Тестирање на познавање околу мобилната технологија

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Локација
Usa
Веб-сајт
meettomy.site
можеби некои ке речат темава треба во играчница да ја стаат, но јас мислам дека таму би било премногу глупо, иако сите ова би го сфатиле како игра, други како едукација или школо.

значи некој поставува прашање за нешто одредено поврзано со мобилната технологија и друг треба да му одговори што е можно поопширно.

п.с. не незначи дека ако безстрашниот ми поставил прашање во стил на кој е првиот телефон со вградена - внатрешна антена

и јас му кажам - хагенук, дека јас ке морам следен да поставам прашање.

ама лошо би било ако има два поста еден по друг во кои се состои прашање.

Ај сеа јас едно прашање до вас.

Кој е прв мобилен телефон на преклапање, значи не само капаче да има кое ги покрива тастатурата и некои други елементи туку целосно да се преклапа на кое и капачето ке има повеке елементи освен микрофон/звучник.

Motorola StarTac cell phone

FIrst ever "Flip Phone"
motorola.jpg

1996 година Моторола го произведе овој прв модел со преклоп со име СтарТак (StarTac)

Се надевам одговорив...

да, а можеше и прашање да поставиш...

ахам..еве сеа..
Кој е првиот воопшто првиот телефон кој може да репродуцира полифони мелодии?

Ericsson Т68i можда? Одговоров е без помош на гугл така да....

Sephiroth напиша:
Ericsson Т68i можда? Одговоров е без помош на гугл така да....

напротив ериксон т68 воопшто нема полифонија, 3310 е пополифоничен звучникот одколку на него, снимените материјали преку диктафон ги вади преку звучникот за слушање разговори а не за звонење.

п.с. Сони Ј5 или Сони Ј7/Ј70 е првиот телефон со реална полифонија над 4 канала.

а ако гледаме над 3 канала е алкател изи.

иначе сите моно се со два канала. :toe:

Прашање!!!

Кој е првион модел на компанијата ериксон, кој е произведен за помасовна продажба/употреба?

Dzish напиша:
2626?? од кај го ископа тој модел бре??

да не мислеше на 2618 или 2628??

нјеет!
пред него знаеш ли колку ериксони имаше? сеа ке ти ги набројам.

т65, т600, т66, т10, т18, т28, т29, т20, т39, 788, 768, 888, 688, 628, 618, 337, 388, 1018.... ај погодете кој е прв ериксон. го нема набројано тука. ви преостана уште еден.

п.с. и банг енд олфен имаше ист таков модел неколку месеци после него излезено...

еј уште едно правило не кажав... ако нема одговор повеке од 1 ден или 2 може да се постави друго прашање??? оти така би била запоставена темава... хахах...

ај ке ви помогнам

Ериксон 3..

За GSM мрежа или? Колку што сум запознат, прв рачен уред (мобилен телефон) им бил HotLine Pocket, а прв популарен GSM модел бил 337-ката. Подолу двата се редоследно дадени (337 е верзија е GF, а има и GH). Некро во право сум? или не :)

smallcurt.jpg
ericsson-gf337-1994.jpg

не пред 337 е излезен 318 ериксон.

erga318.jpg
а јас убаво нагласив Мобилен Телефон за масовна продажба...
разликата помегу 337, 388, 318, 628, 688 и 1018 е само во функциите и мали измени во тастатура/маска.
еден имал саат, друг имал будилник, трет имал смс да прима итн...

ај сеа некој друг нека поставува...

Кога излезе првиот Nokia телефон?

првиот нокиа телефон е излезен 1982 година. Познат како телевојс.
А првиот Мобилен Телефон за комерцијална употреба е 1610 1995 година. Претходно нокиа имаа само еден вид на станици што се вградуваа само во автомобили и работеа на сим картички.

малце офф топик: а првиот производ на нокиа е Тоалетна Хартија, потоа постанаа фабрика за производство на автомобилски гуми, денеска познато како Нокиан, а со технологија почнаа да се занимаваат од 1980та година т.е. одкако почнаа да произведуваа телевизори, токи воки и радио станици...

ај сеа ја да прашам нешто, ама нема да биде поврзано со минатото...

кој сониериксон освен К800 има 3.15мегапикселна камера???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom