска смисла на зборот . Имено, не може во кафулиња , ресторани , на половина маси да не се пуши а на другата да се пуши , а притоа да нема преграда од цврст карактер со која физички ќе бидат одвоени пушачите од непушачите .
Исто и казните треба да бидат ригорозни , и да се наплаќаат на лице место :salut:

Јас сум поранешен страствен пушач (три кутии Лаки на 24 часа) не пушам веќе 5 години, во почетокот кога ги оставив цигарите не ми пречеше кога се пуши во моја близина но во последнава година многу ми пречи па дури неколку пати сум побарал и лекарска помош поради такви ситуации. Би поддржал некоја строга форма на закон против пушењето затоа што конечно сватив дека димот што го вдишувам во одредени неизбежни ситуации не е по моја желба а многу ми пречи. Ми се допаѓа идејата за поставување на стаклени звона на јавни места кои мислам дека ќе имаат двоен ефект, прво ќе ги заштитат непушачите од дим а фторо присуството во просторија која мириса на катран и никотин со пожолтени стакла кои тешко се одржуваат чисти а тоа во нечија свест ќе се отслика како класа на која припаѓа ќе го зголеми мотивот за откажување од цигари.

Јас сум заколнат непушач,па ако се прашвам јас на јавно место не смее да се пуши.Мене како непушач многу ми смета чадот,посебно шо имам осетливи очи,ако нема добра вентилација во кафичот одма почнуваат да ми солзат очите и тогаш станвам и си заминвам дома.Џабе се поделени локалите на дел за непушачи и пушачи кога никој то не го почитува.

Абе ако ви се пуши,пушете.Штетно е да али јбг. У секој случај треба да си има простории во јавни објекти кои се за пушачи.ама да бидат направени ко шо треба ане ко у Blue cafe на Fresh,доле пушачи а горе непушачи.Ајде бе!!! И каде оди чадот од цигарите?? У пепељара а? Без везе.

jas mislam deka ne treba da se pusi. Mislam imam puseno 1god i ne e nekoja dobra rabota.... Ama site si odlucuvaat za sebe. Ako sakaat da si se unistat samite....nema problem.

Блјак :)
zabranetoPUSENJE1.JPG

Тоа е дискриминација!
Кој сака да си пуши нека си пуши.
А треба да има и локали во кои ќе биде нагласено дека се само за пушачи, во кои ќе има знак "забрането за непушачи".

Ако им смета чадот, никој не ги тера да влегуваат таму. Ама и пушачите мора да имаат место за лезет.

Ако гледаме за секој посебно,кој сака може да си пуши и ко Tурчин:).А ако гледаме за доброто на сите,пушењето е порок и ни штети на сите,не само на пушачите!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom