Дали би ги јаделе "чудните" кинески специјалитети?

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Абе има и вкусни јадења,мене ми подметнаја стек од куче и пробав значи по тегаво месо не сум јадел имаше вкус на.....на нешто меѓу кокошкино рибешко и јагнешко миксирано и кога пробав и ми кажаа велам ЛЕЛЕЕЕ чувам куче а јадам куче,ама тие се некои посебни кучиња кај нив како кај нас прасиња шо чуваат :D

chau_chau%5B1%5D.jpg

не бе неверувам такви да се...сигурно се некои посебни кучиња на база на растенија повеќе шо ги хранат ;)
Сигурно се такви на база на растенија, и мислам дека прават бееееееее, наместо ав,ав.

dogs_china4-420x0.jpg

dogs_china2-420x0.jpg

Посебно делуваат....
dogs_china4-420x0.jpg

dogs_china2-420x0.jpg

Посебно делуваат....
Леле гадно за греота....среќа шо само пробав! па и расни кучиња има оставете не друго ццц...
--- надополнето: 4 април 2012 во 15:59 ---
dogs_china4-420x0.jpg

dogs_china2-420x0.jpg

Посебно делуваат....
dogs_china4-420x0.jpg

dogs_china2-420x0.jpg

Посебно делуваат....
Леле гадно за греота....среќа шо само пробав! па и расни кучиња има оставете не друго ццц...

а да и сладоледот го прават многу интересно...пржат некое слатко тестенце и во него ставаат топка сладолед,екстра е,треба да се проба!...
А колку чинат овие специјалитетчиња :P?

Не знаев каде да прашам па решив у ова Кинесково :D

У Рамстор горе има нешо тајландска храна и слично,како што одам гледам дека се почесто и почесто луѓе земаат од таму и се запрашав дали стварно е толку добро.

Е сеа следниот пат коа ќе одам,сакам да пробам нешто,па ако некој има искуство некое нека препорача некој специјалитет.

Ако има некое попогодно место,префрлете го мислењево.

У Рамстор горе има нешо тајландска храна и слично,како што одам гледам дека се почесто и почесто луѓе земаат од таму и се запрашав дали стварно е толку добро.
Што и да пробаш, знај дека главниот кувар е предобар за готвење. (y) Си има човекот долгогодишно искуство за приготвување на Тајландски специјалитети.

Е сеа следниот пат коа ќе одам,сакам да пробам нешто,па ако некој има искуство некое нека препорача некој специјалитет.

Тајландската храна со кинеската е слична во тоа што може да ја готви кувар со коси очи.
Натака се е различно, почнувајќи од зачинетост, одвратност па до бизарност.
Кинеската храна содржи милион зачини и испомешани вкусови кои се нормални во јадењето (Благо,кисело,солено,луто,горчливо) сето ова во еден оброк. Не дека кај тајландската нема, али нормално дека е друга кујна. Ако идиш во тајландски, не заборавај да порачаш ТОМ ЈАМ.

Probaj. Thai e poblisku do indiskata kujna nego do kineskata. Ako gi imaat site zacini a ne improviziraat bi bilo super. Ako sakas ljuto i te kako ti preporacuvam da probas

Друштво фала ви за одговорите,следното идење ќе ручам од таму.

И не ги споредував јас кујните туку пишав овде во кинескава зошто немаше каде на друго место :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom