Родителите не треба многу да ги фалат своите деца

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Многу убаво си пишува во насловот, пофалба до некоја граница за да се укаже на то дека некојаси Х работа била добро прифатена, изведена и слично. Коа бев мала често идев на школски смотри, натпревари и зимав награди, не се сеќавам дека некат ми рекле браво за некоја диплома или ме пофалиле на некој ради тоа... па и денес на некој начин не ми значи нечија пофалба, грозен ми е тој збор, синоним за мамини мази.
Најдоброто може да биде уште подобро но не на начин со расфалување и размазување, така не се станува човек! една личност треба да биде самостојна, свесна, да не чека на нечија пофалба, да биде сигурно во себе и својот труд, а не да се фиксира во бравото на мама и тато!!

Се согласувам,претераното фалење не е добро пред се за детето а потоа и за родителот
И двете страни ќе се убедат во тоа што го кажуваат и ќе загубат престава за реалноста.
Но од друга страна неопходна е пофалба бидејки во спротивно ке се изгуби,или нема воопшто да се создаде потребното ниво на самодоверба.Исто така пофалба е потрбна за детето да свати дека она што го прави е добро (доколку навистина е) за да биде стимулирано да продолжи да го прави и да се стреми кон успех...

Нее, многу е глупо свое дете да си фалиш... изгледа неблагодарно и нарцисоидно од страна на родителот. А особено па не треба да го фалиш на други пред него бидејќи може многу да си ги крене акциите.
Али сепак е добро по некогаш да го пофалите своето дете за да се почувствува дека е вредно :smir:

па не е добро во секоја работа да го фалиш многу не е убаво ќе го разгалиш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom