Дали кабелската телевизија е единствен „спас“?

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Во последно време сум забележала дека многу малку време посветувам на гледање телевизија. Не бидејќи имам обврски и слично, туку дека едноставно нема интересна понуда на програми по нашиве телевизии. Најтрагично е што немам кабелска.

Нема добри филмови (со исклучоци, и тоа ретки), серии чат-пат...Да не ги заборавам и „интересните“ документарци кои се се` едни исти и веќе ги знам напамет. Едноставно нема (скоро) ништо што би го привлекло моето внимание како гледач.

Не велам дека програмата е на тотално незавидно ниво, но споредувајќи ја со онаа на странските телевизии е далеку подосадна.

Тука се наметнува прашањето-дали кабелската телевизија е единствениот „спас“ на македонските гледачи или сепак може да „пројде“ и домашната програма?

Не посветувам и јас многу внимание на телевизија, веројатно зашто пред компјутер ми е поинтересно. Сепак мислам дека кабловските не се никаков спас, дури не можеш убаво да се загледаш во некоја програма, цело време вртиш канали и на крај пак остануваш разочаран.

ТВ рулз!
Окапав гледање Discovery (Civilisation,Science и..обичното). Од МКД скоро никоја ТВ освен вестите не ме интересира. Си глеам и Cartoon Network, Boomerang...и се разбира Hustler кога ќе ме фати „ешта”...

За кого како ... јас ретко гледам tv ама кога гледам најчесто гледам discovery или некој филм на hrt тамо даваат добри филмови, ама појќе време поминувам пред компјутер

Исто како Фолкси, со тоа што и на SuperMovies и TV1000 има по некој добар филм. Тоа што го добиваш е правопропорционално со цената што ја плаќаш.. или сликовито: обична << кабелска << сателитска (телевизија). Да, кабелска е далеку подобра опција од гледање само на нашиве (локални/национални) телевизии, ама сателитска beats all, ако имаш пари за опрема, претплата и/или ловење кодови..

Епа вака да не испадне дека се фалам:) ама дома имам 3 телевизори со кабелска во секоја соба, имам сателитска што ги отвара скоро сите канали, Sky Star 2 картичка на компјутерот и ТВ Тјунер исто во компјутерот. Значи во мојата соба имам Телевизор, Скај Стар и ТВ Тјунер и пак не гледам ВООПШТО ниту обична телевизија, ниту кабелска, ниту сателитска. Незнам зошто ама веќе 7-8 месеци го немам ни уклучено телвизорот освен ако треба не вести за нешто да погледнам и толку. Се што треба да се знае, дознавам или од форумов или што читам по порталите и едноставно немам потреба од телевизија.

Се изнафали:)

хехеххе

дај барем ако не ти требаат Тв тјунер мунер...

Па зависи ...Не мора да значи дека ако имаш кабелска ќе гледаш повеќе телевизија. Негогаш и да има нешто интересно не ти се глеа ТВ. Барем кај мене е така.

Ама ако збориме за програмата навистина ни е на завидно ниво. За ништо не ги бива. :devojkr:

Пр. Јас имав само домашна програма и ништо буквално ништо немаше и ништо не гледав. Потоа имав кабелска и некои си мизерни 40 програми, а да не збориме дека пола ден плава слика имав само, и пред ТВ можеби само кога има нешто интересно односно никогаш. Сега си имам сателитска со некои си 2-3-4 илјади програми и топ ми е. Ги научив програмите кај што има интересни ствари и ако не најдам на едната ќе најдам на другата. И сега не се отепувам од глеање ТВ, ама пак некогаш погледнувам што има. :helou:

не гледам многу телевизија, освен некој добар филм, и секако - фудбал и телетекст, друго нешто ептен ретко. Мислам дека има "спас", само кога при прклучувањето во кабелска, тој што е газда, да има листа на ТВ - програми, и купувачот да си одбере кој програми ги сака, па така на секое вртење со далечинскиот управувач, ќе си најде нешто интересно, а не како јас што ја имам кабелската, има 10 програми кои не ги сакам, а како што го неведив примеров, немат такво нешто во Струга. :)

Спас не е. Ама знај многу да ти се најди. На пример ко ќе нема филм на а1 или на сител(нормално дека ќе нема) си барам нешто на кабловска.Ако нема на босанската, на Нова, ќе се најди нешто на хрватската и сл.Секогаш е поубо ко ќе имаш избор.

Ретко гледам телевизија...и ако уклучам речиси секогаш гледам на кабловските програми..Нашите програми се КАТАСТРОФА! Рретко се случува да пуштат нешто како што треба...а на каблоивските сепак пуштаат нешто поинтересно

Телевизијата ја користам само за да заспијам, пуштам картун нетворк и ме фаќа дремка:)

Satelitska e definitivno najdobra opcija !I bez kartica se fakaat kanalite sto gi ima na kabelska i plus mnogu mnogu drugi interesni kanali . A baska i ko investicija ne e mnogu golema , taka da SATELITSKA DEFINITIVNO:vozbud:

обавезно кабелска да си стаиш. Јас не знам што би правел без неа, седев месец дена кај баба ми кај неа немаше каб. абе ништо немаше на овие локалниве телевизии. Сега толку не ама порано по 7-8 саати дневно бев пред тв.
Нова, ХРТ, ESPN, MTV, Eurosport, SuperMovies, Megasport, Dicsovery(1,2,3), Nat. Geography, SportItalia, CNN све све гледам не би можел без нив

Да да спас е иначе вака катастрофа нема што да гледаш!:tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom