Мажи + вистинска љубов

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
..Напротив јас мислам дека ние женскиве знајме помалце да сакаме,ама и ко ќе сакаме то го прајме толку трагично и емотивно ко незнам шо да е во однос на машките кои и кога ќе го искажат тоа навистина сакаат.
Познавам многу другари шо стварно знаат премногу да сакаат и блазесиим на тие шо ќе ги имаат.

Nesakam ova da se sfati kako DISKRIMINACIJA MEGU POLOVI :baeh:
No sepak mislam deka mazite mnogu pomalce znaat VISTINSKI da ljubat od zenite..
Sto mislite vie?
Zasto sekogas pokratko trae taa LJUBOV kaj mazite?
Zasto mazite se pocesto neverni a sepak velat deka SAKAAT?
Kako tie lecat SKRSENO SRCE?

Прво и основно. Не е дискриминација меѓу полови. Не треба ни да биде.
Ако си имала лошо искуство со некој ,,фраер`` или повеќе такви надувани ,,фраери``, значи дека мажите знаат помалце вистински да љубат од жените??? Дека пократко трае таа љубов кај мажите?

Си слушнала дека има и жени, спонзоруши, ороспии и секакви кои ги изневеруваат своите дечковци и ги оставаат со прст в уста?

Едно или повеќе лоши искуства не се добра причина за поставување на вакви прашања.

Има машки кои ќе те ценат повеќе отколку што ќе се цениш ти самата себеси. Мажи кои би го продале светот за тебе. Темава е ваљда од пред 2 години и се надевам дека имаш сфатено дека можеби е обратно ова за кое дискутираме сега. Не е важно, има такви и мажи и жени кои знаат да ја зафркнат работата во врска, но во глобала земено, сепак ние жениве сме мислам, поголеми змии.

И Бог знае како лечат тие скршени срце, само тие си знаат. Не ти даваат до знаење сигурно. Мислам на оние машки кои знаат да ги ценат вистинските работи во животот, не ,,фраерите``:smir:.

Недај Боже ни да дознаете...Лошо е кога даваш се од себе,а доаѓаш на крај со ништо...Не велам дека жените незнаат да сакаат или пак машките повеќе,но многу повеќе има расипани жени од мажи...
Јас би го продал светот за таа што ја сакам и ич око нема да ми трепни,но само оставам времето да и кажи што и како е :helou:

не мора секогаш да значи дека машкото дава помалку љубов од женското, познавам некои машки кои се полудени по своите девојки, а овие не му обрнуваат ни трошка внимание
затоа оваа е сосема индивидуална работа никаде не постои универзална дефиниција или правило дека девојката повеќе љуби, отколку дечкото, или пак обратно

не мислам дека мажите помалце љубат од женските или не знаат вистинска љубов ако е така тогаш ниеден не би стапил у брак секако мажите имаат поинаков живот до 20 год сакаат авантура не сакаат одма да се врзуваат го искусуваат животот на позабавен начин но кога ќе навлезат после 20 год си фаќаат посмирено девојче и просто кажано се врзуваат љубат исто силно како и женските и се посветуваат на личноста потполно и тие имаат чуства како женските само што некогаш покасно во животот ги искажуваат и на пинаков начин некогаш и јас сум била повредена од машка страна но според некој идиот неможам да дадам проценка дека глобално сите машки се исти и бесчуствителни сите сме луѓе сите имаме чуства кога тогаш во животот ке не потресе љубовта и комлетно ќе и се предадеме

не мислам дека мажите помалце љубат од женските или не знаат вистинска љубов ако е така тогаш ниеден не би стапил у брак секако мажите имаат поинаков живот до 20 год сакаат авантура не сакаат одма да се врзуваат го искусуваат животот на позабавен начин но кога ќе навлезат после 20 год си фаќаат посмирено девојче и просто кажано се задомаќуваат љубат исто силно како и женските и се посветуваат на личноста потполно и тие имаат чуства како женските само што некогаш покасно во животот ги искажуваат и на пинаков начин некогаш и јас сум била повредена од машка страна но според некој идиот неможам да дадам проценка дека глобално сите машки се исти и бесчуствителни сите сме луѓе сите имаме чуства кога тогаш во животот ке не потресе љубовта и комлетно ќе и се предадеме
у право си....само те молам користи “.“ (точка) барем ентер ставај, колку да се чита у редови, немора да е со точка и голема буква...фала :smir:

Не се согласувам дека машките помалку сакаат.Сметам дека и машките и женските знаат исто да сакаат, само што тие не го искажуваат тоа како женските.

Вака се сега се случува со другар ми застануваме и правиме со девојчето здраво, здраво. И си пеам јас тин тини нин тининини нин, и одма добивам од него реакција доста бе. Инаку песната е од студени нозе се вика ти си проблем, или поконкретно само стихот цел еден век чим те видам моментално болен легнувам. Не сакам да ми ја пеат мене, ама обожавам да му ја пеам на друг.
Инаку темава лудило е, разбуди во мене чувства кои не ми се баш пријатни. Јас не знам што влегувам во подфорум љубов и секс, па да налепам на ваква тема, седи си таму настрана подобро е.Тоа е тоа сега да го бришам ова стварно нема смисла и ќе испаднам лицемер. Оо јас колку сум искрен, храбар п*чку мајчину.

БРАВО!!!!!!!:smir:

абе кажав еднаш нема мажи да си го пукаат ган-от у глава да се кочат на синан сакич због љубави..

и секако тука е истражувањето кое докажа дека мажите повеке ги боли ако партнерката им рече дека е заљубена во друг...отколку дека го изневерила!!!!!!

и ние животињата:) де знаеме да сакаме:kafe:

само кој како ја искажува...тоа е проблемот...ај музички поздрав до заљубените(онака вистински заљубени за другите не важи а и за сите кои постираат во политика и вести...вклучително и јас:vozbud:!!!!)

Ах, не сакам кога се генерализира... Простата вистина е таа што мажите во многу ситуации и кога сакаат подеднакво, па дури и повеќе од девојките, може да се едноставно таков карактер да не го покажуваат тоа. И доволно е да се спомене веќе она, добро познатото, дека секогаш зависи до самата личност, индивидуално.

мажи+вистинска љубов=жени +вистинска љубов
Чему цела тема? Плус кој е тој семоќен шо дава генерална дефиниција на вистинска љубов?

Sekoe masko znae vistinski da saka ako mu se pogodi pravata osoba i veruvam deka dava se od sebe da ja usreki i da mu e top so nea togas vo vistinsko svetlo se pokazuva,a toa za koj e poneveren bi kazal deka se poveke i poveke zenite izneveruvaat nego mazite toa e fakt,skrseni srca lesno se lecat no cim ne bila vistinska ljubov se leci uste pobrzo :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom