Windows XP vs. Windows VISTA

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување

Cyber lord

Кајгански Лорд
Член од
3 мај 2007
Мислења
348
Поени од реакции
3
Веб-сајт
www.macigames.blog.com.mk
Pred nekoe vreme ja instalirav Windows Vista Ultimate Edition ja aktivirav i se drugo po red.Najdov i kompatibilni drajveri i programi za VISTA.Na kompjuterot mu dade ocenka 4.6 sto e vo rangot (your computer is Vista ultimate ready).Na pocetokot se bese OK.Ama po izvesno vreme pocnaa nesoglasuvanjata so drugite programi se pojavuvase famozniot BLUE SCREEN OF DEATH.Posle ovaa horor scena si se vrativ na miloto ni nase XP.Iako mnogu poruzno na izgles sepak mnogu postabilmo(za sega).Dali vie ste imale iskustvo so Vista i sto mislite za temata XP vs. VISTA.:angry2:

Имам виста хоум едишн. Закон е. А и се работи на неа. Досега немам начекано некоја програма да не сака да се инсталира имам офис 2003, корел 11.... Сега бара рам и графика да а и е побавен во споредба со ХР ама далеку е понапреден во графичкиот интерфејс.

Користам виста веќе 5-6 дена, дефинитивно фонтот од XP то ми недостига, ништо друго :(

Вчера ми дадоја едно програмче околу 100 мега е и го конвертира xp-то во vista ... закон работа не се ни познава дека имам xp

Стави виста, што се зезаш со transformation pack-ови. :wink:

Абе ко библија ми е стар компјутерон ( 4 и пол год. ) не знам дал ќе ја крепит :(

XP Rulez! :vozbud:

OO.gif

Abe vistata ja downloadirav vednas po nova godina i ja instalirav, ja koristiv 4 meseci, no potoa ja smeniv so XP. Ke pocekam uste 4-5 meseci poveketo programi da se kompatibilni na vistata.

Update-овај те ја, се ќе ви фаќа. Досега барем не сум имал проблеми со компатибилност.

Сеуште не би ја препорачал вистата поради компатибилност. Има многу конфликти со претходните софтверски верзии наменети за win9x-winxp. Треба да зачекаме сите потребни апликации да се спремни за виста па да се префрлиме.

Абе 90% од програмите фаќаат и на виста. Скоро сите познати програми фаќаат и на вистата. Од секој програм најновите верзии се компатибилни со вистата. Симнете ги најновите верзии од програмите и пробајте ќе видите дека се фаќа. Сигурно во Компјутер ви седат верзии стари и по една година и многу нормално дека нема да фаќаат на виста. Јас кога ја користев пред 2-3 месеци, сите најкористени програми што се сите ми фаќаа. Си ги симнав најновите верзии и на нив пишуваше дека се компатибилни и со Виста.

Сите пишувате "кога ја користев" па што и фали, зошто сте се одкажале? Стварно е доста добра (иако не очекував после сите тие муабети што ги прочитав за неа).

Што и фали?
Па ништо еве да речеме од прилика...
Ама па што има ново?
И тоа ништо...
Xp со transformation pack.Иста ствар е :)

Имам Виста на другиот диск и пак се вратив на Xp-во...Ја да губам 15% у перформанси а ништо да не добивам за возврат...мало morgen

Може ова да не е за тука ама ајде... Да не знае некој да ми препорача некоја програма (слична на Неро) за виста? Пошо неро на виста не работи? Фала ви.

Nero-to raboti sosema normalno na Vista, no od verzijata 7.7, pa navaka. Isprobano.

Vista vs. XP, Mi se dopaga izgledot i funkcionalnosta na Vista-ta, no premnogu jade memorija. Jas sum momentalno samo za dual boot, barem se dodeka ne mi se ovozmozi 2gb ram.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom