That 80s

• Креатор на темата Креатор на темата Razorblade Kiss
  • Време на започнување Време на започнување
R

Razorblade Kiss

Гостин
Темава ми дојде слушајќи еден стар хит на Дјуран Дјуран во едно кафуле.Значи прашањето е-дали старата музика повторно почнува да се слуша?
Под 80ти не мислам само на оние бендови и изведувачи со премногу спреј на коса,тесни кожени пантолони и се што си носи тоа,иако нели 80тите по тоа се и најпознати.Тука се и оние гараж-бендови кои кон крајот на 80тите и раните 90ти го прават подемот во својата кариера.Бендовите и изведувачите кои и денес заземаат посебно место во историјата на светската музика.Па тука може да се спомне и музиката на екс-ју просторите.

Значи,што мислите за 80тите како една ера во музиката која доста придонела да музиката го достигне нивото на квалитет како денес?

Можеби најплодната ера на поп-музиката. И, најквалитетна.

Ako ne se slushashe starata muzika,kako ke nastanea evergrinite?

80's плодна почва на денешните плагијати...

80's кога се родив...

80's период на лоша мода

80's џимиринки (спаѓа во мода, но вредат да се одделат)

80's лоши коли (ретки исклучоци)

80's лоша психоделија :)

80's лоши (дури и гнасни) порничи

80's сајзер мањаци облечени во црвени маички на прерамки да се гледа „тепихот”, тигрести хеланки да можиш да им ги гледаш „топките”, џимиринки и мустаќи! А ако е облечен smart мора со потполошки!

pa sigurno deka se slusa zosto novive vrska si nemaat zboram za site vidovi muzika

би сакала да сум родена пред тој период,т.е. да го поминам тинејџерството баш во тие 70ти и 80ти години...

eighties.jpg

bonjovi.jpg
The_Final_Countdown_single.jpg

Naaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!! :nenene:

А да...забораив и ова

THRASHIN' култниот филм

thrashin01.jpg

thrashin03.jpg

thrashin02.jpg

Ги обожавам осумдесетите :vozbud: А музичето и денес си го слушам исто колку и сегашниве групи :music2:

Хехе Trashin... Не беше тоа кога батката што личи на сурфер ќе се заљуби во сестрата на главниот мангуп или така нешто? :tv:

80-ти, години на моето детство... Време на најсилната македонска поп-рок сцена. Бон - Тон (Дарио со коса, пред да стане партиски пејач), Конкорд, Триангл, Мизар, Цилиндар (Ристо Самарџиев, исто и со Хаос ин Лаос), Лева Патика, Пеницилин (Цимер)...
Дјуран Дјуран, Алфавил, Бој Џорџ, Мен ет в`рк...Алтравокс...многу се....
1986, овие времиња беше, поточно 26 април, отиде Чернобил, (се надевам дека годинава конечно ќе одам таму), татко ми не ми даваше да шетам многу надвор, патики Адидас од Планика, Пума од Борово, Конверс од Астра Алмериа...Леви`с од Вартекс...
Свиждане со Б`лгарите, времиња на најоткачената мода...шминкери...колонска вода Пино Силвестре, Брион, Питралон...дезодоранс Валтер Волф и Сах...
Е, тоа се за мене 80-тите

И заборави на SIMOD патиките... :)

Е,сега јас како ги доживеав 80-тите...

Каде да почнам...ај првите спомени од 1987 година. Новата 128-ка :) замена за старата „американска” кола (никогаш не ми е прежалена) како две годишен пижлак, веќе не се собираше во популарните за таа возраст столчиња со плишано крзно...

Ме асоцира на...типично ЈУ стандард внатрешен интериер...на пармаците (кои и денес постојат), на келнерите шо смрдат на ракија, со изваден тепих и под default по потекло од некое село и чашите во форма на буренце и секогаш ко за инает се пиеше „густи” место Кока-Кола.
После тоа...тапираните фризури ...ладни фризури...розевите обетки...црните хулахопки...мрсните вицови на возрасните кои беа во „цутот на младоста”, изораниот тепих од играчки, Роботека, Тајчи, ...црнци што „рапуваа” на то време...со големи касетофони :)

Ме потсеќа на Тиват, Дубровник,...од тогаш немам одено 1989:)

Ме потсеќа на тоа како бев воспитуван дека Југославија е најубавата земја, СССР посилна од Америка...

Ме потсеќа на Бољи Живот и актерката со црната виткана коса...

Volkswagen напиша:
И заборави на SIMOD патиките... :)

Е,сега јас како ги доживеав 80-тите...

Каде да почнам...ај првите спомени од 1987 година. Новата 128-ка :) замена за старата „американска” кола (никогаш не ми е прежалена) како две годишен пижлак, веќе не се собираше во популарните за таа возраст столчиња со плишано крзно...

Ме асоцира на...типично ЈУ стандард внатрешен интериер...на пармаците (кои и денес постојат), на келнерите шо смрдат на ракија, со изваден тепих и под default по потекло од некое село и чашите во форма на буренце и секогаш ко за инает се пиеше „густи” место Кока-Кола.
После тоа...тапираните фризури ...ладни фризури...розевите обетки...црните хулахопки...мрсните вицови на возрасните кои беа во „цутот на младоста”, изораниот тепих од играчки, Роботека, Тајчи, ...црнци што „рапуваа” на то време...со големи касетофони :)

Ме потсеќа на Тиват, Дубровник,...од тогаш немам одено 1989:)

Ме потсеќа на тоа како бев воспитуван дека Југославија е најубавата земја, СССР посилна од Америка...

Ме потсеќа на Бољи Живот и актерката со црната виткана коса...

Добро, но темава не е воопшто на што ве потсеќаат општо 80-те ... за музиката нешто да кажеше?

pa isto kako i so ex yu muzikata na koja i den denesen pagjame u nesvest i svetskite hitovi pa eve i ograniceni na 80tite seuste se slusaat se popularni i se uste se pagja u nesvest na niv....
ne se samu duran duran ... aabe lugje...
dzabe diskusija...
3/4 od muzikata sto se pravi denes e ednakva na gjubre... taka da... ni ostanuva da slusame pesni so koi rokale mama i tato (barem za mene) aj edna kusa sporedba napravite samo na denesnive "bendcinja" so nekogasnite BENDISHTA...
nema smisla... banalno.. smesno... trivialno.....

Дивајн напиша:
Добро, но темава не е воопшто на што ве потсеќаат општо 80-те ... за музиката нешто да кажеше?
А да, mea culpa... заборавив :)

Музиката...

Па, тогаш популарните

Madonna (со шилестите прслуци - со експлозивно полнење :) ), Michael Jackson (и неговото црвено „кожно” како се прави во зомби), некои Kenny G Light Jazz повраќаници, Тајчи, Здравко Чорич, еер...whatelse...а да,...Europe, Van Halen, „сатанистичките,ненормалните, наркоманите :)" Metallica кои после 1991 година станаа миленици на сите :) (Nothing Else Matters), после тоа...Beastie Boys, „раперите” ала торбеши, ...Motly Crue
motleycrue1.jpg

И еве една генерализија...

sha0083l.jpg

NIppI напиша:
би сакала да сум родена пред тој период,т.е. да го поминам тинејџерството баш во тие 70ти и 80ти години...
vo opsto ne e bitno toa muzika si e muzika dobrata muzika za sekogas ostanuva slusana

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom