97 американски филмски награди (Оскари 2024)

Значи најтиња од филм Емилија Перез, па уште и 2 од песните се номинирани.:shok2:

Оваа Ариана цел холивуд го има легнато или што се случило за 10 номинации на Викед?
Толку немаше посалам филмови?
Па Холивуд се палел секогаш на одредени жанрови. Мјузиклот е еден од нив. За Холивуд просечен мјузикл >>> од било кој друг жанр.

Не верувам дека некого го интересира многу, ама утре се Оскарите.

Јас немам гледано речиси ништо.

Ај барам овие два дена да бидеме во тек, секоја година се навраќам на оваа тема и баш ми е жал што годинава изостана дискусијата. По некоја случајност изгледав само два филма - Anora и Conclave, двата одлични а вториов супер актуелен. А според последните предвидувања, двата се на прво и второ место според шансите за освојување на најдобар филм.
1740865179265.png

Интересно за регионов, краткиот хрватски филм The Man Who Could Not Ramain Silent
има најсериозни шанси за освојување на Оскар.

знаејќи колку се мрднати, типувам на трансџендерот дека ќе добие оскар.

Ај барам овие два дена да бидеме во тек, секоја година се навраќам на оваа тема и баш ми е жал што годинава изостана дискусијата. По некоја случајност изгледав само два филма - Anora и Conclave, двата одлични а вториов супер актуелен. А според последните предвидувања, двата се на прво и второ место според шансите за освојување на најдобар филм.
Прегледај го приврзокот 444851

Интересно за регионов, краткиот хрватски филм The Man Who Could Not Ramain Silent
има најсериозни шанси за освојување на Оскар.
И мене само тие 2, плус The Substance ми се гледани. Навивам за Anora, зашто ми беше многу позитивно филмче, ме изнасмеа, имаше :цицки: и затоа сакам тој да освои Оскар. Ама и да е Conclave не би се бунел.

Јас со VPN на бразилскиот Max ги гледам. Ептен зборува Миланка, ништо не можеш да слушеше од неа :angel:

Само за Адриен Броди сум ок дека зеде Оскар, се останато срањееееее.

немало политика гледам, откако му ја секнаа чешмата на Сорос, нема како да ги плаќа актериве да држат говори, па мора со филмови да се занимаваат него со Трамп, бегалци и војни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom