MAC OS X на Apple

• Креатор на темата Креатор на темата Стеф:]
  • Време на започнување Време на започнување
Чисто информативно... Apple компјутерите веќе не се на база на PowerPC. Intel машини се. Со други зборови... обично PC. Да не речам... муабетите за ексклузивноста на Mac OS X за Apple компјутери паѓа во вода.

И... Max OS X86 не е пиратска / хакната или што ти ја знам каква верзија... поддржана си е од Apple.На крај краева, за Х86 дознав од сајтот на Apple :)

Vnuce напиша:
Чисто информативно... Apple компјутерите веќе не се на база на PowerPC. Intel машини се. Со други зборови... обично PC. Да не речам... муабетите за ексклузивноста на Mac OS X за Apple компјутери паѓа во вода.

И... Max OS X86 не е пиратска / хакната или што ти ја знам каква верзија... поддржана си е од Apple.На крај краева, за Х86 дознав од сајтот на Apple :)
Vnuce за првово, си у право, истото и јас го напишав у преходниот мој пост.
За второто ке треба да ми даеш линк за да поверувам.

Орион2, не работам у Дуна, студент сум, иначе Дуна се хохштаплери, ајпод што вреди 12000 они го шиткаат 25000, а за компјутерите да не праиме муабет. Уствари кај к*р виде реклама на Дуна во мојот пост за да си помислиш ваква глупост?

И чисто информативно Орион2, Тајванските делови се најквалитетни у свет, таму се седиштата на сите хардверски фирми (Асус, Гигабајт, Абит, МСИ и тако даље) така да сите премиум квалитетни делови ги прават во тамошните фабрики, а послабите модели ги прават во поевтините фабрики во Кина и на други места. Поздраф.

Sephiroth напиша:
Орион2, не работам у Дуна, студент сум, иначе Дуна се хохштаплери, ајпод што вреди 12000 они го шиткаат 25000, а за компјутерите да не праиме муабет. Уствари кај к*р виде реклама на Дуна во мојот пост за да си помислиш ваква глупост?

И чисто информативно Орион2, Тајванските делови се најквалитетни у свет, таму се седиштата на сите хардверски фирми (Асус, Гигабајт, Абит, МСИ и тако даље) така да сите премиум квалитетни делови ги прават во тамошните фабрики, а послабите модели ги прават во поевтините фабрики во Кина и на други места. Поздраф.
Abe koj kade pravi neka pravi mozam da ti donesam delovi kolku sakas Made in Taiwan site se so zameneti cipovi Graficki karticki ili drugi hardware gluposti... i Koa ke se zamislis ubavo kolku nie gi dobivame originalnite delovi u MKD... pa donesi zaklucok.... ama aj da ne filozofirame na taa tema .... a mislam deka procitav nekade vo postovite nesto licenci ovo ono, i odma zaklucok, samo prodavac zboruva za licenci... i ceni... oti koa imas internet sve ti e bespari.... ;)

Абе знам дека ни е све беспари, него ја да си кажам како е на запад, иначе фала богу, не сум луд да давам една цела плата на мајка ми за да Бил Гејтс се бања у џакузи со 15-16 згодни цури. :D

Јас тек се ја видов темава и ќе појаснам.

1. Како прво не работам ни ваму ни таму (види ми ги годините).
2. Apple до воведувањето на новите конфигурации базирани на x86 (читај Интел) архитектури имаше конфигурации на PPC (Power PC) платформа кои не беа воопшто компатибилни со ништо друго.
3. Mac OS X x86 не е официално поддржана од Apple,бидејќи тие верзии кои се модифицирани да работат на обични компјутери се дистрибуирани на software developer-и незнам зашто (моја претпоставка да би се направило баш таа хакната верзија,за да неој се навлече и на крај купи MAC пошто некој хардвер не му работел на обичниот РС со OS X.
4. Ако сака некој јас можам да му изрежам двд со OS X кое загарантирано ќе му работи на обичен компјутер (само зависи од верзијата пошто различни верзии подржуваат различен хардвер).јас ја имам 10.4.3 и 10.4.7.А додека пак дури и да го купите ос-от од Дуна нема да ви работи,бидејќи на тоа двд нема пачови за интел и амд (како што има на моите двд-а).

Комплетната листа на компатибилен хардвер може да ја ѕирнете на http://wiki.osx86project.org у сегментот HCL.

Ако имате уште некое прашање,доколку знам би бил среќен да ви помогнам.

Orion2 напиша:
raboti isklucivo samo na apple kompjuteri - ova tvrdenje ne ti e tocno ..... imas MacOSX i za obicen PC samo nema podrska za site procesori t.e. postarite.... inace poglej na internet MacOS X86 pa posle davaj vakvi tvrdenja.... imas detalna informacija i za instalacija na AMD i Intel masini .... ooo decko kasnis so info .... MacOS X86 za PC go ima veke skoro 2 godini.... ocigledno si Mircrosoft Windows zavisnik ... a i drugo nesto
MacOSX za nekoj e besplaten ;) 13 000 denari psss ludi li ste....

LOL recenicava " MacOSX za nekoj e besplaten ;) " c c c aj dzabe zboram vekje.........

Moja greska neznaev za toa ama ovaa verzija sto raboti e dekodirana i e "leva" kako beta nesto slicno ovie sto se oficialnite MAC OS X Leopard?ovaa ako mi ja najdes za na obicno PC odma ke ja kupam...Samo ne mi se praj hacker...i so recenicata gore so ja iam vo prethodniot post...ti sto ja napisa :helou:Enjoy

FOR THE LATEST INFORMATION PLEASE SUBSCRIBE TO OUR FEED HERE
UNEASYsilence visitors are highly intelligent readers, that is why I had NO hesitation posting the OSX Intel challenge.
Justin Nolan, who managed to crack the code in less then twelve hours, is proudly our winner.
UPDATE 8-13: Now you can Dual Boot Windows/Mac OS X.
UPDATE 8-14: Howto: Build a Mac OS X x86 machine to run OS X natively.
UPDATE 8-15: Howto: Install OSX Tiger on Intel Machines (USB Drives) Using Only Windows Software
UPDATE 4-06: Video overview on how to install Windows XP on an Intel Mac.
The instructions per Jusin:
How do you do it?
First of all, you can’t install OS X on a new partition, it needs it’s own drive. For this guide Im installing it on my Sony Vaio TR2A. Since I only have one harddrive, it means I’m wiping windows and all my files in the process. You can easily follow the same steps but instead install it on a second harddrive in your PC. Here is how I have succesfully install OS X x86 NATIVELY on my laptop!
First of all, I think your CPU needs at LEAST sse2. For rosetta and to get itunes and other ppc apps working, you need sse3. My vaio has a Pentuim M, so no rosetta for me. Everything else works. Im posting this from the OS X x86 port of Firefox Wink
1. Download ”VMWare files for patched Mac OS X Tiger Intel” from your favorite torrent site. (Hint: Use the search function).
2. Copy tiger-x86-flat.img from the archive to an external USB drive (it’s 6gb)
3. Download Ubuntu Live CD (link) … be sure you get the ”Live CD”!!
4. Burn the ubuntu iso, stick it in your pc, and boot it! (make sure you have your bios set to boot to CD)
5. Once ubuntu boots and the gui finally comes up, hook up the USB drive you copied the 6gb image to. A window should pop up showing the contents of the drive. Take note of where its mounted. It should be /Devices/Yourdrivesvolumename
6. Open a terminal window and cd to that directory (/Devices/Yourdrivesvolumename). Do an ”ls” to make sure you are in the right place (you should see the 6gb img file.
7. In the terminal window type:
dd bs=1048576 if=./tiger-x86-flat.img of=/dev/hda
Replace hda with the correct drive! If you only have one drive, its probably hda. Thats what mine was. You are about to erase this entire drive so make sure youve got it right and make sure you want to do this! Hit enter. It takes a while… took my vaio about 9 minutes.
8. When it’s done, remove the ubuntu disc and shut down the pc. Disconnect your usb drive. Thats it! When you power it back on, OS X should boot!
For whatever reason, mine hangs when its loading. If this happens to you, boot with the -x option (hit a button at the darwin screen when you boot your pc. enter ”-x” and hit enter). Should work without any problems, and I dont see any restrictions being in safe mode.
You’ll notice there is a login screen, and you dont know the password! This image was created by ”deadmoo” and we can easily change his password. Reboot the machine again. Again, hit a button at the darwin screen. This time type ”-v” and hit enter. At the command prompt screen type:
sh /bin/sh
passwd curtis
(change the password to what you like)
passwd deadmoo
(change the passwrod to what you like)
Done! Now reboot once more, and again use the ”-x” option. Everything should boot, and at the login screen enter your new password.
WELCOME TO THE OS X x86 CLUB! Look ma, no vmware!
Note: If you are installing this in a PC and have multiple drives, you dont need to use an external drive or linux distro. Simply dd the image in the same manner to any physical drive in your pc, and when its done boot to that drive and it should work. For windows users, there is a port of dd for windows you can use here.
I messed around with this in vmware before installing natively, and I can tell you running it native is a million times faster! Its full speed. USB works, ethernet works, all the x86 software works. Enjoy!

Crash Override напиша:
Moja greska neznaev za toa ama ovaa verzija sto raboti e dekodirana i e "leva" kako beta nesto slicno ovie sto se oficialnite MAC OS X Leopard?ovaa ako mi ja najdes za na obicno PC odma ke ja kupam...Samo ne mi se praj hacker...i so recenicata gore so ja iam vo prethodniot post...ti sto ja napisa :helou:Enjoy
momce gi imam i Office 2004 for MAC i MacOSX ... Jaguarot ne sum go pobaral po net.... i sigurno go ima...
inace za info najnovo nesto vo listata mi e Nokia Carbide.C++ , za programiranje na Nokia telefoni....
moze sakas da te naucam kako da cracknes WPA,WPA2, sniffing PSK, Decripth WinXP Password Hash tables, WAP on CellPhones, Cracking WindowsXP Genuine ... imam dosta trikovi vo dzep....
Ili sakas Source Code na Trojan....Worm mozebi... cisto da naucis teoretski...

ако некој може да го најде Leopard со инте пач,би било добро да се сподели и да се проба.Ја имам само iLife 06 и Toast.А би Final Cut.

Leopard оште не е излезен, можеш да го најдеш само Бета верзија која мислам дека има трајност до октомври кога излева крајната верзија на OS X 10.5. Види на Demonoid има доста работи за Мак. Иначе ОС-та си е 10 класи пред Џамовите

Orion2 напиша:
momce gi imam i Office 2004 for MAC i MacOSX ... Jaguarot ne sum go pobaral po net.... i sigurno go ima...
inace za info najnovo nesto vo listata mi e Nokia Carbide.C++ , za programiranje na Nokia telefoni....
moze sakas da te naucam kako da cracknes WPA,WPA2, sniffing PSK, Decripth WinXP Password Hash tables, WAP on CellPhones, Cracking WindowsXP Genuine ... imam dosta trikovi vo dzep....
Ili sakas Source Code na Trojan....Worm mozebi... cisto da naucis teoretski...

:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::nesum::uvo::uvo::uvo::uvo:

so koj um go kaza ova sea..a?site ovie se GLUPOSTI sto mi gi nabroja btw znaes nesto od programiranje ako neznaes dzabe praime muabet...
evaaa ej pak mi vika "Ili sakas Sorce Code na Trojan" abe gotovi ima na internet lol a i ne mi trebaat da te vidam sam napravi nesto da pisuva by Orion i posle ke praime muabet nesto kako exploit da napravis mozebi?! ako si tolku a Leopard ako mi go najdes do krajot na avgust te castam...:uvo:

Aj доста идете офтопик и се препуцавате за хакирање и програмирање.

Смоле јас го имам Mac OSX и за Интел и за АМД, на едно DVD, ако сакаш ке ти го дадам. А за Леопард рано е.

go ima i leopard na rapid share i vo torrenti go ima ama poima neam dali ke fati na intel?ako fakja kazete...

OS X 10.4.3,и подобро фаќа од 10,4,8 (го имам и овој).СО 10.4.3 ми работи и bluetooth, и PPPoE,со еден збор ТОП!

Crash Override ако сакаш ќе ти го дадам (или 3 или 7),али најубаво провери со на http://wiki.osx86project.org у HCL која верзија повеќе ќе ти одговара.и пиши пп.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom