That 80s

• Креатор на темата Креатор на темата Razorblade Kiss
  • Време на започнување Време на започнување
`TENK` напиша:
vo opsto ne e bitno toa muzika si e muzika dobrata muzika za sekogas ostanuva slusana

Можеби, но, да сум бил роден 15 години порано, ќе сум можел да одам на голем број концерти на кои денеска неможам.

KohlBass напиша:
Можеби, но, да сум бил роден 15 години порано, ќе сум можел да одам на голем број концерти на кои денеска неможам.
da :toe:

најплоден музички период. ги љубам песните од 80ите. добро, не сите де :)

Струмикс напиша:
Ви текнува ли на Twisted Sister - I Want To Rock?
Закон песна!!!
професорот:Okay Students,summers over,now I'm in command...
учениците: еееееееееееее
професорот:what was that,today after classes each one of you will serve detention in the BAsEMENT!!! (го гледа ученикот како го црта логото на Твистед Систерс)
-what are you doing?Twisted Sisters?What kind of a sick mind desagrades a deffencless textbook like that?!?!?! I have a good mind to slap your fat face!!! Tell me,Mister..No,better...Stand up and tell the class...
What are you gonna do with your liiiiiiiiifeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!
Ученикот: I WANNA ROOOOOOOCKKKKK!!!!!

bt.gif
bt.gif
bt.gif
bt.gif
bt.gif

Генерално земено општа катастрофа. Дали да почнам да од Cindy Lauper, Poison, Duran Duran се повеќе од никакви (знам дека ќе бидам каменуван ради ова). Кич гардероба, кич музика. Лесни певливи мелодии како Heaven is a place on earth правени на композиторска WC шоља 3 ноти текст од Златно славејче и New Kids on The Block.

Вредно да се издвои. Подоцнежниот период на Depechе Mode (првиот период не се разликува од Backstreet Boys), подемот на Iron Maiden, Metallica (и други квалитетни рок/метал бендови), Sonic Youth, Kraftwerk. Pink Floyd со The Final Cut и Momentary Lapse of Reason нешто U2. Електронската музика се развива. Уште од детство па се до денес во глава ми остана Black-Wonderfull Live. Alphaville, ЕКВ екс-Јју сцената Дарко Рундек, Идоли, Филм итн.

NIppI напиша:
би сакала да сум родена пред тој период,т.е. да го поминам тинејџерството баш во тие 70ти и 80ти години...

ti ne si normalna.

p.s no ofence

za mene najznacajni artisti od 80-tite se Michael Jackson,G'N'R i Madonna:back:

BlAcK_MamBa напиша:
ti ne si normalna.

p.s no ofence
ФАлА!! :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:

шо да праам тоа ми лежи,тоа ми се допаѓа! :) коа ги гледам сеа на вх1 се повеќе ми е жал што морам да живеам во ера каде царува трансот и слични (извинете на зборот) шитови кои немаат смисла,и каде и да одиш се пуштаат баш тие,за 'забава'
никој,барем во мојов град не помислил да направи една,на пример ретро забава,или што знам....
и знам дека сеа ќе кажете,па не оди на такви места,или нешто во стил ќе видиш дека не е така коа ќе дојдеш во Ск... али ај... :) :) :)

Ех Сусаро, знам дека не треба романтизам ама осумдесеттите беа мошне значајни за музиката.
Осумдесеттите ни ги нудеа Devo, Michael Jackson (Thriller!!), Metallica, R.E.M, The Pixies, Robert Palmer, Iron Maiden, Judas Priest, Queen, Dire Straits (!) и многу други.

Фала богу некој ги спомна Dire Straits.....а можеби и една од најдобрите групи во 80тите, ама заборавени се....

The sultans of swing....:wink:

pcjodamaster напиша:
Фала богу некој ги спомна Dire Straits.....а можеби и една од најдобрите групи во 80тите, ама заборавени се....

The sultans of swing....:wink:
И the walk of life
fv.gif

NIppI напиша:
И the walk of life
fv.gif

Sultans of Swing е од албумот Dire Straits од 1977. Тоа е и нивниот прв албум.
Е, Walk of Life е од албумот Brothers in Arms од 1985, и спаѓа во 80-тите...

Што се однесува до main-stream музичката сцена, '80-те се можда нај кич период. Не знам од кај да почнам...Поп срањето од тоа време не сакам ни да го спомињам...Тука е и травестијата со панкот и рокот...Glam rock...Oчај:pov:Тони шминка, лак за коса, ужасен outfit, а најлошо од се музиката. Нешто слично што се случува со хип-хопот денес.
Btw, и модата од тој период е траги-комична.
Али затоа има и исклучоци..Као Sonic Youth, The Pixies, R.E.M и други. Како и фактот дека у тој период на северо-западот у америка се раѓа grunge-от, кој уше на самиот почеток од '90-те ги брише сите траги на музичкиот хорор од претходната деценија.
И не смеам да ги заборавам и ЕКВ...Феноменална група(една од моите омилени) кои истотака создаваа у '80-те

Dire Straits - Telegraph Road, нивна најдобра песна, според мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom