Шо би ве натерало да станите Атеисти?

• Креатор на темата Креатор на темата Horny Junkie
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам и вие шо неможи да сте убедени да станите атеисти пак коментирате,и користите аргументи од свети книги ми се плачи искрено....
Нешто шо ќе ве тера да размислите дали уштеднаш би спомнале нешто од света книга како аргумент....
Значи да ги земиме сите свети книги библија куран .........и сите научни книги учебници итн...и да ги уништиме...
По многу години научните книги ќе се напишат скроз исти...пошто факт си е факт рипаш од зграда умираш(пример) значи неизбежно е сите научни книги да се од збор до збор исти повторно...
Е сеа за вашите свети книги јас мислам ни еден збор нема да има ист доколку повторно се креираат....пошто се е таму ИЗМИСЛЕНО...
Нема да има Исус како бог него horny junkie ќе ви е бог
Мислам дека ме сфативте шо ми е поентата...

Вистинската верба во Бога е пат од кој нема враќање. Кога еднаш ја дознаеш вистината, неможеш никогаш да ја заборавиш. Вистинските верници не стануваат атеисти.
Оттука вие никогаш не сте биле вистински верници.

Пoрaнo нa фoрумoв aтеистите oбичнo имaa желбa дa дoкaжувaaт декa гoспoд не пoстoи. Пoмие некoлку гoдини и вooчијa декa сo сектaши не мoже дa се излезе нa крaј и се пoвлекoa. Сегa сектaшиве вo недoстaтoк нa внимaние имaaт желбa дa дискутирaaт зa рaмни земји, бoжествa, вери, религии... Изгледa мнoгу врaти им зaтвaрaaт.

Пoрaнo нa улицa се ќе се нaјдеше пo некoј зaлутaн јехoвински сведoк кoј ќе те oдвеше нa прaвиoт пaт. Сегa сo лупa дa ги бaрaш ги немa.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

Вистинската верба во Бога е пат од кој нема враќање. Кога еднаш ја дознаеш вистината, неможеш никогаш да ја заборавиш. Вистинските верници не стануваат атеисти.
Оттука вие никогаш не сте биле вистински верници.
Вистина не се дознава со слепо верување во прикаски. Има илјадници вери и религии, сите тврдат дека баш тие се вистина а сите останати лага. Да стануваше нешто вистина само затоа што некој верувал во тоа, ќе бевме како Алиса од земјата на чудата.

Постојат 4000 богови....ние атеистите не верваме во 4000 а ви сите не вервате во 3999 такада исто "'гомно'' сме...и по то шо постојат 4000богој би требало да ви светни колку само ви се перени мозоците.

Верата е направена за луѓето т.е. попростиот народ да му разграничат што е лошо а што добро.. Мислам дека малце поинтелигентен народ не би требало да биде забеган по ниедна вера.. Јас лично не сум верник во ниедна вера и верувам во самиот себе ама ги почитувам сите вери и луѓето кои веруваат во нив и не се ни обидувам да им противречам дали нешто постои или не..

Што и толкување да има, толкувањето ќе биде апологетично и неточно.

„...Апологетично и неточно...„?

Дај подобјасни го овој противречен израз. Згора на све, не понуди никакво алтернативно објаснување, а за објаснувањата кои не ги познаваш, априорно „знаеш„ дека се „...апологетски и неточни...„.

Еве уште еден „Сам свој мајстор„ на форумов...

Секој што го прашувам, зошто децата умираат, невини деца ... Тој вели ... Бог ги однесе дома. Што глупости.

Многу арогантно нешто да се каже, мој пријател!

"Бог ги однесе дома од ова тажно место" е апологетичен одговор.

Секоја дете сака да живее. Децата сакаат да го истражуваат светот. Тие се толку невини.

Секој што го прашувам, зошто децата умираат, невини деца ... Тој вели ... Бог ги однесе дома. Што глупости.

Многу арогантно нешто да се каже, мој пријател!

"Бог ги однесе дома од ова тажно место" е апологетичен одговор.

Секоја дете сака да живее. Децата сакаат да го истражуваат светот. Тие се толку невини.

Кон болдот; тоа воопшто не е апологетичен одговор, туку твоја произволност, која суштински не објаснува ништо.

Библијата може да ти даде само приказни за мали деца... Не, не се за мали деца. Хорор приказни има многу во Библијата.
Не сум атеист, агностик сум. Не верувам во религиозна индоктринација во било која форма. Религиите се само алатка за манипулирање, преку заплашување на општата народна маса.
Мојот Бог е во релмот на 'Теоријата за се' во физиката. Некаде каде класичната механика и квантната физика се спојуваат во едно.
Вашето толкување за Бог е злобно и крволочно, и е против природата на нештата. Плус... нема логика. Што е најбитно.
Точно е дека религијата е машинерија за манипулација, но тоа не е единствената нејзина функција. Некои луѓе се изманипулирани од религијата, а други се просветени (верниците). Религијата се служи со заплашување на масите, но тоа не е и единствениот начин на манипулација. Манипулацијата на религиите е толку голема што може да се нарече и магија. Ако најдеш дефиниција за магија, со неа доста добро можеш да дефинираш и религија.
Нели е очигледно дека секоја религија е мистична и недоволно јасна (експлицитна). Тоа е затоа што религиите се само мал видлив дел од нешто што е многу поголемо и скриено (окултно).
Религијата не е нешто што се случува само во црквите и другите храмови, таа е толку голема и моќна, што сакале ние или не, ни се меша во секој аспект од животот. Религијата во голема мера ја креира нашата перцепција за светот и реалноста во кој живееме.
Ако мислите дека физиката и сите други науки се над религијата, добро сте изманипулирани. Ситуацијата е обратна. Логиката и вистината во религијата, треба да се заслужи и да се декодира.;)

Верата е направена за луѓето т.е. попростиот народ да му разграничат што е лошо а што добро.. Мислам дека малце поинтелигентен народ не би требало да биде забеган по ниедна вера.. Јас лично не сум верник во ниедна вера и верувам во самиот себе ама ги почитувам сите вери и луѓето кои веруваат во нив и не се ни обидувам да им противречам дали нешто постои или не..

Tвоето почитување кон останатите верници кои ги нарекуваш попрост народ? Веројатно самиот незнаеш да се почитуваш себеси, а не пак тие околу тебе.

Ја порано бев хард кор верник. После некое време читање ствари и менување ставови, станав атеист. После некое време читање повеќе ствари и менување ставови - прекинав да бидам атеист.

Ја порано бев хард кор верник. После некое време читање ствари и менување ставови, станав атеист. После некое време читање повеќе ствари и менување ставови - прекинав да бидам атеист.
Нема логика малце ама ок и сега шо си пак верник?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom