Фан Клуб: Победа - Прилеп

• Креатор на темата Креатор на темата sonne
  • Време на започнување Време на започнување
Имa вистинa вo муaбетиве декa Трифун Кoстoски че влегувaл вo Пoбедa или чaршиски муaбети се?
Засега чаршиски. Али и да има вистина, логично не би влегол со оглед на тоа дека и клубот колку-толку е партизиран (читај Ингилизов), освен ако тоа све се исчисти.

Засега чаршиски. Али и да има вистина, логично не би влегол со оглед на тоа дека и клубот колку-толку е партизиран (читај Ингилизов), освен ако тоа све се исчисти.

Тој па ингилизов уште во спорт го немаше носо пикнато да му се посерам во политиката , госпо да чува значи[DOUBLEPOST=1461792039][/DOUBLEPOST]

Тој па ингилизов уште во спорт го немаше носо пикнато да му се посерам во политиката , госпо да чува значи

koj kur pa vo pobeda da vlezi trifuncho.Uste pa ko ce vidis od koja partija e trifun a od koja klubov :)znaci sansa nema

Има муабети дека по влез во Прва Лига Трифун ќе ја земе Победа, мада сега за сега тоа се само муабети, ништо не се знај.

13119065_199069037152038_5315618374454954404_n.jpg

Цел Прилеп на стадион че биди во сабота, страв ми е да не се исплаша играчиве. Дома не играја убо ко имаше публика, само без нервози и че падни Љубанци.

Да не се залетуваме, 10 000 се многу. За мене изненадувајне е ако има 5 000+, ама се е можно!

Да не се залетуваме, 10 000 се многу. За мене изненадувајне е ако има 5 000+, ама се е можно!
Абе ако е убо времето зошто да не? Одиш на кафе и од таму на стадион, секако и сите се вратени во градов за Велигден.

Абе ако е убо времето зошто да не? Одиш на кафе и од таму на стадион, секако и сите се вратени во градов за Велигден.

Толку народ немало на стадион 12-13 г.. Причини се местенката со Пјунук 2005 г. и то шо немаше фудбал воопшто од 2009 г. Сега е моменто! :D

Трифун требaше/требa дa влези вo Рaбoтнички [emoji6] . Амa нештo сo тие пoмoшните терени нa Рaбoтнички му зaпнaлa рaбoтaтa и незнaм шo ќе излези нa крaјoт.Тoј сaкaл клубoт сo се нив, тoј Пoпетo не ги дaвaл , гo дaвaл сaмo клубoт и незнaм шo ќе излези нa крaј.Мaдa aкo сaкa пaк вo фудбaл пoбрзo ќе си земи некoј друг скoпски клуб oткoлку прoвинциски.

Инaку единствен спас зa Пелaгoниските клубoј е вo лoкaлни луѓе, не си прaјте џaбе филмoј сo скoпјaни. Дури не се тргнaт клубoјте oд oпштините и не ги земи некoј зa дa сaкa дa прaј бизнис џaбе е све.

Толку народ немало на стадион 12-13 г.. Причини се местенката со Пјунук 2005 г. и то шо немаше фудбал воопшто од 2009 г. Сега е моменто! :D
Во секој случај че има појче за една утакмица отколку на јакиве прволигаши цела сезона. :LOL:

Трифун требaше/требa дa влези вo Рaбoтнички [emoji6] . Амa нештo сo тие пoмoшните терени нa Рaбoтнички му зaпнaлa рaбoтaтa и незнaм шo ќе излези нa крaјoт.Тoј сaкaл клубoт сo се нив, тoј Пoпетo не ги дaвaл , гo дaвaл сaмo клубoт и незнaм шo ќе излези нa крaј.Мaдa aкo сaкa пaк вo фудбaл пoбрзo ќе си земи некoј друг скoпски клуб oткoлку прoвинциски.

Инaку единствен спас зa Пелaгoниските клубoј е вo лoкaлни луѓе, не си прaјте џaбе филмoј сo скoпјaни. Дури не се тргнaт клубoјте oд oпштините и не ги земи некoј зa дa сaкa дa прaј бизнис џaбе е све.

Ако некои прилепчани би можеле да инвестираат во Победа то се Симон (витаминка), Самарџија(прилепска пиварница) и Џорџ (жито пп, тв, сонце,...) и можи уште некој...ама се виде дека никој не е заинтересиран да го одврзи кесето инаку локалната би му ја одстапила Победа!
Од друга страна, Скопје како град и скопјани како народ се вештачки и без душа, се покажува како така... па јас не гледам причина зошто некој СК бизнисмен не би вложил во клуб како Победа со традиција, публика, навивачи! На времето Панчев и Илија Најдоски беа заинтересирани за Победа ама нормално, Хари и Ацуле не ја дадоја.
Спас за Пелагониските екипи е секој онај кој сака да инвестира, не е важно од кај е!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom